Αντλήθηκαν 487,5 εκατ. από 6μηνα έντοκα

2' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ποσό 487,5 εκατ. ευρώ άντλησε ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους από την έκδοση εξάμηνων εντόκων γραμματίων του Δημοσίου, με την απόδοση να διαμορφώνεται στο 2,5%, υψηλότερα από το 2,35% της προηγούμενης δημοπρασίας, του Νοεμβρίου. Σημειώνεται ότι τον Ιούλιο η απόδοση ήταν 0,8% και τον Ιούνιο ήταν 0,45%. Το δημοπρατηθέν ποσό ήταν 375 εκατ. ευρώ, ενώ έγιναν δεκτές και μη ανταγωνιστικές προσφορές ύψους 112,5 εκατ. ευρώ. Ο συντελεστής κάλυψης διαμορφώθηκε στο 2,66, από 2,76 στην προηγούμενη δημοπρασία. Συνολικά υποβλήθηκαν προσφορές 998 εκατ. ευρώ, που υπερκάλυψαν το ζητούμενο ποσό των 375 εκατ. ευρώ κατά 2,66 φορές, έναντι κάλυψης 2,76 στην προηγούμενη δημοπρασία, του Νοεμβρίου. Σύμφωνα με τον κανονισμό λειτουργίας των βασικών διαπραγματευτών αγοράς, μπορούν να υποβληθούν επιπλέον μη ανταγωνιστικές προσφορές ύψους 30% επί του δημοπρατούμενου ποσού έως σήμερα στις 12 μ.

Το ΤΕΚΑ αναζητάει διευθύνοντα σύμβουλο

Υπεγράφη από τον πρόεδρο του διοικητικού συμβουλίου του ΤΕΚΑ, Νικόλαο Τεσσαρομάτη, η πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου. Τα απαιτούμενα προσόντα και οι δεξιότητες για τη θέση είναι διαθέσιμα στην ιστοσελίδα του Ταμείου (teka.gov.gr), στην ιστοσελίδα του υπουργείου Εργασίας (ypergasias.gov.gr), καθώς και στην ιστοσελίδα opengov.gr. Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να αποστείλουν τη σχετική αίτηση, συνοδευόμενη από αναλυτικό βιογραφικό σημείωμα, στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected], το αργότερο μέχρι τις 30 Ιανουαρίου 2023.

Ανω των 23 εκατ. ο τζίρος των τυχερών παιγνίων

Σημαντική αύξηση σε σχέση όχι μόνο με πέρυσι αλλά και με το 2019 εμφάνισε ο συνολικός κύκλος εργασιών (ΤGR) των τυχερών παιγνίων κατά το διάστημα Ιανουαρίου – Οκτωβρίου, σύμφωνα με τα στοιχεία της Επιτροπής Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων. Συγκεκριμένα διαμορφώθηκε σε 23,1 εκατ. ευρώ έναντι 18,1 εκατ. ευρώ και 12,9 εκατ. ευρώ το δεκάμηνο του 2021 και του 2019 αντίστοιχα. Στην άνοδο του TGR καταλυτικό ρόλο διαδραμάτισαν τα online τυχερά παιχνίδια.  

Νέα ψηφιοποίηση δηλώσεων από ΑΑΔΕ

Πολίτες και επιχειρήσεις έχουν πλέον τη δυνατότητα ψηφιακής υποβολής τεσσάρων ακόμη δηλώσεων απόδοσης τελών και ειδικών φόρων στην πύλη myAADE, όπως ανακοίνωσε χθες η ΑΑΔΕ. Αυτές είναι: Δήλωση απόδοσης ειδικού φόρου τηλεοπτικών διαφημίσεων, που υποβάλλεται από επιχειρήσεις τηλεοπτικών μέσων ενημέρωσης. Δήλωση απόδοσης τέλους συνδρομητών σταθερής τηλεφωνίας, που υποβάλλεται από επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών σταθερής τηλεφωνίας. Δήλωση απόδοσης ειδικού φόρου πολυτελείας, που υποβάλλεται από παραγωγούς ειδών πολυτελείας. Δήλωση απόδοσης τέλους στη συνδρομητική τηλεόραση, που υποβάλλεται από επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών συνδρομητικής τηλεόρασης. 

Προς έγκριση η αύξηση κεφαλαίου της Attica

Στην αποκατάσταση των κεφαλαιακών δεικτών της Attica Bank που έχουν υποχωρήσει στο 6,3% και 10,01% με βάση τα αποτελέσματα 9μήνου, που ανακοίνωσε χθες η τράπεζα, στοχεύει η ΑΜΚ των 473,3 εκατ. που καλείται να εγκρίνει η προγραμματισμένη για την Παρασκευή γενική συνέλευση των μετόχων. Η ΑΜΚ θα γίνει μέσω δημόσιας προσφοράς με δικαίωμα προτίμησης υπέρ των υφιστάμενων μετόχων, διαδικασία που θα επιτρέψει την κάλυψη του συνολικού ποσού της κεφαλαιακής ενίσχυσης των 490 εκατ. ευρώ και υπολογίζεται ότι μεμονωμένα και σε pro forma επίπεδο θα αυξήσει τους δείκτες CET1, Tier 1 και CAD κατά περίπου 18 ποσοστιαίες μονάδες. Στο χθεσινό Δ.Σ. παρουσιάστηκαν από τους συμβούλους της τράπεζας –Pepper, UBS και Euroxx– η αξιολόγηση των τιτλοποιημένων χαρτοφυλακίων και οι διαθέσιμες επιλογές για την αποτελεσματική μείωση του δείκτη μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων. Οι αποφάσεις θα ληφθούν το αμέσως προσεχές χρονικό διάστημα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT