Σήμερα τα στοιχεία για το ΑΕΠ α΄ τριμήνου

Σήμερα τα στοιχεία για το ΑΕΠ α΄ τριμήνου

2' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ανακοινώνεται σήμερα το ΑΕΠ του πρώτου τριμήνου του 2014, με το οικονομικό επιτελείο να εκτιμά ότι η ύφεση θα συρρικνωθεί δραστικά (στα επίπεδα του 1%) και η εξέλιξη αυτή θα σημάνει επί της ουσίας την αντιστροφή της πορείας της ελληνικής οικονομίας. Το εάν θα επιβεβαιωθούν οι εκτιμήσεις του οικονομικού επιτελείου θα φανεί από τα στοιχεία που θα δημοσιοποιήσει η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ). Ωστόσο, είναι ξεκάθαρο ότι η κυβέρνηση έχει επενδύσει σε μια θετική εξέλιξη σήμερα, δεδομένου ότι αύριο ο πρωθυπουργός έχει σχεδιάσει να παρουσιάσει το νέο αναπτυξιακό μοντέλο της χώρας για τα επόμενα χρόνια. Το ζητούμενο πλέον είναι το κυβερνητικό σχέδιο για την ανάπτυξη να εξειδικευθεί γρήγορα, να τεθούν συγκεκριμένοι στόχοι και συγκεκριμένες μέθοδοι επίτευξής τους, ενώ ο κρισιμότερος παράγοντας για να πετύχει είναι να πεισθούν οι επενδυτές για τη βιωσιμότητα του σχεδίου και να στρέψουν τα κεφάλαιά τους στην ελληνική οικονομία στηρίζοντας την προσπάθεια.

Χρειάστηκαν έξι μήνες από υπηρεσία σε υπηρεσία για τη λήψη 45 δικαιολογητικών για να του πουν, όταν προσκόμισε και το τελευταίο, ότι το κτίριο το οποίο ήθελε δεν μπορούσε να διατεθεί για επιχείρηση υγειονομικού ενδιαφέροντος. Οταν ο κ. Δ. Κουτσολιούτσος αναζητούσε ακίνητο για τη Farmers Republic, βρήκε ένα μεγάλο κτίριο όπου παλιά στεγαζόταν κατάστημα αλυσίδας οικιακού εξοπλισμού που πτώχευσε. Ξεκίνησε να πηγαίνει σε όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες προκειμένου, όπως είπε, να συγκεντρώσει τα δικαιολογητικά, και όταν πήγε για το 45ο τού είπαν απλώς ότι δεν επιτρεπόταν στο συγκεκριμένο κτίριο να λειτουργήσει η επιχείρηση.

«Δεν μετράμε κέρματα»

Ενας παράξενος ιός φαίνεται ότι έχει προσβάλει αρκετά υποκαταστήματα του νέου Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου. Πρόκειται για τον ιό των χαλασμένων μηχανημάτων μέτρησης κερμάτων, που παρατηρείται τις τελευταίες εβδομάδες σε υποκαταστήματα όπως για παράδειγμα στο Σύνταγμα, ενώ στο κεντρικό κατάστημα στην οδό Σοφοκλέους μόλις πρόσφατα επαναλειτούργησε το μηχάνημα μέτρησης κερμάτων. Το παράδοξο της υπόθεσης είναι η συμπεριφορά των εργαζομένων σε όσους πελάτες της τράπεζας έχουν την ατυχία να έχουν παιδιά και να θέλουν να μετρήσουν τις αποταμιεύσεις τους από τους κουμπαράδες. «Δεν μετράμε κέρματα, έχει χαλάσει το μηχάνημα», απαντούν ξερά και συνεχίζουν στον επόμενο πελάτη…

Αποδίδει η τουριστική προβολή της Αττικής

Τέσσερις στους δέκα ταξιδιώτες που δεν έχουν τελικό προορισμό την Αθήνα/Αττική έχουν συμπεριλάβει διαμονή στην πρωτεύουσα με διπλάσιο αριθμό διανυκτερεύσεων (αύξηση στις 4 ημέρες) από ό,τι παλαιότερα. Αυτό είναι ένα από τα βασικά συμπεράσματα του τρίτου μέρους έρευνας που διενεργήθηκε στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών με στόχο τη μέτρηση της αποτελεσματικότητας του προγράμματος τουριστικής προβολής της Περιφέρειας Αττικής. Επίσης, 7 στους 10 ταξιδιώτες από τις βασικές αγορές είναι θετικοί στην επιλογή της Αθήνας ως city break προορισμού, ενώ η γνώση για τα νησιά του Αργοσαρωνικού αυξήθηκε στο 70%.

Μετά τις εκλογές οι αλλαγές στο νομοσχέδιο για αιγιαλό

Ολοκληρώθηκε χθες τυπικά η δημόσια διαβούλευση επί του νομοσχεδίου για τον αιγιαλό. Μάλιστα, το υπουργείο Οικονομικών εξέδωσε και σχετική ανακοίνωση, ευχαριστώντας όλους όσοι συμμετείχαν στην εκπόνησή του και εκείνους που υπέβαλαν σχόλια και προτάσεις. Φυσικά, το θέμα δεν έχει κλείσει, αλλά θα επανεξεταστεί μετά τις εκλογικές μάχες. Και το υπουργείο το παραδέχεται με εύσχημο τρόπο.

«Τα σχόλια που υποβλήθηκαν εξετάζονται με προσοχή ώστε να γίνουν οι απαραίτητες διασαφηνίσεις και, όπου χρειαστεί, βελτιώσεις του νομοσχεδίου», αναφέρει το υπουργείο στην ανακοίνωσή του και συμπληρώνει ότι «προτίθεται να εξαντλήσει κάθε περιθώριο περαιτέρω διαβούλευσης με όλους τους συναρμόδιους φορείς και κοινωνικούς εταίρους, και θα εργαστεί από κοινού με το ΥΠΕΚΑ, όπως έπραξε μέχρι τώρα, για τη διαμόρφωση του τελικού κειμένου».

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT