Το Taxis υπολειτουργεί, οι πολίτες ταλαιπωρούνται

Το Taxis υπολειτουργεί, οι πολίτες ταλαιπωρούνται

2' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το Taxis υπολειτουργεί, οι πολίτες ταλαιπωρούνται

Συνεχίζει το υπουργείο Οικονομικών να ταλαιπωρεί τους φορολογουμένους. Εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες διαπίστωσαν αίφνης ότι είναι ληξιπρόθεσμοι οφειλέτες, ενώ έχουν πληρώσει κανονικά τις υποχρεώσεις τους. Πολλοί φορολογούμενοι επισκέφθηκαν την εφορία για να διαπιστώσουν τι έχει συμβεί και, έκπληκτοι, ενημερώθηκαν από εφοριακούς ότι τα ηλεκτρονικά συστήματα υπολειτουργούν, με αποτέλεσμα τα στοιχεία των τραπεζών, όπου πληρώνονται όλοι οι φόροι, να περνούν με καθυστέρηση ακόμα και δύο ολόκληρων εβδομάδων στο σύστημα Taxis, με αποτέλεσμα να εμφανίζονται αυτοί ως ληξιπρόθεσμοι οφειλέτες. Τα περισσότερα κρούσματα διαπιστώθηκαν κατά την πληρωμή των δόσεων του φόρου εισδοδήματος και του φόρου ακίνητης περιουσίας. Το χειρότερο είναι ότι, μόλις η εφορία διαπιστώσει ληξιπρόθεσμες οφειλές, αρχίζει διαδικασίες κατασχέσεων σε περιουσιακά στοιχεία φορολογουμένων που όμως έχουν πληρώσει κανονικά τις οφειλές τους.

Οι φοιτητές από τα Τμήματα Θεολογίας, Φαρμακευτικής και Χημείας επιδεικνύουν το μεγαλύτερο ενδιαφέρον και γεμίζουν τα αμφιθέατρα για το μάθημα της επιχειρηματικότητας. Οπως αποκάλυψε στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου ο καθηγητής Οικονομικών Επιστημών Παναγιώτης Πετράκης, αυτή τη στιγμή σε 22 από τα 30 τμήματα του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών διδάσκεται το μάθημα της Επιχειρηματικότητας και εκδηλώνεται μεγάλο ενδιαφέρον από φοιτητές των παραπάνω τμημάτων. Ο κ. Πετράκης διευκρίνισε ότι η οικονομική πολιτκή στη χώρα μας είναι ακόμη διασωστικού χαρακτήρα και δεν έχει περάσει στην αναπτυξιακή πολιτική για να γεννηθεί το νέο μοντέλο ανάπτυξης.

Κρίσιμος Απρίλιος

Η ολοκλήρωση της αύξησης κεφαλαίου της Eurobank τις πρώτες ημέρες του Απριλίου αποτελεί τον βασικό στόχο της διοίκησης της τράπεζας. Προϋπόθεση, βέβαια, αποτελεί να έχουν δημοσιευθεί οι κεφαλαιακές ανάγκες όπως θα προσδιοριστούν από την Τράπεζα της Ελλάδος με βάση το stress test της BlackRock και φυσικά το νέο νομοσχέδιο για τις αυξήσεις κεφαλαίου των συστημικών τραπεζών. Τα αποτελέσματα της BlackRock αναμένονται μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου και αμέσως μετά θα ακολουθήσει ο νέος νόμος. Σημειώνεται ότι ήδη η Eurobank έχει ανακοινώσει πως τα αποτελέσματα του 2013 θα δημοσιοποιηθούν στις 28 Φεβρουαρίου ώστε έγκαιρα να προετοιμαστεί το Ενημερωτικό Δελτίο της αύξησης.

Προβληματισμό προκαλούν οι ταυτόχρονες δημοπρατήσεις

Μπορεί ο ανερχόμενος τομέας της διαχείρισης απορριμμάτων να αποτελεί μια νέα επενδυτική ευκαιρία, συγκεντρώνοντας το ενδιαφέρον των κατασκευαστικών εταιρειών, αλλά δεν είναι όλα ρόδινα. Στελέχη του κλάδου αναφέρουν ότι η απόφαση της Γεν. Γραμματείας ΣΔΙΤ, σε συνεργασία με τις περιφέρειες, να δημοπρατήσει σχεδόν όλα τα έργα με μικρή χρονική απόσταση μεταξύ τους (σήμερα «τρέχουν» 11 διαγωνισμοί) θα προκαλέσει σημαντικά προβλήματα κατά τη συμβασιοποίησή τους. Αιτία, η αδυναμία του εγχώριου τραπεζικού συστήματος να χρηματοδοτήσει με τα απαιτούμενα κεφάλαια τις εν λόγω επενδύσεις.

Η φορολόγηση καταθέσεων «καίει» και τους Ελβετούς

Πρώτη φορά χθες στο υπουργείο Οικονομικών, επί της οδού Νίκης, έδωσε συνέντευξη υπουργός άλλης χώρας στα ελληνικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Ο υπουργός Οικονομικών, Γ. Στουρνάρας, είχε συνάντηση με την Ελβετίδα ομόλογό του, Εβελιν Σλουμπφ. Μετά τη συνάντηση, έγιναν οι καθιερωμένες δηλώσεις, αλλά το περίεργο είναι άλλο. Οι δημοσιογράφοι από τα μέσα ενημέρωσης της Ελβετίας που είχαν ακολουθήσει την υπουργό τους περίμεναν έως ότου ολοκληρωθούν οι δηλώσεις των δύο υπουργών, για να απομονώσουν την κυρία Σλουμπφ και να της αποσπάσουν κάποιες επίσημες δηλώσεις. Το θέμα δεν ήταν άλλο από τη σχέση των τραπεζών που έχουν έδρα στην Ελβετία με τα άλλα κράτη της Ευρώπης. Και είναι ενδεικτικό του πόσο σημαντικό είναι για την Ελβετία το ενδεχόμενο να φορολογηθούν οι τραπεζικές καταθέσεις…

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT