«Όχι» στα σχέδια για τραπεζικά bonus

2' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οριστικό «όχι» στα σχέδια κάποιων συστημικών τραπεζών να παρακάμψουν τον νόμο που απαγορεύει το bonus στις διοικήσεις για τη χρήση του 2022 είπε χθες ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, κλείνοντας τη συζήτηση για το θέμα. Την επαναφορά του bonus για τα στελέχη και για τη χρήση του 2022 επιχείρησαν να ανοίξουν εκ νέου κάποιες τράπεζες τις τελευταίες ημέρες, καταφεύγοντας σε γνωμοδοτήσεις πανεπιστημιακών που σύμφωνα με πληροφορίες αποφαίνονταν ότι δεν χρειάζεται η σύμφωνη γνώμη του ΤΧΣ για τη χορήγησή του. Αυτό, παρά τη ρητή διάταξη στον πρόσφατο νόμο που ορίζει ότι με ή χωρίς τη γνώμη του Ταμείου απαγορεύεται η χορήγηση bonus για την τρέχουσα χρήση. Επειτα από αυτές τις προσπάθειες ο Χρήστος Σταϊκούρας, που συναντήθηκε χθες με τις διοικήσεις, ξεκαθάρισε ότι για την κυβέρνηση «δεν υφίσταται ζήτημα απόδοσης bonus στα υψηλόβαθμα τραπεζικά στελέχη για το 2022».

Εντόπισε παραβιάσεις, προανήγγειλε ελέγχους

Ακόμη και σε προϊόντα που περιλαμβάνονται στο «καλάθι του νοικοκυριού» έχουν εντοπισθεί παραβιάσεις της διάταξης περί συγκεκριμένων περιθωρίων κέρδους. Το παραπάνω αποκάλυψε χθες ο υπουργός Ανάπτυξης Αδωνις Γεωργιάδης μιλώντας στο 13ο συνέδριο του ΙΕΛΚΑ. «Είναι απαράδεκτο ηθικά», ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός, προσθέτοντας: «Εχω φτάσει να διαφημίζω ακόμη και αλυσίδες σούπερ μάρκετ. Δεν θέλω να εκμεταλλευτούν κάποιοι την καλή μου συμπεριφορά προς τον κλάδο. Και να γνωρίζουν ότι θα γίνουν κανονικά έλεγχοι από τις αρμόδιες υπηρεσίες και μέσα στις γιορτές».

«Μάχη» στο Δ.Σ. του ΕΦΚΑ για την πολιτική προσλήψεων

Για την επόμενη εβδομάδα μεταφέρεται η «μάχη» στο διοικητικό συμβούλιο του ΕΦΚΑ όσον αφορά τη διαδικασία έγκρισης της πολιτικής προσλήψεων, προκειμένου να ανοίξει ο δρόμος για την προκήρυξη των 24 γενικών διευθυντών, με τη συμμετοχή και στελεχών από τον ιδιωτικό τομέα. Κατά τη χθεσινή συνεδρίαση εκφράστηκαν διαφωνίες και τελικά την πρόταση της διοίκησης καταψήφισαν οι εκπρόσωποι της ΓΣΕΕ, της ΕΣΕΕ, του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους και της Γενικής Γραμματείας Κοινωνικής Ασφάλισης.

«Κύμα ζεστασιάς» σε πολυμελείς οικογένειες

Πετρέλαιο θέρμανσης σε πολυμελείς οικογένειες με χαμηλό εισόδημα θα προσφέρει η HELLENiQ ENERGY μέσω του προγράμματος «Κύμα ζεστασιάς», που παρουσιάστηκε χθες, στο υπουργείο Εργασίας, παρουσία του υπουργού Κωστή Χατζηδάκη και της υφυπουργού Μαρίας Συρεγγέλα. Η συγκεκριμένη δράση θα υλοποιηθεί από τις θυγατρικές εταιρείες της HELLENiQ ENERGY, ΕΚΟ και Ελληνικά Πετρέλαια. Δικαίωμα συμμετοχής στο πρόγραμμα έχουν οικογένειες με 4 παιδιά και άνω, που το ετήσιο εισόδημά τους δεν ξεπερνάει τις 20.500 ευρώ, αυξημένο κατά 2.626 ευρώ για κάθε επιπλέον τέκνο. Οι αιτήσεις γίνονται στη διαδικτυακή πλατφόρμα https://zestasia.helleniq.gr/ έως την 31η Δεκεμβρίου. 

Νέα επένδυση Eurobank στην Κύπρο

Επιπλέον ποσοστό 13,41% απέκτησε η Eurobank στην Ελληνική Τράπεζα στην Κύπρο, αυξάνοντας το ποσοστό συμμετοχής της στο 26%. Η εξαγορά έγινε από τη Wargaming Group και το τίμημα της συναλλαγής ανέρχεται σε 70 εκατ. ευρώ. Η επένδυση, όπως ανακοίνωσε η Eurobank, «είναι εναρμονισμένη με τη στρατηγική του ομίλου να ενισχύσει περαιτέρω την παρουσία του στις βασικές αγορές, στις οποίες διατηρεί στρατηγικό ενδιαφέρον». Υπενθυμίζεται ότι η επένδυση στην Κύπρο πραγματοποιήθηκε σε τρία στάδια και ξεκίνησε με την εξαγορά αρχικά του 9,9% και στη συνέχεια επιπλέον ποσοστού 2,7%. Το συνολικό ύψος της επένδυσης μέχρι σήμερα υπερβαίνει τα 100 εκατ. ευρώ. Η εξαγορά υπόκειται σε κανονιστικές εγκρίσεις και θα ολοκληρωθεί μετά την πλήρη εκπλήρωσή τους και μέχρι τότε, η Wargaming Group θα συνεχίσει να διατηρεί την πλήρη νομική και πραγματική κυριότητα των μετοχών προς πώληση, καθώς και όλα τα δικαιώματα που απορρέουν από αυτές.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT