Ικανοποίηση στη Eurobank από την αύξηση κεφαλαίου

Ικανοποίηση στη Eurobank από την αύξηση κεφαλαίου

2' 47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ως «σημαντικότατο επίτευγμα στην πρόσφατη ιστορία της Eurobank» και «ορόσημο στην πορεία εξόδου της χώρας από την κρίση» χαρακτήρισε την ολοκλήρωση της αύξησης κεφαλαίου ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου κ. Χρήστος Μεγάλου. Σε σημείωμα που απέστειλε ο κ. Μεγάλου σε όλο το προσωπικό του ομίλου τονίζεται ότι η «Eurobank είναι πλέον η πρώτη ελληνική τράπεζα με πλειοψηφική ιδιωτική μετοχική βάση (65%) και με τον υψηλότερο δείκτη κεφαλαιακής επάρκειας (19% Core Tier 1). Το ύψος της υπερκάλυψης και το ενδιαφέρον από ποιοτικούς διεθνείς επενδυτές, όπως συνταξιοδοτικά ταμεία και κρατικά επενδυτικά ταμεία, ξεπέρασε κάθε προσδοκία, καταδεικνύοντας την εμπιστοσύνη της διεθνούς και ελληνικής επενδυτικής κοινότητας στη δυναμική και στις προοπτικές της τράπεζας. Στο μετοχικό κεφάλαιο της Eurobank προσελκύσαμε σημαντικότατους βασικούς μετόχους, όπως η Fairfax, η Wilbur Ross, η Capital Research κ.ά.».

Τα αίματα άναψαν στην ασφάλιση αυτοκινήτου με την είσοδο στην αγορά ιντερνετικών εταιρειών, που πουλούν και διαφημίζουν ασφάλιση «χωρίς την παρέμβαση μεσαζόντων». Η σχετική διαφημιστική καμπάνια της εταιρείας Hellas Direct προκάλεσε την αντίδραση της Ενωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών, η οποία με εξώδικό της ζητάει την απάλειψη της σχετικής φράσης, υποστηρίζοντας πως ο όρος «μεσάζοντες» φωτογραφίζει τα πρόσωπα που σύμφωνα με τη νομοθεσία έχουν το δικαίωμα να διαμεσολαβούν στην ασφάλιση. Το παράδοξο είναι ότι την ανάγκη για τη σχετική παρέμβαση ανέλαβε η Ενωση Ασφαλιστικών Εταιρειών και όχι ο Σύνδεσμος των Διαμεσολαβούντων, όπως θα ήταν το αναμενόμενο…

Ημερίδα στην Πόλη

Στην Κωνσταντινούπολη βρίσκονται επιτελεία της Alpha Bank και της Τράπεζας Πειραιώς, όπου μετέχουν σε επενδυτική ημερίδα που διοργανώνει η HSBC. Οπως μαθαίνουμε, το ενδιαφέρον των επενδυτών για τις ελληνικές τράπεζες αλλά και γενικότερα για τις εξελίξεις στην εγχώρια οικονομία είναι πολύ μεγάλο. Στην ημερίδα μετέχουν κυρίως επενδυτές από την Ασία, οι οποίοι τους τελευταίους μήνες «ξανα-ανακαλύπτουν» τις ελληνικές τράπεζες. Alpha και Πειραιώς, που πραγματοποίησαν πρώτες αυξήσεις κεφαλαίου, είχαν δώσει έμφαση ιδίως σε Ευρώπη και ΗΠΑ, και τώρα διαπιστώνοντας το έντονο ενδιαφέρον των ξένων επενδυτών επιχειρούν να ξαναχτίσουν τις γέφυρες με Ασία, που είχε σαρώσει η κρίση.

Ο πρόεδρος του ΣΕΒ αναζητεί… τον χαμένο χρόνο

Τον Μαρσέλ Προυστ και το μνημειώδες έργο του «Αναζητώντας τον χαμένο χρόνο» μνημόνευσε χθες ο κ. Δ. Δασκαλόπουλος. «Η Ελλάδα περνά εδώ και 5 χρόνια διά πυρός και σιδήρου αναζητώντας τη χαμένη ανταγωνιστικότητα. Αλλά το αποτέλεσμα δεν ήταν τόσο ευτυχές όσο η αναζήτηση του χαμένου χρόνου από τον Προυστ!» είπε ο πρόεδρος του ΣΕΒ μιλώντας χθες στο άτυπο Συμβούλιο Ανταγωνιστικότητας, στο Ζάππειο. «Σήμερα πρέπει να δούμε πιο μακριά και να προχωρήσουμε πιο τολμηρά για να ξαναβρούμε τον χαμένο χρόνο, τον χαμένο δρόμο προς τη βιώσιμη ανάπτυξη», πρόσθεσε.

Κοντά στο ψυχολογικό όριο του 2% τα έντοκα

Με μεγάλο στοίχημα το εάν θα σπάσει από τώρα και το «φράγμα» του 2% προχωράει σήμερα ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους (ΟΔΔΗΧ) στη δημοπρασία εντόκων γραμματίων 3μηνης διάρκειας. Το επιτόκιο των εντόκων 3μηνης διάρκειας ακολουθεί τους τελευταίους τρεις μήνες έντονα πτωτική πορεία: Τον Φεβρουάριο διαμορφώθηκε στο 3,60% από 3,75% τον Ιανουάριο. Τον Μάρτιο συρρικνώθηκε κατά 0,50% στο 3,10%, ενώ τον Απρίλιο (αφού είχε προηγηθεί η επιτυχημένη έκδοση των 5ετών ομολόγων) μειώθηκε κατά 0,65% και διαμορφώθηκε στο 2,45%. Αναμένεται σήμερα να διαπιστωθεί εάν η έντονα πτωτική πορεία θα συνεχιστεί με τον ίδιο ρυθμό, οδηγώντας το επιτόκιο σε επίπεδα χαμηλότερα του 2%, ή θα σταθεροποιηθούν στην περιοχή του 2 – 2,2%. Σε κάθε περίπτωση, αποδεικνύεται και πάλι ότι η νέα έκδοση των 5ετών ομολόγων οδήγησε σε διατηρήσιμη μείωση του κόστους δανεισμού από τα έντοκα γραμμάτια.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT