Τα στελέχη της Εθνικής Τράπεζας «όργωσαν» ΗΠΑ και Ευρώπη

Τα στελέχη της Εθνικής Τράπεζας «όργωσαν» ΗΠΑ και Ευρώπη

2' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την ερχόμενη Τρίτη 6 Μαΐου θα ανοίξει το βιβλίο προσφορών για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Εθνικής Τράπεζας, ύψους 2,5 δισ. ευρώ. Το βιβλίο θα «κλείσει» 1-2 ημέρες μετά, ενώ μέχρι το Σάββατο 10 Μαΐου, οπότε θα πραγματοποιηθεί η γενική συνέλευση της τράπεζας, η αύξηση θα έχει ολοκληρωθεί. Τις προηγούμενες ημέρες, επιτελείο της Εθνικής, στο οποίο μετείχαν ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος κ. Π. Χριστοδούλου καθώς επίσης ο κ. Π. Μυλωνάς και η κ. Π. Χατζησωτηρίου, «όργωσαν» ΗΠΑ και Ευρώπη και συναντήθηκαν με 120 εκπροσώπους θεσμικών χαρτοφυλακίων, παρουσιάζοντας τα σχέδια της Εθνικής αλλά και τις οικονομικές εξελίξεις στην Ελλάδα.

Ο πλειστηριασμός έδωσε 4,07 εκατ.

Το ποσό των 4,07 εκατ. ευρώ αναμένεται να εισπραχθεί υπέρ των εργαζομένων της Μηχανικής, αλλά και υπέρ του Δημοσίου, από τον πλειστηριασμό του ακινήτου που στεγάζει τα κεντρικά γραφεία της εταιρείας στο Μαρούσι (Μεγ. Αλεξάνδρου 91). Ο πλειστηριασμός επισπεύσθηκε έπειτα από σχετικές ενέργειες της Χαλυβουργικής, στο πλαίσιο σχετικών απαιτήσεών της. Η Μηχανική δεν προέβαλε αντίρρηση στη διενέργεια πλειστηριασμού, δεδομένου ότι οι προσπάθειες που κατέβαλε το προηγούμενο διάστημα για εξεύρεση αγοραστών για άλλα περιουσιακά της στοιχεία δεν στέφθηκαν με επιτυχία, λόγω του δυσμενούς κλίματος στην αγορά. Ετσι, δεν κατέστη εφικτή η άντληση ρευστότητας για να καλυφθεί μέρος των υποχρεώσεων της εισηγμένης. Τα κεντρικά γραφεία της Μηχανικής θα μεταφερθούν σε άλλο ιδιόκτητο ακίνητο στην οδό Βασιλίσσης Σοφίας 1 στο Μαρούσι.

Οι προσλήψεις στο αμερικανικό Δημόσιο δεν είναι τόσο εύκολη υπόθεση όπως, ας πούμε, ήταν οι προσλήψεις στο ελληνικό. Το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών αναγκάστηκε να «παγώσει» τη διαδικασία πρόσληψης 11 υπαλλήλων, που θα επάνδρωναν τη μονάδα κατά του ξεπλύματος «μαύρου» χρήματος, αφότου ανακάλυψε παρατυπίες στη διαδικασία πρόσληψης. Το πρόβλημα ήταν ότι στην προκήρυξη των θέσεων εργασίας δεν αναφερόταν ρητώς ότι ζητούνταν μόνο δικηγόροι.

Νέος κύκλος διαγραφών εισηγμένων αναμένεται να ξεκινήσει τις επόμενες ημέρες, αφού 27 μετοχές βρίσκονται εκτός διαπραγμάτευσης για πάνω από 12 μήνες. Οι πρώτες 5 διαγραφές της χρονιάς έγιναν στις 28 Μαρτίου από το Χ.Α. ύστερα από έγκριση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς και αφορούσαν τις εξής μετοχές: Pιντένκο, Εικόνα-Ηχος, Ιμπέριο, Alapis και Fashion Box.

Η DT δεν ψήφισε περικοπές στον ΟΤΕ

Aπερρίφθη από τον βασικό μέτοχο του ΟΤΕ η μείωση των αποδοχών των στελεχών του οργανισμού, όπως αυτή προβλέπεται από τη σχετική νομοθεσία. Συγκεκριμένα, στη γενική συνέλευση των μετόχων ΟΤΕ, που διεξήχθη στις 30 Απριλίου 2014, δεν συγκέντρωσε την απαιτούμενη για την έγκρισή του πλειοψηφία το θέμα «αναλογική μείωση των αποδοχών της διοίκησης και των στελεχών της ΟΤΕ Α.Ε. για τη διάρκεια ισχύος του ΜΠΔΣ 2012-2015, σύμφωνα με την παρ. 2 του άρθρου έκτου του ν. 4092/2012». Ειδικότερα, η Deutsche Telekom δεν ψήφισε την περικοπή των αποδοχών των στελεχών του οργανισμού.

Νέα έντοκα γραμμάτια Δημοσίου για αναχρηματοδότηση παλαιών

Εντοκα γραμμάτια 6μηνης διάρκειας θα δημοπρατήσει την ερχόμενη Τρίτη ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους (ΟΔΔΗΧ) με στόχο να αντλήσει συνολικά 1,6 δισ. ευρώ. Ποσό που θα χρησιμοποιηθεί για την αναχρηματοδότηση εντόκων γραμματίων αντίστοιχου ύψους που λήγουν την Παρασκευή. Στην τελευταία αντίστοιχη δημοπρασία, το επιτόκιο των γραμματίων είχε υποχωρήσει στο 3,01% από 3,60% σηματοδοτώντας τη δυνατότητα επιστροφής της χώρας στις αγορές με το νέο ομόλογο. Πλέον, το στοίχημα είναι να περιοριστεί περαιτέρω το κόστος δανεισμού από τα έντοκα γραμμάτια. Κάτι που αναμένεται να συμβεί και να μειώσει το κόστος δανεισμού του Δημοσίου.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT