Η συγκυρία ευνοεί το ομόλογο της Alpha Bank

Η συγκυρία ευνοεί το ομόλογο της Alpha Bank

2' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ξεκινά την ερχόμενη εβδομάδα road show της Alpha Bank στην Ευρώπη, με στόχο την έκδοση ομολόγου. Οπως μαθαίνουμε, δύο ομάδες της τράπεζας θα βρεθούν σε Βρετανία, Ιταλία και Γαλλία όπου θα έχουν συναντήσεις με θεσμικά χαρτοφυλάκια. Η Alpha σχεδιάζει να αντλήσει ρευστότητα ύψους περίπου 500 εκατ. ευρώ μέσω της ομολογιακής έκδοσης, εκμεταλλευόμενη τη βελτίωση του κλίματος. Μέχρι το τέλος της επόμενης εβδομάδας αναμένεται η σχετική έκδοση να έχει ολοκληρωθεί. Στελέχη της τράπεζας εμφανίζονται αισιόδοξα για την έκβαση του εγχειρήματος, ενώ εκτιμούν ότι η τιμολόγηση θα διαμορφωθεί σε ελκυστικά επίπεδα. Σύμφωνα με αναλυτές, το γεγονός ότι η Alpha θα προχωρήσει στην ομολογιακή έκδοση μετά τις αυξήσεις κεφαλαίου, τις εκλογές αλλά και τις χθεσινές αποφάσεις της ΕΚΤ, δηλαδή σ’ ένα πολύ καλύτερο οικονομικό περιβάλλον, βοηθά στο να πετύχει μια εξαιρετικά ανταγωνιστική τιμολόγηση.

Ρεκόρ συμμετοχών από εισηγμένες και μη επιχειρήσεις έχει το φετινό Greek Investment Forum που θα πραγματοποιηθεί στις 11-12 Ιουνίου στη Νέα Υόρκη. Μάλιστα, οι διμερείς συναντήσεις που έχουν προγραμματισθεί ανέρχονται σε 550, αριθμός που ξεπερνά κάθε προσδοκία. «Αν μη τι άλλο, αυτό αποδεικνύει το πολύ μεγάλο ενδιαφέρον που υπάρχει για ξένες επενδύσεις στην Ελλάδα», ανέφερε χθες ο πρόεδρος του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, Σίμος Αναστασόπουλος. Πρόκειται για το 3ο φόρουμ που διοργανώνεται και για τις επενδυτικές ευκαιρίες στην Ελλάδα θα μιλήσουν κυβερνητικά στελέχη, στελέχη τραπεζών και επιχειρήσεων.

Ο πιο καλός ο μαθητής

«Οικονομολόγοι επαινούν τις μεταρρυθμίσεις της Αθήνας», είναι ο τίτλος και «η Ελλάδα ως μαθητής-πρότυπο» ο υπέρτιτλος δημοσιεύματος της γερμανικής εφημερίδας «Der Tagesspiegel». Σύμφωνα με το δημοσίευμα, μελέτη της τράπεζας Berenberg και του Lisbon Council αποδεικνύει ότι η Ελλάδα είναι περισσότερο προσηλωμένη στις μεταρρυθμίσεις σε σχέση με τη φήμη της. Επιπλέον, «στο Euro Plus Monitor η Ελλάδα παίρνει στον τομέα εφαρμογής μεταρρυθμίσεων την καλύτερη βαθμολογία μεταξύ όλων των κρατών-μελών της Ε.Ε. που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα», ενώ επισημαίνεται ότι έπειτα από ύφεση έξι ετών η Ελλάδα αναμένεται να επιστρέψει φέτος στην ανάπτυξη, αρχικά με 0,6%.

«Κάποιοι θεσμοί πρέπει να έχουν μόνιμο χαρακτήρα»

«Καλό είναι να υπάρχουν κάποιοι θεσμοί με χαρακτηριστικά πιο μόνιμα, όπως αυτός του γενικού γραμματέα Εσόδων», είπε χθες ο κ. Γιάννος Γραμματίδης στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου για το Παρατηρητήριο Μεταρρυθμίσεων του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου. Η φράση αυτή προκάλεσε αμέσως σχόλια, καθώς, αν και ειπώθηκε περίπου δύο ώρες πριν από την ανακοίνωση της αποδοχής της παραίτησης του κ. Χ. Θεοχάρη, η σχετική φημολογία υπήρχε από το βράδυ της Τετάρτης. «Εμείς μιλάμε για τον θεσμό», ήταν η απάντηση του κ. Γραμματίδη.

Οι Κασσάνδρες επιμένουν στην καταστροφολογία

Η Ελλάδα θα φύγει από το ευρώ και θα επιστρέψει στη δραχμή, εκτίμησε, για πολλοστή φορά, ο πρόεδρος του ευρωσκεπτικιστικού βρετανικού κόμματος UKip, Νάιτζελ Φάρατζ. Μιλώντας στο ετήσιο συνέδριο του Institute of Travel & Tourism, που διεξάγεται στη Μάλτα, ο Βρετανός ευρωβουλευτής είπε ότι η Ελλάδα θα εγκαταλείψει το ευρώ, «θα υποτιμήσει το νόμισμά της κατά 75% και εσείς (κύριοι σύνεδροι) θα έχετε πολλή δουλειά γιατί η Ελλάδα θα γίνει ο νούμερο 1 τουριστικός προορισμός στον κόσμο». Μάλιστα, ο κ. Φάρατζ επανέλαβε τη δέσμευσή του ότι όταν η Ελλάδα εγκαταλείψει το ευρώ θα έρθει για διακοπές μία εβδομάδα. Μπορεί να αντιμετωπίζουμε κάποια προβλήματα ρευστότητας τελευταία, όμως προτιμάμε η περιουσία μας να διατηρήσει τη σημερινή της αξία από το να χάσει το 75% για να έρθει ο κ. Φάρατζ. Επιπλέον, το Μπλάκπουλ μάλλον του ταιριάζει περισσότερο για διακοπές.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT