Ελεγχοι για δύο εργατικά δυστυχήματα

Ελεγχοι για δύο εργατικά δυστυχήματα

2' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ελέγχους διενεργεί η Ανεξάρτητη Αρχή Επιθεώρησης Εργασίας και στις δύο επιχειρήσεις που το προηγούμενο Σαββατοκύριακο έχασαν τη ζωή τους τρεις εργαζόμενοι, με τα πρώτα στοιχεία να είναι άκρως ανησυχητικά. Συγκεκριμένα, από τον έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στην επιχείρηση εστίασης «Ψωμί κι αλάτι», όπου εργαζόταν ανήλικος διανομέας που έχασε τη ζωή του σε τροχαίο δυστύχημα το περασμένο Σάββατο στη Σκάλα Ωρωπού, προέκυψε ότι το θύμα εργαζόταν με καθεστώς αδήλωτης και παράνομης, λόγω ηλικίας, εργασίας. Διενεργείται περαιτέρω έλεγχος προκειμένου να ασκηθούν οι σχετικές διώξεις. Οσο για τις εγκαταστάσεις του ιχθυοτροφείου στην περιοχή Καναλακίου Πρέβεζας, όπου έχασαν τη ζωή τους δύο εργαζόμενοι, σύμφωνα με το νέο ΣΕΠΕ, είναι σε εξέλιξη πλήρης εξέταση των αιτίων του συμβάντος, ιδίως δε ως προς την τήρηση των απαιτουμένων μέτρων ασφαλείας που όφειλε βάσει νομοθεσίας να λαμβάνει ο εργοδότης.

Στο Ταμείο Ανάκαμψης τα «Πανεπιστήμια Αριστείας»

Την ένταξη του έργου με τίτλο «Πανεπιστήμια Αριστείας» στο Ταμείο Ανάκαμψης επικύρωσε με απόφασή του ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Θεόδωρος Σκυλακάκης. Το έργο, που διαθέτει δημόσια δαπάνη 194,2 εκατ. ευρώ, έχει ως αντικείμενο την αναβάθμιση και βελτίωση των ερευνητικών και εκπαιδευτικών υποδομών επιλεγμένων πανεπιστημίων και την επέκτασή τους σε νέους ερευνητικούς τομείς. Περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, την ολοκλήρωση, το χρηματοοικονομικό κλείσιμο και την αξιολόγηση 50 έργων μεμονωμένων ερευνητών και 62 συνεργατικών ερευνητικών έργων, διαδικασία γνωστή ως «Trust your stars».

Εως την Παρασκευή αιτήσεις για το επίδομα παιδιού

Κλείνει την Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου, προσωρινά, η ηλεκτρονική πλατφόρμα αιτήσεων Α21 – Επίδομα Παιδιού, όπως άλλωστε συμβαίνει πριν από κάθε νέα πληρωμή, προκειμένου να ξεκινήσει η διαδικασία εκκαθάρισης της πληρωμής της 4ης δόσης. Η καταβολή του επιδόματος θα γίνει στις 30 Σεπτεμβρίου. Υπενθυμίζεται προς τους   ενδιαφερομένους ότι για να χορηγηθεί το επίδομα παιδιού θα πρέπει η αίτηση να έχει υποβληθεί οριστικά και να έχει εγκριθεί.

Αυξημένες επιδόσεις για την Inform Λύκος

Ενισχυμένα μεγέθη κατέγραψε το πρώτο εξάμηνο η Inform Λύκος, εμφανίζοντας ενισχυμένες κατά 38% πωλήσεις, στα 47,8 εκατ. ευρώ, και μεγαλύτερη κατά 56% λειτουργική κερδοφορία, στα 9,2 εκατ. ευρώ. Η καθαρή κερδοφορία ανήλθε σε 2,2 εκατ. ευρώ, με τον όμιλο συμμετοχών να έχει ξεκινήσει, μέσα στο πρώτο εξάμηνο, την υλοποίηση του έργου που αφορά τη διεξαγωγή έξι εκλογικών αναμετρήσεων στην Κένυα. Εκεί ο όμιλος έχει αναλάβει την παραγωγή και παράδοση στη χώρα όλου του εκλογικού υλικού για τις εκλογές που διεξήχθησαν τον Αύγουστο. Τον Ιούνιο αναγνωρίστηκε αξία 3,4 εκατ. ευρώ από την εν λόγω σύμβαση.

Μάχη με τον χρόνο για τον ΒΟΑΚ

Με «φουλ τις μηχανές» θα πρέπει να «τρέξει» ο κρατικός μηχανισμός για τη συμβασιοποίηση του συνόλου των έργων του ΒΟΑΚ (Βόρειος Οδικός Αξονας Κρήτης), καθώς ελλοχεύει ο κίνδυνος απώλειας των κονδυλίων, ύψους 427 εκατ. ευρώ, που έχουν εξασφαλιστεί από το Ταμείο Ανάκαμψης. Το βασικότερο ζήτημα αφορά το έργο Ηράκλειο – Χανιά, ύψους 1,5 δισ. ευρώ, το οποίο δρομολογείται μέσω σύμβασης παραχώρησης. Για το εν λόγω τμήμα δεν έχουν ακόμα υποβληθεί δεσμευτικές οικονομικές προσφορές, τη στιγμή που για το τμήμα Χερσόνησος – Νεάπολη, ύψους 360 εκατ. ευρώ, που θα υλοποιηθεί μέσω ΣΔΙΤ, υπάρχει προσωρινός ανάδοχος (συγκεκριμένα η κοινοπραξία ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ – Ακτωρ Παραχωρήσεις – Intrakat) από το τέλος Μαΐου. Αντίστοιχα, το τμήμα Νεάπολη – Αγιος Νικόλαος, προϋπολογισμού 169 εκατ. ευρώ, θα κατασκευαστεί ως δημόσιο έργο από την Ακτωρ, με τη σχετική σύμβαση να υπογράφεται στις αρχές της εβδομάδας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT