Αμεση η απάντηση Σόιμπλε στον Ντράγκι

Αμεση η απάντηση Σόιμπλε στον Ντράγκι

2' 28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δεν πρόλαβε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι να (ξανα)πει ότι υπάρχει κίνδυνος αποπληθωρισμού, στέλνοντας το ισχυρότερο έως τώρα μήνυμα για ποσοτική χαλάρωση και ήρθε η απάντηση από τη Γερμανία:

Ο υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε (φωτ.) προειδοποίησε ότι υπάρχει κίνδυνος να δημιουργηθούν νέες «φούσκες» στην προσπάθεια «να προωθήσουμε τη ρευστότητα και την παροχή πιστώσεων». Υποστήριξε ότι τα υψηλά επίπεδα ρευστότητας δημιουργούν λανθασμένα κίνητρα και καταστρέφουν τη δομή των τιμών, κάτι που μπορεί να οδηγήσει, όπως είπε, σε ανεύθυνες και επιπόλαιες αποφάσεις για επενδύσεις.

«Φοβάμαι ότι αυτή τη στιγμή υπάρχει μεγάλος κίνδυνος» δήλωσε και επισήμανε ότι η ρευστότητα είναι μεγάλη, όχι μόνο στη Γερμανία και στην Ευρώπη, αλλά σε ολόκληρο τον κόσμο.

Τους 9 μήνες φθάνει σήμερα η καθυστέρηση των πληρωμών από το πρόγραμμα «Εξοικονομώ», με αποτέλεσμα οι εταιρείες αλουμινίου που πωλούν τα προϊόντα τους να αντιμετωπίζουν ταμειακό πρόβλημα από την ασυνέπεια των πελατών τους. Το πρόβλημα δημιουργείται από την καθυστέρηση της έγκρισης αποπληρωμής από τις τράπεζες, με συνέπεια οι υγιείς επιχειρήσεις να πρέπει να καλύψουν από τα ταμειακά τους διαθέσιμα την άρνηση των τραπεζών να δώσουν τα κονδύλια προς τους αγοραστές και αφετέρου να καθυστερεί η εξυγίανση του κλάδου, αφού παραμένουν στον κλάδο ημιθανείς εταιρείες που και φόρους και μισθούς δεν πληρώνουν και πωλούν τα προϊόντα κάτω από την τιμή κόστους.

Εμπειρες συμβουλές

Η παροχή τεχνογνωσίας από μεγάλες επιχειρήσεις σε μικρότερες δεν είναι κάτι που έχουμε συνηθίσει, ειδικά στην Ελλάδα. Την αρνητική παράδοση αποφάσισε να «σπάσει» η Αθηναϊκή Ζυθοποιία, η οποία τον Σεπτέμβριο θα εφαρμόσει πρόγραμμα εκπαίδευσης και συμβουλευτικής για θέματα εξωστρέφειας αρχικά σε 20 μικρομεσαίες επιχειρήσεις και αυτοπασχολουμένους επιχειρηματίες της Αχαΐας που δραστηριοποιούνται στον αγροτοδιατροφικό τομέα. Για την υλοποίηση του προγράμματος και το περιεχόμενο της εκπαίδευσης, η Αθηναϊκή Ζυθοποιία συνεργάζεται με την Ελληνική Εταιρεία Διοικήσεως Επιχειρήσεων. Το πρόγραμμα θα είναι συνολικά 160 ώρες, ομαδικής και ατομικής συμβουλευτικής.

Δεν ενδιαφέρει το έργο «τηλεπικοινωνίες για όλους»

Παραμένει στα αζήτητα το έργο παροχής της καθολικής υπηρεσίας στις τηλεπικοινωνίες στην Ελλάδα. Χθες, η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών & Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ), μία ημέρα πριν από τη λήξη της περιόδου υποβολής ενδιαφέροντος, έδωσε νέα παράταση έως τις 30 Ιουνίου 2014. Είναι η δεύτερη φορά που δίδεται παράταση, αφού κανένας πάροχος τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών δεν θέλει να αναλάβει τη συγκεκριμένη υποχρέωση. Η πρώτη παράταση δόθηκε στις 28 Απριλίου και ίσχυε μέχρι 28 Μαΐου. Ο πάροχος καθολικής υπηρεσίας είναι υποχρεωμένος να προσφέρει στο σύνολο της επικράτειας τηλεφωνία. Την υποχρέωση αυτή είχε μέχρι τον περασμένο Νοέμβριο ο ΟΤΕ.

Προδιαγραφές ιδιωτικού τομέα για προϊσταμένους

Ξεκινάει η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων για τις θέσεις προϊσταμένων Γενικών Διευθύνσεων της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων. Συγκεκριμένα, οι υποψηφιόττες αφορούν τις θέσεις:

1. Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης & Ανθρωπίνου Δυναμικού.

2. Φορολογικής Διοίκησης.

3. Τελωνείων & ΕΦΚ.

4. Γενικού Χημείου του Κράτους.

Τις θέσεις θα λάβουν όσοι πληρούν συγκεκριμένα κριτήρια, μεταξύ των οποίων:

• Πολύ καλή γνώση της αγγλικής γλώσσας.

• Αποδεδειγμένη ικανότητα προφορικής επικοινωνίας και σύνταξης κειμένων, ώστε να εξασφαλίζεται η ενεργός και αποτελεσματική συμμετοχή σε συναντήσεις και ομάδες εργασίας που διεξάγονται στην αγγλική γλώσσα.

• Επικοινωνιακές και ηγετικές ικανότητες.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT