Η… «ώρα ΠΑΣΟΚ» εκνεύρισε τον πρωθυπουργό

Η… «ώρα ΠΑΣΟΚ» εκνεύρισε τον πρωθυπουργό

2' 48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μπορεί να προέρχονται από τη Νέα Δημοκρατία, αλλά φαίνεται ότι ορισμένες φορές είναι οπαδοί της… «ώρας ΠΑΣΟΚ». Ο λόγος για τέσσερις υπουργούς κι έναν αναπληρωτή υπουργό, οι οποίοι χθες μπήκαν στην αίθουσα συσκέψεων του υπουργείου Ανάπτυξης, στον 3ο όροφο, αφού ο πρωθυπουργός είχε αρχίσει την ομιλία του για την αδειοδότηση των επιχειρήσεων. Ο κ. Αντ. Σαμαράς λίγο νωρίτερα δεν είχε κρύψει τον εκνευρισμό του. Ο ίδιος είχε μπει στην αίθουσα περίπου δέκα λεπτά νωρίτερα πριν από την προγραμματισμένη έναρξη της συνέντευξης Τύπου στις 12.30. Η ώρα περνούσε, αλλά εγκαίρως στις θέσεις τους ήταν μόνο ο υπουργός και οι δύο υφυπουργοί Ανάπτυξης, καθώς και ο υπουργός Υγείας. «Εγώ δώδεκα και μισή ξεκινάω», είπε μεγαλόφωνα ο πρωθυπουργός και έτσι ακριβώς έκανε. Οι αργοπορημένοι ήταν οι κ. Μιχελάκης, Μητσοτάκης, Βαρβιτσιώτης, Καλαφάτης, καθώς και η κυρία Κεφαλογιάννη.

Aπό το ένα δράμα στο άλλο. Μετά τις άσχημες εξελίξεις στον κλάδο χαλυβουργίας, σήμερα έχει σειρά ο κλάδος του αλουμινίου, που έχει υποστεί σαρωτική καθίζηση από την εξαετή ύφεση και την πτώση της οικοδομικής ζήτησης που ουσιαστικά έχει επιστρέψει στα επίπεδα της δεκαετίας του ’60. Σήμερα η Ενωση Αλουμινίου θα παρουσιάσει τα στοιχεία για τον κλάδο που βυθίζεται και απασχολεί περισσότερα από 30.000 άτομα. Στην εκδήλωση έχει κληθεί να παρευρεθεί και ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης. Πλην της χαλυβουργίας και του αλουμινίου, ο τρίτος κλάδος που υποφέρει από το υψηλό κόστος ενέργειας είναι οι τσιμεντοβιομηχανίες, όπου η εγχώρια ζήτηση παρουσιάζει πτώση της τάξεως του 80%.

«Ψηφίζει» περιφέρεια

Εξαιρετικές αποδόσεις για τα χρηματιστήρια του ευρωπαϊκού Νότου προβλέπει η Argonaut Capital Partners. Το επενδυτικό σχήμα έχει επενδύσει περίπου το 40% του χαρτοφυλακίου του στην ελληνική, την ιταλική, την ισπανική, την πορτογαλική και την ιρλανδική αγορά. Οπως σημειώνουν οι αναλυτές του fund, οι αγορές της περιφέρειας θα συνεχίσουν να κινούνται ανοδικά, καθώς ευνοούνται τόσο από τη σταδιακή επιστροφή τους σε αναπτυξιακή τροχιά όσο και από τη «φυγή» επενδυτών από τις αναδυόμενες αγορές. Από τις επενδυτικές επιλογές της, η Argonaut ξεχωρίζει τις μετοχές της Τράπεζας Πειραιώς, της Banca Intesa (Ιταλία), της Bankia (Ισπανία) και της τσιμεντοβιομηχανίας Buzzi Unicem (Ιταλία).

Ευκαιρία προβολής του θαλάσσιου τουρισμού

Στην παγκόσμια αγορά του θαλάσσιου τουρισμού αποβλέπει η έκθεση επαγγελματικών τουριστικών σκαφών East Med Yacht Show, την οποία θα συνδιοργανώσουν από τις 2 έως τις 7 Μαΐου η Ενωση Πλοιοκτητών Ελληνικών Σκαφών Τουρισμού και ο Σύνδεσμος των εν Ελλάδι Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων. Πέραν της παρουσίασης των επαγγελματικών σκαφών, θα δοθεί ευκαιρία στα τουριστικά γραφεία να ενημερωθούν για τον τρόπο λειτουργίας, ναύλωσης και προώθησης πωλήσεων. Οι διοργανωτές επιθυμούν μέσα από την εκδήλωση να προβάλουν το ελληνικό γιότινγκ στις διεθνείς αγορές.

Δεν επηρεάζει την Ελλάδα το λουκέτο της Preston Travel

Δεν αναμένονται ιδιαίτερα προβλήματα για την ελληνική τουριστική αγορά από την παύση δραστηριοτήτων του tour operator Preston Travel στην Αγγλία, εκτιμά το γραφείο του ΕΟΤ στο Λονδίνο, λόγω του μικρού μεγέθους πωλήσεων στη χώρα μας (600 άτομα ετησίως). Η εν λόγω εταιρεία χρησιμοποιούσε ως εμπορικά σήματα τα Longwood Holidays, Medbeach Hotels, Peltours Holidays και Αmathus Holidays. Σύμφωνα με ενημέρωση από τον ΕΟΤ στο Λονδίνο, την τελευταία διετία η Preston Travel προσπαθούσε να αποσπάσει μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς κυρίως στην Αίγυπτο μέσω εκπτωτικών πακέτων του Peltours και να επαναφέρει τις πωλήσεις της προς Κύπρο και Ελλάδα μέσω της θυγατρικής Amathus στα προ του 2010 επίπεδα. Ομως, προσθέτει ότι οι δυσκολίες της αιγυπτιακής αγοράς, ο υψηλός ανταγωνισμός από τους μεγάλους του κλάδου και οικονομικά προβλήματα την οδήγησαν, τελικά, σε παύση δραστηριοτήτων.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT