Στο ΣτΕ η κρίσιμη αίτηση του ΕΚΑ

2' 43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην Ολομέλεια του ΣτΕ παραπέμφθηκε λόγω σπουδαιότητας η αίτηση του ΕΚΑ για ακύρωση της υπουργικής απόφασης που αφορά τη λειτουργία του Μητρώου Συνδικαλιστικών Οργανώσεων Εργαζομένων και Εργοδοτών. Πρόκειται για απόφαση που καθόριζε τη διαδικασία εγγραφής παλαιών και νέων συνδικαλιστικών οργανώσεων σε ένα ηλεκτρονικό μητρώο, αλλά και τις συνέπειες που θα είχε, από 1ης Ιανουαρίου 2022 και μετά, η μη εγγραφή των σωματείων σε αυτό, όπως η μη δυνατότητα συλλογικής εκπροσώπησης και κατά συνέπεια υπογραφής σύμβασης εργασίας. Το Δ΄ τμήμα του ΣτΕ δέχεται πως η απόφαση δεν είναι αντισυνταγματική, διατυπώνει όμως την άποψη ότι οι στόχοι δημοσίου συμφέροντος δεν πρέπει να επιδιώκονται με ρυθμίσεις που καταλήγουν να προσβάλλουν τον πυρήνα της συνδικαλιστικής ελευθερίας. Πλέον τον λόγο έχει η Ολομέλεια, με τα συνδικάτα να θεωρούν ότι έχουν πετύχει μια πρώτη νίκη και το υπουργείο Εργασίας να σημειώνει πως η απόφαση του ΣτΕ δεν θίγει τον νέο θεσμό του ΓΕΜΗΣΟΕ στον πυρήνα του.

Εν αναμονή της «σφραγίδας» για τα Καμένα Βούρλα

Λίγες ημέρες ακόμη θα χρειαστεί να περιμένει ο όμιλος Μήτση για να πάρει τη «σφραγίδα» της παραχώρησης της έκτασης στην οποία φιλοξενείται το ξενοδοχείο «Γαλήνη» στα Καμένα Βούρλα. Το Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων αποσφράγισε την προσφορά της θυγατρικής της «Γαλήνη Ξενοδοχειακές Επιχειρήσεις» για την εκμίσθωση 40 ετών, όπως και την αποτίμηση του ανεξάρτητου αποτιμητή για την αξία του ακινήτου, και θα αποφασίσει σε επόμενη συνεδρίαση. Το ακίνητο, έκτασης 474 στρεμμάτων, εκτός από το «Γαλήνη» και το υδροθεραπευτήριο «Ιπποκράτης», περιλαμβάνει μεταξύ άλλων δύο διατηρητέα ξενοδοχεία.

Εξώδικο προς ΕΦΚΑ από συνταξιούχους

Εξώδικο προς τη διοίκηση του ΕΦΚΑ, με το οποίο ζητεί να εκτελεστούν δεκάδες δικαστικές αποφάσεις που δικαιώνουν συνταξιούχους και αφορούν την καταβολή αναδρομικών, απέστειλε το Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων (ΕΝΔΙΣΥ). Οι εκπρόσωποι των συνταξιούχων κάνουν λόγο για τουλάχιστον 160 περιπτώσεις συνταξιούχων με τελεσίδικες δικαστικές αποφάσεις, οι οποίες αφορούν τα αναδρομικά για το 11μηνο Ιουνίου 2015 – Μα΅ιου 2016. 

Τα επόμενα βήματα για την Αλεξανδρούπολη

Προχώρησε και επίσημα χθες Πέμπτη η ακύρωση του διαγωνισμού για την πώληση πλειοψηφικού πακέτου μετοχών του Οργανισμού Λιμένος Αλεξανδρούπολης, καθώς το ΤΑΙΠΕΔ συνεδρίασε και έβαλε τη σφραγίδα στις σχετικές αποφάσεις της κυβέρνησης. Η λιτή ανακοίνωση αναφέρει πως το διοικητικό συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ αποφάσισε τη «ματαίωση της διαγωνιστικής διαδικασίας για την πώληση πλειοψηφικού ποσοστού του μετοχικού κεφαλαίου του ΟΛΑ Α.Ε. Προσθέτει, δε, πως «το ΤΑΙΠΕΔ, σε συνεργασία με τα υπουργεία Οικονομικών και Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, θα αναλάβει άμεσα όλες τις απαραίτητες πρωτοβουλίες για την περαιτέρω ανάπτυξη του Οργανισμού Λιμένος Αλεξανδρούπολης Α.Ε.».

Εως τις 15 Δεκεμβρίου οι ισολογισμοί

Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς κάλεσε μέσω επιστολής όλες τις εισηγμένες εταιρείες στο Χρηματιστήριο Αθηνών να δημοσιεύσουν έως τις 15 Δεκεμβρίου τα βασικά οικονομικά μεγέθη τους για το εννεάμηνο, έτσι ώστε οι επενδυτές να έχουν περισσότερη ενημέρωση σχετικά με το πόσο έχουν επηρεαστεί από την ενεργειακή κρίση. Σε αυτά τα μεγέθη περιλαμβάνονται τα έσοδα, τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA), καθώς και τα αντίστοιχα μεγέθη της περυσινής περιόδου, σημαντικές μεταβολές στη δανειακή θέση ή/και την κεφαλαιακή διάρθρωση, και άλλα μεγέθη της κατάστασης της χρηματοοικονομικής θέσης. Σημειώνεται πως υπό «φυσιολογικές» συνθήκες οι εισηγμένες έχουν υποχρέωση να δημοσιεύουν μόνο τα εξαμηνιαία και τα ετήσια αποτελέσματά τους. Ωστόσο η Επιτροπή έκρινε και αυτή τη φορά, όπως έχει κάνει σε άλλες δύο περιπτώσεις την τελευταία διετία μετά το ξέσπασμα της πανδημίας, πως λόγω των έκτακτων συνθηκών η πρόσθετη ενημέρωση στο επενδυτικό κοινό είναι αναγκαία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT