Νέος πρόεδρος στη Eurometaux

2' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε ελληνικά χέρια θα περάσει η σκυτάλη της προεδρίας της Eurometaux, του συνδέσμου των ευρωπαϊκών βιομηχανιών μη σιδηρούχων μετάλλων, ενός κλάδου με περισσότερες από 900 εγκαταστάσεις, 500.000 εργαζομένους και ετήσιο κύκλο εργασιών 120 δισ. ευρώ. Η θητεία του Mikael Staffas τελειώνει και η γενική συνέλευση της Eurometaux αναμένεται να εκλέξει σήμερα νέο πρόεδρο για τα επόμενα δύο έτη, με μόνη προτεινόμενη υποψηφιότητα αυτή του Ευάγγελου Μυτιληναίου. Πρόκειται για μια σημαντική διάκριση, όχι μόνο για τον ίδιο και τη Mytilineos, αλλά συνολικά για την ελληνική επιχειρηματικότητα. Ο Ευάγγελος Μυτιληναίος, αντιπρόεδρος και του ΣΕΒ, αναλαμβάνει επικεφαλής του μεγαλύτερου ευρωπαϊκού βιομηχανικού συνδέσμου στην πιο κρίσιμη φάση της ευρωπαϊκής βιομηχανίας, που βρίσκεται αντιμέτωπη με τις μεγάλες προκλήσεις της επάρκειας και των υψηλών τιμών ενέργειας.

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις από τον κλάδο του φαρμάκου

Συνεχίζεται το «σίριαλ» για τη φαρμακευτική δαπάνη μέσα από έντονες αντιδράσεις που εκφράζονται από παράγοντες της φαρμακοβιομηχανίας για το «σπάσιμο» του προϋπολογισμού του ΕΟΠΥΥ σε δύο κατηγορίες (ΦΥΚ και φάρμακα κοινότητας). Σε συνέχεια της πρόσφατης ανακοίνωσης του υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη, όπου χαρακτηρίζει «απόλυτα λελογισμένο» τον διαχωρισμό, το Pharma Innovation Forum, που εκπροσωπεί στην Ελλάδα τις μεγαλύτερες πολυεθνικές εταιρείες, σε ανακοίνωσή του μιλάει για «διαιώνιση παρανοήσεων» και χαρακτηρίζει μύθο πως τα καινοτόμα φάρμακα ευθύνονται για την αύξηση της δαπάνης.

Γραφείο στην Αθήνα άνοιξε startup με έδρα το Αμστερνταμ

Το πρώτο γραφείο της στην Αθήνα ιδρύει η startup RocketX που έχει έδρα στο Αμστερνταμ. Η εταιρεία εξέτασε πολλές διαφορετικές πόλεις στην Ευρώπη, με την Αθήνα να αποδεικνύεται η καλύτερη επιλογή. Και αυτό επειδή η Ελλάδα έχει σχετικά υψηλό ποσοστό εγγραφών στην τριτοβάθμια εκπαίδευση μεταξύ των χωρών του ΟΟΣΑ. Το υψηλό επίπεδο της αγγλικής γλώσσας που ομιλείται στην Ελλάδα υπήρξε ακόμη ένας παράγοντας που έλαβε υπόψη της η εταιρεία.

Κρατήθηκαν πρακτικά στην τηλεδιάσκεψη

«Σημειώνεται ότι η τηλεδιάσκεψη μαγνητοφωνήθηκε και τηρήθηκαν πρακτικά έτσι ώστε να είναι απολύτως ασφαλής η τήρηση των κανόνων περί του ανταγωνισμού», καταλήγει η ανακοίνωση που εξέδωσε χθες το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων μετά την τηλεδιάσκεψη της πολιτικής ηγεσίας του με εκπροσώπους της βιομηχανίας τροφίμων. Η σημείωση καθόλου τυχαία, καθώς, ήδη από την προηγούμενη εβδομάδα, τόσο η συνάντηση αυτή καθαυτή που είχε ο κ. Αδωνις Γεωργιάδης με τους εκπροσώπους των αλυσίδων σούπερ μάρκετ, όσο και το περιεχόμενό της ελέγχεται, όπως είναι σε θέση να γνωρίζει η στήλη, από την Επιτροπή Ανταγωνισμού, προκειμένου να αποκλεισθεί το ενδεχόμενο παράνομης σύμπραξης. Τι να κάνει λοιπόν και το υπουργείο χθες; «Φύλαγε τα ρούχα σου να έχεις τα μισά», σκέφτηκε. 

«Καμπανάκι» για αύξηση των κόκκινων δανείων

Σοβαρή επιβράδυνση της ανάπτυξης στην Ευρωζώνη το αμέσως επόμενο διάστημα «βλέπει» o οίκος DBRS, ενώ προειδοποιεί για τον κίνδυνο εκτόξευσης των κόκκινων δανείων, λόγω της ενεργειακής κρίσης. Οπως επισημαίνει, η αύξηση των εναλλακτικών πηγών, η αναπλήρωση της αποθήκευσης και η μείωση της ζήτησης φυσικού αερίου θα συμβάλουν στην αποφυγή της εφαρμογής ενός «σκληρού» δελτίου ενέργειας αυτόν τον χειμώνα. Ωστόσο, ο κύριος κίνδυνος είναι η όξυνση της ενεργειακής κρίσης, που θα οδηγήσει σε υψηλότερες τιμές ενέργειας και σε σημαντικούς περιορισμούς στην κατανάλωση. Παράλληλα, όπως τονίζει, αν και οι τράπεζες της Ευρωζώνης δεν είδαν έως τώρα σημαντική επιδείνωση της ποιότητας του ενεργητικού τους, ωστόσο πλέον η επιδείνωση των οικονομικών προοπτικών έχουν ως αποτέλεσμα την αύξηση των δανείων του σταδίου 2, μια τάση που είναι ανησυχητική, αφού θα μπορούσαν να εξελιχθούν σε NPLs, απαιτώντας πρόσθετες προβλέψεις.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT