Νέα 4ετής συμφωνία μεταξύ ΟΠΑΠ-Intralot

2' 53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο ΟΠΑΠ και η Intralot κατέληξαν χθες στην υπογραφή νέου συμβολαίου για την παροχή τεχνολογικής υποστήριξης του δεύτερου στον πρώτο. Η νέα συμφωνία, έρχεται ένα χρόνο έπειτα από αυτή που είχε ανακοινώσει ο κρατικός ΟΠΑΠ και είναι τετραετούς διάρκειας. Συγκεκριμένα ισχύει αναδρομικά από την 1/4/2014 έως 31/7/2018. Σύμφωνα με την Intralot το συμβόλαιο θα προσφέρει το νέο κεντρικό σύστημα, υπηρεσίες και άδειες λογισμικού, υποστηρικτικές υπηρεσίες συντήρησης των κεντρικών συστημάτων και περιφερειακών συστημάτων στα πρακτορεία κ.ά. Το τίμημα δεν γνωστοποιήθηκε από καμία πλευρά. Ο ΟΠΑΠ περιορίσθηκε ν’ αναφέρει ότι το νέο συμβόλαιο εξασφαλίζει την αδιάλειπτη λειτουργία των συστημάτων της ΟΠΑΠ, ενώ επιτυγχάνει καλύτερους οικονομικούς όρους και διευρυμένες υπηρεσίες σε σχέση με την προηγούμενη συμφωνία. Σύμφωνα με πληροφορίες, η νέα συμφωνία περιλαμβάνει τίμημα 20% έως 25% χαμηλότερο από την προηγούμενη συμφωνία η οποία προέβλεπε τίμημα από 57 εκατ. ευρώ (πλέον ΦΠΑ).

Στο τελικό στάδιο βρίσκονται οι συζητήσεις της διοίκησης της Viohalco με ενδιαφερόμενο μισθωτή που θα επαναλειτουργήσει το ξενοδοχείο Athens Imperial στην πλατεία Καραϊσκάκη στο κέντρο της Αθήνας. Στελέχη του ομίλου τονίζουν ότι είναι θέμα χρόνου να ξανανοίξει τις πόρτες του το πολυτελές ξενοδοχείο, το οποίο είχε διακόψει τη λειτουργία του πριν από δύο χρόνια, και συγκεκριμένα στις 31 Μαΐου 2012, λόγω των οικονομικών προβλημάτων που αντιμετώπιζε η διαχειρίστρια εταιρεία της «Ελληνικής Τουριστικής» του ομίλου Δασκαλαντωνάκη. Χθες πραγματοποιήθηκε η ετήσια συνέλευση των μετόχων της εταιρείας στις Βρυξέλλες, όπου και βρίσκεται η έδρα της.

Θέσεις εργασίας στη ναυτιλία

Δείγμα των ωφελειών που προκύπτουν από τη θετική πορεία της ελληνικής ναυτιλίας αποτελεί η απόφαση του σουηδικού ομίλου της Alfa Laval να αυξήσει κατά 20% το προσωπικό του κατά τη διάρκεια του 2013. Σύμφωνα με στελέχη του ομίλου, στο πλαίσιο χθεσινής εκδήλωσης, η ανάπτυξη του ελληνόκτητου στόλου κατά τη διάρκεια των τελευταίων ετών, παρά την κρίση, είχε ως αποτέλεσμα και την αντίστοιχη ανάπτυξη της δραστηριότητας της Alfa Laval στην Ελλάδα, όντας ένας εκ των προμηθευτών τεχνολογίας και συστημάτων για τη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα από τα πλοία. Ως εκ τούτου, ο όμιλος προχώρησε στην απόφαση ενίσχυσης του προσωπικού του στην Ελλάδα, αποκλειστικά με Ελληνες, προκειμένου να υποστηρίξει την αύξηση της ζήτησης.

Δύο ελληνικά θερινά σινεμά στο Τop 10 της Guardian

Δύο ελληνικά θερινά σινεμά βρέθηκαν σε λίστα του Guardian με τους 10 καλύτερους θερινούς κινηματογράφους της Ευρώπης. Πρόκειται για το Σινέ Παρί στην Πλάκα που κατατάχθηκε στην 4η θέση και το Σινέ Παρί στη Σαντορίνη που βρέθηκε στην όγδοη θέση και όπως γράφει η βρετανική εφημερίδα βρίσκεται στο καλύτερο σημείο του πλανήτη για να δει κανείς μία ταινία. Στην πρώτη θέση κατατάχθηκε το σινεμά στο Κάστρο Μονζουίκ στη Βαρκελώνη. Τα άλλα σινεμά που περιλαμβάνει στη λίστα του ο Guardian βρίσκονται σε Σκωτία, Ελβετία, Μπολόνια, Κανάρια Nησιά, Βερόνα, Βιέννη και Παρίσι.

Δεν είχε να αντιμετωπίσει μόνο δημοσιονομικές τρύπες

Ο υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας παραδέχθηκε σε συνέντευξή του στην καναδική εφημερίδα The Globe and Mail ότι έγινε ο πλέον μισητός άνθρωπος στην Ελλάδα με τα μέτρα που έλαβε, όμως σήμερα είναι ένας «χαρούμενος άνθρωπος», καθώς η ύφεση τελειώνει και ο ιδιωτικός τομέας αρχίζει να προσλαμβάνει αντί να απολύει. Στη συνέντευξη που παραχώρησε έκανε αναφορά και για τις τρύπες από τις σφαίρες στα τζάμια που έγιναν επί υπουργίας Γ. Παπακωνσταντίνου. «Η Ελλάδα μπαίνει σε μια νέα εποχή, έτσι και εγώ ξεφορτώθηκα τις τρύπες από τις σφαίρες», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών, ενώ για τον ανασχηματισμό και το ενδεχόμενο μετακίνησής του στην Τράπεζα της Ελλάδος ο κ. Στουρνάρας, απέφυγε να τροφοδοτήσει τη φημολογία. Είναι αποφάσεις που ανήκουν αποκλειστικά στον πρωθυπουργό, όλα τα υπόλοιπα είναι απλώς φήμες, δήλωσε.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT