Πώς θα λήξει ο έλεγχος της τρόικας έως την Κυριακή

Πώς θα λήξει ο έλεγχος της τρόικας έως την Κυριακή

2' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ξεκινούν από σήμερα οι συναντήσεις των επικεφαλής της τρόικας με τον υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, και άλλους υπουργούς. Λαμβάνοντας υπόψη ότι ο στόχος είναι να επέλθει συμφωνία έως την Κυριακή, καθώς και ότι τα ανοιχτά θέματα είναι πολλά και δύσκολα, υπάρχουν δύο ενδεχόμενα: Πρώτον, οι δύο πλευρές θα σταματούν τις συζητήσεις μόνο για ύπνο. Δεύτερον, η συμφωνία θα κλείσει λίγες ημέρες αργότερα. Το τι από τα δύο θα συμβεί εξαρτάται από τη συζήτηση και τις απόψεις που διατυπώθηκαν στο Εurogroup της Δευτέρας. Πάντως, δεν αποκλείεται να είναι τέτοιες οι εντολές του Eurogroup, που να μην αφήνουν περιθώρια νέων καθυστερήσεων. Σε κάθε περίπτωση, η σημερινή συνάντηση του υπουργού με την τρόικα θα δείξει σε μεγάλο βαθμό εάν οδεύει προς ολοκλήρωση ο έλεγχος με τη μεγαλύτερη διάρκεια. Υπενθυμίζεται ότι κρατάει περισσότερο από μισό χρόνο!

Υπέρ της διατήρησης της υποχρεωτικότητας της εγγραφής των επιχειρήσεων στα επιμελητήρια τάχθηκε για μία ακόμη φορά χθες ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κατά τη συνάντηση που είχε με εκπροσώπους της Κεντρικής Ενωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος. Υπενθυμίζεται ότι από την 1η Ιανουαρίου 2015 καταργείται η υποχρέωση εγγραφής των επιχειρήσεων στα επιμελητήρια, γεγονός που, σύμφωνα με την επιμελητηριακή κοινότητα, θα οδηγήσει σε απώλεια εσόδων. Ας σημειωθεί, πάντως, ότι η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου με την οποία καταργήθηκε η υποχρέωση φέρει και τις υπογραφές των υπουργών του ΠΑΣΟΚ, ενώ ο σχετικός νόμος υπερψηφίστηκε από τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ.

Αντιδρούν στο «σπάσιμο»

Πληθαίνουν οι αντιδράσεις κατά του «σπασίματος» της ΔΕΗ, με το σωματείο εργαζομένων «Σπάρτακος» να πρωτοστατεί, προαναγγέλλοντας εικοσιτετράωρες επαναλαμβανόμενες με την κατάθεση του νομοσχεδίου για τη δημιουργία της Μικρής ΔΕΗ στην ολομέλεια της Βουλής. Το σωματείο «Σπάρτακος» έχει ζητήσει επίσης με επιστολή του προς τους περιφερειάρχες Αν. Μακεδονίας – Θράκης και Φλώρινας να συγκαλέσουν άμεσα έκτακτη συνεδρίαση των αντίστοιχων Περιφερειακών Συμβουλίων για να αποτρέψουν την πώληση των υδροηλεκτρικών του Νέστου και της μονάδας της Μελίτης στη Φλώρινα, όπως και τον ορυχείων της περιοχής.

Αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 99

Aίτηση υπαγωγής στο άρθρο 99 κατέθεσε η ιδιοκτήτρια εταιρεία του ξενοδοχείου Αthens Ledra Hotel. Σύμφωνα με πληροφορίες, η διοίκηση της εταιρείας μέσα από τη συγκεκριμένη διαδικασία επιθυμεί την οικονομική εξυγίανση της μονάδας. Επίσης, σημειώνει ότι δεν τίθεται θέμα παύσης λειτουργίας της μονάδας. Εργαζόμενοι στο ξενοδοχείο αποδίδουν την απόφαση της εταιρείας να προχωρήσει στην παρούσα φάση σε αυτήν τη επιλογή σε ένα χρέος που υπάρχει προς το ΙΚΑ, το οποίο σημειώνουν ότι εκκίνησε διαδικασίες αναγκαστικής είσπραξης.

Η εφευρετική επιχειρηματίας και τα ταγάρια Μίκι Μάους

Δεν είναι μόνο τα χρήματα που λείπουν σήμερα από πολλές εξαγωγικές επιχειρήσεις αλλά και το μεράκι και η εφευρετικότητα. Στοιχεία που φαίνεται ότι δεν έλειψαν ποτέ από την αειθαλή πρόεδρο του Πανελληνίου Συνδέσμου Εξαγωγέων κ. Χριστίνα Σακελλαρίδη. Το 1976, η κ. Σακελλαρίδη ταξίδεψε στην Disneyland, όπου παρατήρησε ότι πολλά παιδιά κουβαλούσαν τσαντάκια. Αμέσως της ήρθε μια πρωτότυπη ιδέα. Αναζήτησε τον υπεύθυνο της Disneyland και του πρότεινε την πώληση μικρών ταγαριών για παιδιά -η ίδια τότε έκανε εξαγωγές υφαντών- με σχέδια τους γνωστούς ήρωες του Disney τα οποία θα εξήγαγε η επιχείρησή της από την Ελλάδα στις ΗΠΑ. Οπως αποκάλυψε η ίδια χθες, μιλώντας σε δημοσιογράφους, αυτή ήταν μια από τις πιο επιτυχημένες δουλειές της στις εξαγωγές, καθώς κατάφερε και πούλησε τότε περί τα 300.000 ταγάρια.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT