Ακίνητα στην Ελλάδα αναζητούν οι Γερμανοί

Ακίνητα στην Ελλάδα αναζητούν οι Γερμανοί

2' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αλλη μία επιβεβαίωση του «ρεύματος» Γερμανών αγοραστών ακινήτων και δη εξοχικών κατοικιών στην ελληνική αγορά αποτελεί σχετικό δημοσίευμα της Berliner Morgenpost. Σε αυτό φιλοξενούνται δηλώσεις του Ελληνογερμανού μεσίτη Γκέοργκ Πέτρα, ο οποίος κάνει λόγο για αύξηση των πωλήσεων κατά 70%-80% σε σχέση με πέρυσι. Οι Γερμανοί επενδυτές εστιάζουν σε περιοχές εύκολα προσβάσιμες είτε αεροπορικώς είτε με πλοίο, προτιμώντας νησιά όπως η Πάρος, η Ρόδος, η Πάτμος, η Μύκονος και η Τήνος, ενώ σημαντική ζήτηση καταγράφουν επίσης η νότια Κρήτη, η Πελοπόννησος και η Λευκάδα. Σημαντικό πλεονέκτημα της ελληνικής αγοράς ακινήτων αποτελούν ασφαλώς και οι ανταγωνιστικές τιμές πώλησης σε σχέση με άλλες χώρες της Μεσογείου, όπως η Ισπανία και η νότια Γαλλία. Τη μεγάλη αύξηση της ζήτησης ακινήτων από τη Γερμανία καταγράφουν και οι αναζητήσεις αγγελιών ακινήτων κατά το τρέχον έτος, επιβεβαιώνοντας το αυξημένο αγοραστικό ενδιαφέρον.

Ξεπέρασε το 96% το ποσοστό του Γ. Γεράρδου στην «Πλαίσιο»

Στο 96,10% ανήλθε χθες το ποσοστό του Γιώργου Γεράρδου στην εταιρεία «Πλαίσιο», με την απόσταση να μικραίνει ακόμη περισσότερο μέχρι την απόκτηση του 100% και την έξοδο της εταιρείας από το Χ.Α. Οπως ανακοίνωσε χθες το απόγευμα η εταιρεία, ο Γ. Γεράρδος, που προχώρησε σε προαιρετική δημόσια πρόταση για την απόκτηση του συνόλου των μετοχών της «Πλαίσιο», απέκτησε χθες άλλες 62.846 μετοχές, που αντιστοιχούν σε ποσοστό 0,285% του συνόλου των μετοχών και των δικαιωμάτων ψήφου της εταιρείας.

Η Θ. Ρήγα, νέα εμπορική διευθύντρια στον ΟΛΘ

Η κ. Θεοδώρα Ρήγα ορίζεται από την 1η Ιανουαρίου 2023 νέα γενική εμπορική διευθύντρια (Chief Commercial Officer) του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης Α.Ε., ενώ συνεχίζει να διατηρεί επιπλέον τη θέση της διευθύντριας στρατηγικής επικοινωνίας. Η κ. Ρήγα κατέχει πτυχίο MBA στη Διοίκηση Επιχειρήσεων και έχει διατελέσει ανώτατο διευθυντικό στέλεχος σε ναυτιλιακές εταιρείες, εταιρείες χρηματοοικονομικών υπηρεσιών, συμβούλων επιχειρήσεων και επικοινωνίας.

Η πρώτη δόση για τα μπλοκάκια

Λήγει σήμερα Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου η προθεσμία για να καταβάλουν την πρώτη δόση 197.409 εργαζόμενοι μισθωτοί που έχουν παράλληλη απασχόληση ως ελεύθεροι επαγγελματίες με μπλοκάκι. Πρόκειται για οφειλές του 2021 που βγήκαν μετά την εκκαθάριση του ΕΦΚΑ. Βάσει των εκτιμήσεων του Φορέα, η μέση δόση διαμορφώνεται στα 120 ευρώ, καθώς το μέσο οφειλόμενο ποσό είναι της τάξεως των 718 ευρώ και θα πρέπει να πληρωθεί σε 6 ισόποσες δόσεις. Συγκεκριμένα, η εκκαθάριση του ΕΦΚΑ ολοκληρώθηκε και δείχνει χρεωστικά «ραβασάκια» για 197.409 ασφαλισμένους με οφειλόμενο ποσό 141.829.929,87 ευρώ.

Προσλήψεις Tesla στην Ελλάδα

Στη μεγάλη λίστα των τεχνολογικών εταιρειών που αναζητούν προσωπικό ανήκει η Tesla Ελλάδας. Πρόκειται για τη θυγατρική του πολυεθνικού ομίλου του Ελον Μασκ που έχει ως αντικείμενο την κατασκευή συστημάτων παραγωγής ηλιακής ενέργειας, την εγκατάσταση μπαταριών για αποθήκευση καθαρής ενέργειας και την πώληση των φερώνυμων ηλεκτρικών οχημάτων. Η εταιρεία, που έχει την έδρα της στο Τεχνολογικό Πάρκο «Λεύκιππος» στην Αγία Παρασκευή, επιδιώκει να καλύψει τουλάχιστον τρεις θέσεις πρακτικής άσκησης στις ειδικότητες των ηλεκτρολόγων μηχανικών με εξειδικευμένα καθήκοντα εργασίας (π.χ. βελτιστοποίηση λειτουργίας συστημάτων κτλ.). Ισάριθμες θέσεις απασχόλησης αορίστου χρόνου διαθέτει η Tesla Ελλάδας και για μηχανικούς σχεδιασμού μηχανών ή Πληροφορικής. Μένει να φανεί πόσο γρήγορα η εταιρεία του Μασκ θα καλύψει τα κενά της. Βάσει πρόσφατης έρευνας (Deloitte), μέχρι το 2030, ετησίως, το έλλειμμα θέσεων εργασίας στην Πληροφορική ξεπερνάει τις 7.000.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT