Δεκαοκτώ Ελληνες μεταξύ των πλουσιότερων στη Βρετανία

Δεκαοκτώ Ελληνες μεταξύ των πλουσιότερων στη Βρετανία

2' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δεκαοκτώ Ελληνες και Κύπριοι συγκαταλέγονται ανάμεσα στους πλουσιότερους πολίτες της Βρετανίας και οι περιουσίες τους ανέρχονται σε αρκετές εκατοντάδες εκατομμύρια στερλίνες. Σχεδόν όλοι είναι αυτοδημιούργητοι. Ενας από τους νεότερους είναι ο 37χρονος Κύπριος, Ντέμης Χασάμπης με διδακτορικό στις νευροεπιστήμες. Ιδρυσε την εταιρεία τεχνητής νοημοσύνης DeepMind, την αγόρασε η Google αντί 400 εκατ. στερλινών. Ο 45χρονος Ανδρέας Παναγιώτου είναι ο 273ος πλουσιότερος στη Βρετανία. Εγκατέλειψε το σχολείο στα 14 του λόγω σοβαρότατων μαθησιακών δυσκολιών. Εχει δραστηριότητες στα ακίνητα και περιουσία άνω των 400 εκατ. στερλινών.

«Μαύρο» χρήμα αυξάνει το ΑΕΠ

Το ΑΕΠ των κρατών-μελών της Ε.Ε. πρόκειται να αυξηθεί σύντομα, καθώς στο εξής θα συνυπολογίζονται σε αυτό τα έσοδα από παράνομες οικονομικές δραστηριότητες όπως το εμπόριο ναρκωτικών και η πορνεία. Πρόκειται για άτυπη αλλά υπαρκτή μερίδα των οικονομιών όλων των χωρών που δεν συμπεριλαμβάνονταν ώς τώρα στον επίσημο υπολογισμό τους εν μέρει και εξαιτίας του πόσο δύσκολο ήταν να υπολογιστεί το ύψος της. Από τον Σεπτέμβριο, όμως, γίνεται υποχρεωτικός ο συνυπολογισμός της συνεισφοράς τους στα ΑΕΠ βάσει του νέου Ευρωπαϊκού Συστήματος Λογιστικών Προτύπων. Ηδη έχουν συνυπολογίσει τα έσοδα από την πορνεία χώρες στις οποίες είναι νόμιμη όπως η Ελλάδα, Γερμανία, Ουγγαρία και Αυστρία. Χώρες οι οποίες έχουν αποποινικοποιήσει τη χρήση ναρκωτικών, όπως η Ολλανδία, έχουν συμπεριλάβει στο ΑΕΠ τα έσοδα από το εμπόριο ναρκωτικών.

Τους δημοφιλέστερους προορισμούς για τους Ελληνες το τριήμερο του Αγ. Πνεύματος δημοσιοποίησε η μηχανή αναζήτησης και σύγκρισης ξενοδοχειακών τιμών της Τrivago. Πρώτος προορισμός στη σχετική λίστα είναι η Μύκονος και ακολουθούν το Ναύπλιο, το Καμάρι, το Ημεροβίγλι, η Πάργα, η Ερέτρια, η Σκιάθος, η Πάφος, η Υδρα και η Περίσσα. Η λίστα καταρτίστηκε με βάση τις αναζητήσεις που έγιναν από την 1η μέχρι την 30ή Μαΐου για την περίοδο από 6 έως 9 Ιουνίου.

Ευχαριστίες ΕΣΕΕ και καλωσόρισμα

Με ιδιαίτερη θέρμη ευχαρίστησε η ΕΣΕΕ τον απερχόμενο πρόεδρο του ΣΕΒ. Με επιστολή τους προς τον κ. Δ. Δασκαλόπουλο οι έμποροι τον ευχαριστούν για την αγαστή συνεργασία και τονίζουν την αποφασιστικότητά του, την ωριμότητα και το καινοτόμο πνεύμα του. Με άλλη επιστολή της η ΕΣΕΕ συγχαίρει για την εκλογή του στο «τιμόνι» του ΣΕΒ τον κ. Θ. Φέσσα, σπεύδοντας να τονίσει την ανάγκη να παραμείνουν οι κορυφαίες οργανώσεις της ελληνικής επιχειρηματικότητας ενωμένες. Μένει να δούμε, βεβαίως, εάν η καλή συνεργασία θα συνεχισθεί στα νέα δεδομένα που δημιουργούνται.

Οι ντόπιοι εργαζόμενοι των ελληνικών εταιρειών στην Ουκρανία δίνουν αγώνα επιβίωσης όχι μόνο σε προσωπικό επίπεδο αλλά και για να παραμείνουν ανοικτές οι εταιρείες. Ξέρουν ότι εάν κλείσουν δεν πρόκειται να ξανανοίξουν. Οι Ελληνες επιχειρηματίες παρακολουθούν τις εξελίξεις και θ’ αποφασίσουν οριστικά το καλοκαίρι για την παραμονή τους ή όχι στη χώρα.

Προτεραιότητα της ΕΚΤ οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις

Από τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις (ΜΜΕ) θα επιτευχθεί η ενίσχυση της ανάπτυξης και της απασχόλησης στην Ευρωζώνη. Αυτήν την πεποίθηση εξέφρασαν ο πρόεδρος της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι, και επικεφαλής της Τράπεζας της Αγγλίας, Μαρκ Κάρνεϊ, στο ECB Forum στη Σίντρα της Πορτογαλίας, θέτοντας επί τάπητος το ζήτημα της ενίσχυσης του δανεισμού των ΜΜΕ μέσα από την απλούστευση των διεθνών κανόνων για την τιτλοποίηση των δανείων. Και οι δύο θεωρούν ότι έτσι θα βοηθηθούν οι ΜΜΕ που έχουν αποκλειστεί από τον τραπεζικό κλάδο, ιδιαίτερα, στην περιφέρεια της Ευρωζώνης, καθώς παρέχουν τέσσερις στις πέντε θέσεις εργασίας.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT