Αλλαγές στο «καλάθι του νοικοκυριού»

Αλλαγές στο «καλάθι του νοικοκυριού»

2' 40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αλλαγές στο «καλάθι του νοικοκυριού» έτσι ώστε να περιλαμβάνει περισσότερα επώνυμα προϊόντα μελετά το υπουργείο Ανάπτυξης. Το ζήτημα έχει συζητηθεί επανειλημμένως με τον Σύνδεσμο Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων (ΣΕΒΤ), χωρίς, ωστόσο, μέχρι τώρα να υπάρχει αυξημένο ενδιαφέρον για συμμετοχή στο «καλάθι». Αλλωστε, ακόμη και αλυσίδες σούπερ μάρκετ που αρχικά είχαν συμπεριλάβει αρκετά επώνυμα προϊόντα στο «καλάθι» τους, τα αντικατέστησαν στη συνέχεια με προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας, έτσι ώστε αυτό να είναι πιο ανταγωνιστικό. Ο στόχος που τίθεται τώρα, έτσι ώστε το «καλάθι» να προτιμάται και από τον μέσο καταναλωτή και όχι μόνο από τα πλέον ευάλωτα οικονομικά νοικοκυριά, είναι να υπάρχει για κάθε κατηγορία ένα ιδιωτικής ετικέτας, αλλά κι ένα επώνυμο. Για το ζήτημα αυτό μάλιστα έχει ζητηθεί και η γνώμη της Επιτροπής Ανταγωνισμού και μένει να δούμε τι θα αποφανθεί, αλλά και πώς μπορεί να εφαρμοστεί το παραπάνω.

53.000 αιτήσεις εργαζομένων στο πρόγραμμα κατάρτισης

Ικανοποίηση επικρατεί στη Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης και στο υπουργείο Εργασίας, καθώς καλύφθηκαν μέσα σε δύο εβδομάδες οι πρώτες 53.000 από τις συνολικά 150.000 θέσεις κατάρτισης εργαζομένων. Πρόκειται για το πρόγραμμα ανάπτυξης δεξιοτήτων «Πάω Μπροστά» που προωθεί η ΔΥΠΑ (τ. ΟΑΕΔ) και αποφέρει πιστοποίηση και επιδότηση έως 400 ευρώ. Η διαδικασία συνεχίζεται μέχρι την κάλυψη όλων των θέσεων, που αφορούν μισθωτούς του ιδιωτικού τομέα, οι οποίοι επιθυμούν να βελτιώσουν τις ψηφιακές τους δεξιότητες αλλά και να αποκτήσουν «πράσινες» γνώσεις.

Παράταση στον διαγωνισμό για έργο 6,4 εκατ. ευρώ

Για τις 16 Ιανουαρίου παρατάθηκε η καταληκτική ημερομηνία υποβολής προσφορών στον διαγωνισμό της Κοινωνίας της Πληροφορίας με αντικείμενο την υλοποίηση κέντρων λήψης βιομετρικών δεδομένων του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου. Το έργο, προϋπολογισμού 6,4 εκατ. ευρώ, έχει ως στόχο την εξυπηρέτηση αιτημάτων έκδοσης και ανανέωσης αδειών διαμονής από πολίτες τρίτων χωρών. Περιλαμβάνει την εύρεση, εκμίσθωση και διαμόρφωση των κατάλληλων χώρων, αλλά και τη στελέχωσή τους, αρχικά με 50 άτομα.

4,68% της Mytilineos κατέχει πλέον η Fairfax

Στη Fairfax πέρασε χθες, μέσω του Χρηματιστηρίου, «πακέτο» 2.702.703 μετοχών της Mytilineos, στο πλαίσιο σχετικής συμφωνίας των δύο πλευρών. Η μεταβίβαση έγινε στα 18,5 ευρώ ανά μετοχή, με το ύψος της συναλλαγής να ανέρχεται στα 50 εκατ. ευρώ. Κατόπιν αυτού, η Fairfax καθίσταται ο δεύτερος μεγαλύτερος μέτοχος στη Mytilineos, κατέχοντας ποσοστό 4,68% της ελληνικής εταιρείας. Εκτός της αγοράς των μετοχών, οι δύο πλευρές είχαν συμφωνήσει επίσης να συνάψουν ένα ανταλλάξιμο ομόλογο ύψους 50 εκατ. με το οποίο η Fairfax θα έχει δικαίωμα εντός δύο ετών να αποκτήσει επιπλέον 2.500.000 ίδιες μετοχές της Mytilineos στην τιμή των 20 ευρώ εκάστη.

Παύση ενεργειών συγχώνευσης

Οριστικό τέλος στις συζητήσεις με τη Συνεταιριστική Τράπεζα Χανίων για τη συγχώνευσή της με την Παγκρήτια Τράπεζα έδωσε χθες και η τελευταία, ανακοινώνοντας «την απόφαση του Διοικητικού της Συμβουλίου για την παύση των ενεργειών συγχώνευσης». Αυτή η απόφαση, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Παγκρήτιας, «οφείλεται στην άρνηση της Συνεταιριστικής Τράπεζας Χανίων να έλθει σε συνεννόηση με την Παγκρήτια Τράπεζα για την εξέλιξη της διαδικασίας συγχώνευσης» και έρχεται ως συνέχεια της «έλλειψης εμπιστοσύνης» που είχε επικαλεστεί πριν από μερικές ημέρες η διοίκηση της Συνεταιριστικής Τράπεζας Χανίων διά στόματος του προέδρου της. Σε δηλώσεις του στα μέσα Δεκεμβρίου ο Μιχάλης Μαρακάκης είχε υποστηρίξει ότι «δεν υπάρχει ούτε διάθεση ούτε εμπιστοσύνη για νέα διαπραγμάτευση», υποστηρίζοντας ότι «από την ημέρα της ολοκλήρωσης της ΑΜΚ της Παγκρήτιας είμαστε αντιμέτωποι με λασπολογίες, συκοφαντίες και ασυνέπεια».  

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT