«Καμπανάκι» από Λονδίνο για τις τιμές αερίου

«Καμπανάκι» από Λονδίνο για τις τιμές αερίου

2' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Προειδοποίηση στην Ευρωπαϊκή Ενωση ότι η πρότασή της για το πλαφόν στις τιμές του φυσικού αερίου θα καθιστούσε πιο πιθανή την αύξηση των τιμών προς τα 275 ευρώ έστειλε το Χρηματιστήριο Ενέργειας του Λονδίνου, ICE. Σύμφωνα με το Reuters, σε υπόμνημα που απέστειλε στην Κομισιόν το ICE –στο οποίο γίνονται οι συναλλαγές TTF– ανέφερε ότι η πρόταση θα μπορούσε ουσιαστικά να οδηγήσει τις τιμές υψηλότερα, καθώς οι πάροχοι ρευστότητας αναμένεται να επαναγοράσουν short (αρνητικές) θέσεις και να σταματήσουν την πώληση συμβολαίων μελλοντικής εκπλήρωσης φυσικού αερίου TTF, εάν οι τιμές αυξηθούν ακόμη και σχετικά κοντά στο πλαφόν, έτσι ώστε να καλυφθούν έναντι του κινδύνου να κατέχουν αυτές τις θέσεις όταν το πλαφόν ενεργοποιηθεί. Η έλλειψη πωλητών που θα προκύψει στην αγορά TTF θα αυξήσει σημαντικά τις τιμές, όπως τόνισε το ICE.

Κατατέθηκαν 562 αιτήσεις για τουριστικές επενδύσεις

Στη διαδικασία αξιολόγησης από τις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Ανάπτυξης περνούν οι 562 αιτήσεις επενδυτικών σχεδίων, αθροιστικού προϋπολογισμού ύψους 1,62 δισ., που υποβλήθηκαν για να ενταχθούν στο καθεστώς ενίσχυσης τουριστικών επενδύσεων του νέου αναπτυξιακού νόμου. Πρόκειται για τον νόμο που ψηφίστηκε φέτος το καλοκαίρι και στον οποίο μπορούν να ενταχθούν τουριστικά projects από όλη την Ελλάδα, με εξαίρεση τη Μύκονο και τη Σαντορίνη, που κρίνεται πως είναι ήδη σε μεγάλο βαθμό κορεσμένες και επίσης μπορούν να βρουν ευκολότερα χρηματοδότηση.

135.000 νέοι εργαζόμενοι εντάχθηκαν στο ΤΕΚΑ

Ξεπέρασε κάθε εκτίμηση η εγγραφή μελών στο νεοσύστατο Ταμείο Επικουρικής Κεφαλαιοποιητικής Ασφάλισης (ΤΕΚΑ), καθώς κατά τους πρώτους 11 μήνες της λειτουργίας του εντάχθηκαν σε αυτό 135.000 νέοι εργαζόμενοι, έναντι 60.000 που ανέμενε η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας. Πρόκειται για είδηση που αποκάλυψε χθες, κατά την ομιλία του στο συνέδριο του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου, ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης, επισημαίνοντας και την αύξηση της απασχόλησης που σημειώθηκε το 2022.

Οι προτάσεις για βιομηχανικά πάρκα

Στις 16 Φεβρουαρίου εκπνέει η προθεσμία υποβολής προτάσεων από επιχειρήσεις για την εξασφάλιση επιχορήγησης για την κατασκευή βιομηχανικών πάρκων. Το πρόγραμμα κρατικής ενίσχυσης, όπου η διαδικασία υποβολής προτάσεων ξεκινάει στις 16 Δεκεμβρίου, είναι συνολικού προϋπολογισμού 63 εκατ. ευρώ. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το ενδιαφέρον είναι ιδιαίτερα υψηλό, ενώ μεταξύ των ενδιαφερομένων ανήκει η εταιρεία ειδικού σκοπού με αντικείμενο την ανάπτυξη του επιχειρηματικού πάρκου (ΕΑΝΕΠ) των Οινοφύτων Ασωπού. Η εταιρεία εκτιμάται ότι θα υποβάλει πρόταση με αντικείμενο την υλοποίηση της μονάδας επεξεργασίας υγρών αποβλήτων του επιχειρηματικού πάρκου εξυγίανσης που θα δημιουργηθεί, αντικαθιστώντας την άτυπη βιομηχανική συγκέντρωση (ΑΒΣ) των Οινοφύτων.

Πρωτοβουλία για δωρεάν πετρέλαιο θέρμανσης

Υψηλό είναι το ενδιαφέρον που εκδηλώνεται πανελλαδικά για τη συμμετοχή στην πρωτοβουλία της HELLENiQ ENERGY, δωρεάν διάθεσης πετρελαίου θέρμανσης σε πολυπληθείς οικογένειες με χαμηλό ετήσιο οικογενειακό εισόδημα. Ηδη μέσα στα πρώτα 24ωρα λειτουργίας της διαδικτυακής πλατφόρμας https://zestasia.helleniq.gr/, έχει κατατεθεί σημαντικός αριθμός αιτήσεων, οι οποίες βρίσκονται σε επεξεργασία σε συνεργασία με την ΑΑΔΕ για την πιστοποίηση των στοιχείων των δικαιούχων. Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, μάλιστα, Ανδρέας Σιάμισιης, ευχαρίστησε δημοσίως χθες την ΑΑΔΕ και το προσωπικό της αλλά και τον διοικητή της, Γιώργο Πιτσιλή, για τη συνδρομή τους στην υλοποίηση της δράσης. Η HELLENiQ ENERGY προσφέρει έως 500 λίτρα πετρελαίου θέρμανσης ΕΚΟ σε πολυμελείς οικογένειες που έχουν τέσσερα ή και περισσότερα παιδιά και χαμηλό ετήσιο οικογενειακό εισόδημα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT