Προχωρεί η μεταβίβαση του ΔΕΣΦΑ στη Socar

Προχωρεί η μεταβίβαση του ΔΕΣΦΑ στη Socar

2' 44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κανένα πρόβλημα δεν τίθεται με την πορεία μεταβίβασης του ΔΕΣΦΑ στην αζέρικη εταιρεία Socar διαβεβαιώνουν κυβερνητικές πηγές με αφορμή δημοσιεύματα περί εμπλοκής. Αρμόδιοι, μάλιστα, παράγοντες τονίζουν ότι δεν θα απαιτηθεί για την έγκριση της μεταβίβασης από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ανταγωνισμού υπογραφή Διακρατικής Συμφωνίας, καθώς σχετική πρόταση απορρίφθηκε από το Συμβούλιο Υπουργών Ενέργειας. Η μεταβίβαση, σύμφωνα με τις ίδιες κυβερνητικές πηγές, θα γίνει με την υπογραφή ενός κειμένου αποδοχής των όρων που διέπουν την ευρωπαϊκή αγορά ενέργειας από πλευράς της Socar. Αναγνωρίζουν πάντως τις καθυστερήσεις και τις αποδίδουν στη γραφειοκρατία των Βρυξελλών. Η πλευρά των Αζέρων δείχνει να κατανοεί τη στάση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ανταγωνισμού. Το ενδιαφέρον τους για τον ΔΕΣΦΑ επαναβεβαιώθηκε σε συναντήσεις που είχε χθες ο υφυπουργός ΠΕΚΑ Μάκης Παπαγεωργίου στο πλαίσιο των τεχνικών κλιμακίων των δύο πλευρών.

Μάξιμουμ μία δεκαετία θα πρέπει να παραμένει η ίδια ελεγκτική εταιρεία για να υπογράφει τα πιστοποιητικά ελέγχου στους ισολογισμούς σε εισηγμένες τράπεζες, ασφαλιστικές και επιχειρήσεις στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια. Οπως γνωστοποίησε στα μέλη της η ελληνική ένωση εισηγμένων εταιρειών, την προηγούμενη Τετάρτη 14 Μαΐου εστάλη σχετική επιστολή προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή από την Ευρωπαϊκή Ενωση Εισηγμένων Εταιρειών. Στην επιστολή ζητείται ενημέρωση για τις μεταβατικές ρυθμίσεις που είναι υποχρεωμένα να υλοποιήσουν τα νομικά πρόσωπα δημοσίου συμφέροντος (π.χ. τράπεζες, εισηγμένες εταιρείες, ασφαλιστικές εταιρείες) για την υποχρεωτική ανά δέκα χρόνια αλλαγή των ελεγκτικών εταιρειών.

Δημιουργικό εξάμηνο

Αρθρο με τίτλο «Θετικό πρόσημο για την ελληνική προεδρία» φιλοξενούσε χθες η Deutsche Welle. Εκτός από τον υφυπουργό Εξωτερικών, Δ. Κούρκουλα, που ανέφερε ότι η Ελλάδα κατάφερε να περάσει από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο 59 νομοθετικούς φακέλους σε μόλις τρεισήμισι μήνες ουσιαστικού διαθέσιμου χρόνου (λόγω των ευρωεκλογών), στο δημοσίευμα υπήρχαν και θετικά σχόλια από τον επικεφαλής των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών, Χ. Σβόμποντα. «Η Ευρώπη είναι μία κοινότητα ισχυρών και λιγότερο ισχυρών χωρών, κάποιες χώρες είναι περισσότερο και κάποιες λιγότερο εκτεθειμένες στην κρίση, διακρίσεις δεν νοούνται και από αυτήν την άποψη είμαι πολύ ευχαριστημένος από την ελληνική προεδρία», δήλωσε ο κ. Σβόμποντα.

Σχέδια ένταξης της Grecotel σε αλυσίδα ξενοδοχείων της Τui

Μία νέα παγκόσμια ξενοδοχειακή αλυσίδα θα δημιουργηθεί από την Tui με την επωνυμία Tui Hotels. Σύμφωνα με τον επικεφαλής του μεγαλύτερου ταξιδιωτικού οργανισμού στον κόσμο Fritz Joussen, η νέα αλυσίδα θα εντάξει αρχικά κάτω από τη σκέπη της περί τα 50 ξενοδοχεία που σήμερα ελέγχονται από μικρότερες ξενοδοχειακές αλυσίδες, στις οποίες η Τui έχει συμμετοχή. Κατά τον εκδοτικό οργανισμό FVW, η Τui φέρεται να σχεδιάζει την ένταξη υπό την ομπρέλα του νέου ξενοδοχειακού ομίλου και της ελληνικής Grecotel. Βάσει του μέχρι στιγμής σχεδιασμού επιθυμεί την ένταξη και των Iberotel και Grupotel.

Αγορά δύο καταστημάτων σε τιμή ευκαιρίας

Μπορεί η πλειονότητα των αλυσίδων καταστημάτων να κινείται στην αγορά για την εξασφάλιση του χαμηλότερου δυνατού ενοικίου, μη διστάζοντας μάλιστα να προβεί και σε μετεγκατάσταση αν δεν προκύψει συμφωνία με τον ιδιοκτήτη, ωστόσο υπάρχουν και αλυσίδες που προτιμούν να επενδύσουν στην απόκτηση καταστημάτων. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η «Φίλιππος Νάκας», η οποία, όπως ανακοίνωσε χθες, προχώρησε στην αγορά των ισογείων καταστημάτων 6 και 8Β, εντός της στοάς στην Πανεπιστημίου 44, όπου ήδη στεγάζει σχετικό υποκατάστημά της. Το κόστος ανήλθε σε 524.645 ευρώ, όση δηλαδή είναι η αντικειμενική αξία των εν λόγω ακινήτων.

Πρόκειται για ένα δείγμα των ευκαιριών που παρουσιάζονται σήμερα στην αγορά εμπορικών ακινήτων, καθώς μέχρι πριν από λίγα χρόνια, το κόστος των ίδιων ακινήτων υπερέβαινε κατά πολύ την αντικειμενική αξία.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT