Κονδύλια για ανέργους κατέληξαν σε 615 ΜΚΟ

Κονδύλια για ανέργους κατέληξαν σε 615 ΜΚΟ

2' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ούτε μία, ούτε δύο, ούτε τρεις. Στις 615 ανέρχονται οι Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις (ΜΚΟ) που χρηματοδοτήθηκαν από το υπουργείο Εργασίας μέσω του επιχειρησιακού προγράμματος «Απασχόληση και επαγγελματική κατάρτιση». Τα ποσά χρηματοδότησης, ύψους περίπου 40 εκατ. ευρώ –όπως αναφέρεται σε απάντηση του τέως υπουργού Εργασίας κ. Γ. Κουτρουμάνη προς τη Βουλή– χορηγήθηκαν βάσει των προγραμμάτων που ενεκρίθησαν με προγενέστερες αποφάσεις των πρώην υπουργών Απασχόλησης κ. Σ. Τσιτουρίδη και Β. Μαγγίνα. Το αποτέλεσμα της χρηματοδότησης ήταν μάλλον πενιχρό, αν κρίνει κανείς από την κατάληξη, αφού σε 707 ΜΚΟ δημιουργήθηκαν μόλις 1.826 θέσεις εργασίας (δηλαδή, κάτι λιγότερο από 2 θέσεις η κάθε μία). Δεν σημαίνει ότι υπάρχει πρόβλημα σε όλες τις ΜΚΟ, αλλά το βέβαιο είναι πως ο έλεγχος θα φέρει στην επιφάνεια πολλές ενδιαφέρουσες ειδήσεις.

Την εκλογή του Κωνσταντίνου Κόλλια στη θέση του προέδρου του Οικονομικού Επιμελητηρίου της Ελλάδος αποφάσισε η νέα Κεντρική Διοίκηση, που προέκυψε από τις πρόσφατες εκλογές της 15ης Δεκεμβρίου και συγκροτήθηκε την Τρίτη σε σώμα. Η σύνθεσή της έχει ως εξής: πρόεδρος : Κων. Κόλλιας, α΄ αντιπρόεδρος: Κων. Κωνσταντινίδης, β΄ αντιπρόεδρος: Ζ. Κoλιός, γεν. γραμματέας: Π.Αλαμάνος, οικονομικός επόπτης: Κων. Μανούσος, μέλη: Χρ. Αγγελόπουλος, Παν. Αλεβιζάκης, Π. Καλλίρης, Ευ. Καραγιάννη, Γ.Κυδωνάκης, Κων. Κωνής, Παν. Νταής, Κων. Παπαδημητρίου, Κων. Ταγγίρης, Σωτ. Χρυσάφης.

Διαχείριση από Ελληνες

Είναι οξύμωρο να βλέπεις Ελληνες υπουργούς Οικονομικών να διαχειρίζονται τον ευρωπαϊκό προϋπολογισμό, αλλά ταυτόχρονα είναι ενδεικτικό και των επιτυχιών που έχει καταφέρει η Ελλάδα τα τελευταία χρόνια. Μετά τον υπουργό Οικονομικών κ. Γ. Στουρνάρα, ο οποίος στο Ecofin της Τρίτης ζήτησε ρεαλιστικές προτάσεις για τον ευρωπαϊκό προϋπολογισμό, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών κ. Χρ. Σταϊκούρας, αναφερόμενος χθες στις διαστάσεις της αποδοτικότητας των πόρων και της λογοδοσίας των ευρωπαϊκών οργάνων σχετικά με τη δημοσιονομική διαχείριση, σημείωσε ότι συνιστούν ζητήματα ζωτικής σημασίας για την εκτέλεση του προϋπολογισμού της Ε.Ε.

Νέο μέλος στο διοικητικό συμβούλιο της Εθνικής

Συνεδρίασε χθες τo διοικητικό συμβούλιο της Εθνικής Τράπεζας, το οποίο μεταξύ άλλων εξέλεξε νέο μη εκτελεστικό μέλος του τον κ. Δημήτριο Αφεντούλη, στη θέση του παραιτηθέντος κ. Ιωάννη Γιαννίδη. Επίσης, ονόμασε γενικό διευθυντή Δραστηριοτήτων Εξωτερικού τον κ. Μαρίνη Στρατόπουλο και βοηθό γενικό διευθυντή Ακίνητης Περιουσίας τον κ. Γεώργιο Φράγκου. Η διοίκηση Τουρκολιά τους τελευταίους μήνες έχει προχωρήσει σε σειρά κινήσεων με στόχο την ενίσχυση της εταιρικής διακυβέρνησης και γενικότερα της διαφάνειας στη λήψη αποφάσεων.

Συνεχίζεται το αδιέξοδο στις ιχθυοκαλλιέργειες

Χωρίς να δίνεται κάποια λύση στο αδιέξοδο του κλάδου των ιχθυοκαλλιεργειών περνούν οι μέρες, παρά τις πληροφορίες που υπήρχαν το προηγούμενο διάστημα ότι οι πιστώτριες τράπεζες των υπερχρεωμένων εταιρειών έχουν λάβει τις τελικές αποφάσεις τους. Οι 431 εργαζόμενοι της Δίας Ιχθυοκαλλιέργειες, η οποία τελεί εν αναμονή της δικαστικής απόφασης για την υπαγωγή της ή όχι στο άρθρο 99 του Πτωχευτικού Κώδικα, έστειλαν χθες ανοιχτή επιστολή ζητώντας να δοθεί επιτέλους κάποια λύση. Οπως τονίζουν, από τον Σεπτέμβριο, οπότε κατατέθηκε η αίτηση για υπαγωγή στο άρθρο 99, δεν έχει υπάρξει καμία απολύτως εξέλιξη προς την κατεύθυνση της εξυγίανσης της εταιρείας. Οσο για την πολιτεία, δυστυχώς δεν προβαίνει σε κάποιο μέτρο στήριξης του πρώτου εξαγωγικού κλάδου στα τρόφιμα, του κλάδου που θεωρήθηκε ένας εξ αυτών στους οποίους πρέπει να στηριχθεί το νέο παραγωγικό μοντέλο της Ελλάδας.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT