Ο Αλέξανδρος Βασιλικός πρόεδρος του HOTREC

Ο Αλέξανδρος Βασιλικός πρόεδρος του HOTREC

2' 41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ελληνας είναι πλέον ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Ξενοδοχίας, Εστίασης και Αναψυχής (γνωστός και ως HOTREC), ενός από τους σημαντικότερους φορείς του ευρωπαϊκού τουρισμού, καθώς στη θέση αυτή εξελέγη, και μάλιστα ομόφωνα, ο πρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος, Αλέξανδρος Βασιλικός. Πρόκειται για σημαντική διάκριση και θέση που αντανακλά τη δυναμική του ελληνικού τουρισμού, καθώς και τον πρωταγωνιστικό ρόλο που διαδραματίζει πλέον το ΞΕΕ σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Μιλώντας μετά την εκλογή του ο Αλ. Βασιλικός προσδιόρισε ως στρατηγική προτεραιότητα για τη HOTREC «να εκπροσωπήσει αποτελεσματικά και υπεύθυνα τις επιχειρήσεις του κλάδου, προκειμένου να αντιμετωπίσουν με επιτυχία μεγάλα ζητήματα όπως οι πληθωριστικές πιέσεις, το ενεργειακό κόστος και οι ελλείψεις σε προσωπικό». Σημειώνεται ότι η βιομηχανία της φιλοξενίας αποτελεί ένα μεγάλο συγκριτικό πλεονέκτημα για την ευρωπαϊκή οικονομία με πάνω από 2 εκατ. επιχειρήσεις.

4,6 εκατ. ευρώ για έργα ψηφιακής αναβάθμισης

Την περαιτέρω ψηφιακή αναβάθμιση του κέντρου εξυπηρέτησης φορολογουμένων της ΑΑΔΕ προβλέπει το έργο 4,6 εκατ. ευρώ, του οποίου την ένταξη στο Ταμείο Ανάκαμψης επικύρωσε πρόσφατα ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Θ. Σκυλακάκης. «Κλειδί» της παρέμβασης είναι η ανάπτυξη νέου ολοκληρωμένου πληροφοριακού συστήματος της ΑΑΔΕ και του Γενικού Χημείου του Κράτους, και η επέκταση του υφιστάμενου στα τελωνεία (ICISnet). Επίσης θα δημιουργηθεί σύστημα παρακολούθησης κίνησης επαγγελματικών οχημάτων και κοντέινερ κατά την είσοδο και κυκλοφορία τους στη χώρα.

1.500 εργαζόμενοι στη Sitel έως το τέλος του 2023

Σε 700 έχει αυξήσει τους εργαζομένους της στην Αθήνα η πολυεθνική εταιρεία παροχής υπηρεσιών προς τρίτους Sitel, που εγκαινίασε πρόσφατα το νέο της «maxhub» στο κτίριο Capital στη συμβολή της 3ης Σεπτεμβρίου με την οδό Ιουλιανού. Πέρυσι τον Ιούνιο η εταιρεία απασχολούσε 30 άτομα και θέτει, πλέον, ως στόχο μέχρι το τέλος του 2023 να απασχολεί 1.500 εργαζομένους. Συνολικά η επένδυση του ομίλου στην Ελλάδα τοποθετείται σε 6 εκατ. ευρώ.

Εξετάζεται η υπόθεση των τραπεζικών χρεώσεων

Τρία χρόνια μετά την έφοδο των ελεγκτών της Επιτροπής Ανταγωνισμού στις τράπεζες προκειμένου να διαπιστώσουν παράνομες συμπράξεις σε ό,τι αφορά τις τραπεζικές χρεώσεις στις διάφορες συναλλαγές, τώρα φαίνεται ότι έφτασε τελικά η ώρα να ανατεθεί η υπόθεση σε εισηγητή. Τούτο πρακτικά σημαίνει, με βάση την ισχύουσα νομοθεσία, ότι ο εισηγητής θα πρέπει να καταθέσει την εισήγησή του εντός 150 ημερών και η Επιτροπή Ανταγωνισμού να λάβει την όποια απόφαση, καταδικαστική ή όχι, εντός 15 μηνών από την ανάθεση σε εισηγητή. Με άλλα λόγια, απόφαση για την εμβληματική αυτή υπόθεση μπορεί να μην έχουμε ούτε το 2023… Οι έλεγχοι, σημειωτέον, έγιναν στις 7 και 8 Νοεμβρίου 2019.

Χρηματοδότηση για υδροηλεκτρικό έργο

Το ποσό των 100 εκατ. ευρώ ως επενδυτική ενίσχυση, μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ), έχει λάβει ήδη από το τέλος Αυγούστου η ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή για την επένδυση που δρομολογεί στην περιοχή της Αμφιλοχίας. Πρόκειται για υδροηλεκτρικό έργο που έχει ενταχθεί στο Ταμείο Ανάκαμψης και το οποίο αποσκοπεί στην αποθήκευση ενέργειας με την τεχνολογία της αντλησιοταμίευσης, με στόχο την υποστήριξη της περαιτέρω διείσδυσης των ΑΠΕ στο μείγμα της ενεργειακής παραγωγής. Η χρηματοδότηση αφορά την πρώτη φάση του έργου, ισχύος 680 MW, η κατασκευή της οποίας βρίσκεται «επί θύραις» και αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί έως το 2026. Θα απαιτήσει συνολικά κεφάλαια 650 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 250 εκατ. ευρώ θα προέλθουν από επιδοτήσεις και ευρωπαϊκά κονδύλια, 300 εκατ. ευρώ θα είναι τραπεζικός δανεισμός και 100 εκατ. ευρώ ίδια κεφάλαια του ομίλου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT