Προχωράει το deal Ελλάκτωρ – Motor Oil

2' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Παρήλθε η δεκαήμερη προθεσμία που διέθεταν οι μέτοχοι ώστε να συγκαλέσουν γενική συνέλευση για τη συμφωνία με την Ελλάκτωρ στις ΑΠΕ, όπως ανακοίνωσε χθες η Motor Oil. Η γενική συνέλευση θα είχε θέμα την παροχή ειδικής άδειας (σύμφωνα με τα άρθρα 99 έως 101 του Ν. 4548/2018) προκειμένου η συνδεδεμένη και κατά 100% θυγατρική της Motor Οil, MORE, μεταξύ άλλων ενεργειών να προβεί από κοινού με την Ελλάκτωρ στη σύσταση εταιρείας συμμετοχών, όπου η Ελλάκτωρ θα συμμετάσχει σε ποσοστό 25%. Η MORE θα καλύψει με την καταβολή μετρητών ποσού 330 εκατ. ευρώ τη συμμετοχή της σε ποσοστό 75% του μετοχικού κεφαλαίου. Ακολούθως η εταιρεία συμμετοχών θα λάβει τραπεζικό δάνειο περίπου 350 εκατ. ευρώ. Η αξία της νέας εταιρείας υπολογίζεται σε 794,5 εκατ. ευρώ, ενώ το συνολικό τίμημα της συναλλαγής τοποθετείται σε 994 εκατ. ευρώ.

Το κρίσιμο στοιχείο για την οικονομία

«Κλειδί» για να συνεχιστεί ο ενάρετος κύκλος της οικονομίας  είναι να μη διακοπεί από την πολιτική αστάθεια, υποστήριξε χθες ο Θόδωρος Σκυλακάκης, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣKΑΪ. Ο αναπληρωτής υπουργός θεώρησε την πολιτική αυτή  κρίσιμη, δεδομένου ότι η αστάθεια και η αβεβαιότητα κυριαρχούν σε όλη την έκταση του οικονομικού σκηνικού, λόγω των τιμών της ενέργειας, ενώ οι εκπλήξεις δεν αποκλείονται και από το μέτωπο της πανδημίας. Ο ίδιος, εξάλλου, φέρεται να ερμήνευσε τη σπουδή των επιχειρήσεων να πληρώσουν εφάπαξ την επιστρεπτέα προκαταβολή ως ένδειξη πεποίθησης εκ μέρους τους ότι δεν θα ανατραπεί η παρούσα κυβέρνηση.

Δημοπράτηση έργου στον Εύοσμο από την ΕΥΑΘ

Tο έργο της αποκατάστασης δεξαμενής χωρητικότητας 20.000 κυβικών μέτρων στον Εύοσμο δημοπράτησε η ΕΥΑΘ. Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος της εισηγμένης, Ανθιμος Ανανιάδης, μέσω του συγκεκριμένου έργου διασφαλίζονται η απρόσκοπτη υδροδότηση της δυτικής πλευράς της Θεσσαλονίκης σε περίπτωση αστοχίας, η μείωση του μη τιμολογούμενου νερού, αλλά και του ενεργειακού αποτυπώματος της ΕΥΑΘ, με εξοικονόμηση ενέργειας από φωτοβολταϊκά στην εγκατάσταση.

Η εύλογη αξία των μετοχών Byte

Μεταξύ 3,42 και 3,84 ευρώ ανά μετοχή κυμαίνεται το εύρος τιμών της Byte σε σχέση με τη δημόσια πρόταση που έχει υποβάλει η Ideal Holdings, σύμφωνα με την Optima Bank που διενεργεί ως σύμβουλος του διοικητικού συμβουλίου της εισηγμένης στο Χρηματιστήριο εταιρείας Πληροφορικής. Σύμφωνα με το συμπέρασμα της έκθεσης του συμβούλου, το προσφερόμενο αντάλλαγμα ύψους 3,79 ευρώ από την Ideal είναι δίκαιο και εύλογο και εμπίπτει εντός του εύρους τιμών της ανάλυσης της Optima Bank.  

Μέτρα και εντατικοί έλεγχοι για τον καύσωνα

Ακόμη και παύση των εργασιών, σε επιβαρυμένους θερμικά χώρους, όπως είναι τα μηχανοστάσια, τα χυτήρια, τα υαλουργεία, τα κεραμοποιεία και οι ναυπηγικές εργασίες, προβλέπει η υπουργική απόφαση με τα μέτρα για την προστασία των εργαζομένων κατά τις ημέρες που σημειώνονται υψηλές θερμοκρασίες. Οπως προβλέπει, μεταξύ άλλων, εξασφάλιση επαρκούς αερισμού, χορήγηση διαλειμμάτων και μείωση της απασχόλησης. Προσοχή συστήνεται δε στα εξωτερικά επαγγέλματα, ιδιαίτερα τις ώρες 12.00-16.00 με προγραμματισμό κατά το δυνατόν των εργασιών που συνεπάγονται υψηλή θερμική καταπόνηση, σε ώρες όπου οι θερμοκρασίες είναι χαμηλότερες. Μάλιστα, το υπ. Εργασίας επισημαίνει ότι οι έλεγχοι από την Επιθεώρηση Εργασίας σε όλους τους εργασιακούς χώρους όπου αναμένεται μεγαλύτερη θερμική καταπόνηση θα είναι εντατικοί και η ανταπόκριση σε περιπτώσεις καταγγελιών άμεση. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT