Εντιμος υφυπουργός, που στήριζε στα δύσκολα

Εντιμος υφυπουργός, που στήριζε στα δύσκολα

2' 48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Από τα μικρά μυστικά που αποκάλυψε ο κ. Στουρνάρας κατά την τελετή παράδοσης του ΥΠΟΙΚ ήταν ότι όταν περνούσε η ώρα και έπρεπε να φάνε στο υπουργείο, ο ίδιος παράγγελνε σούσι, ενώ ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας σουβλάκια. Δεν ήταν η μόνη διαφορά των δύο. Είχαν διαφωνήσει ακόμη και δημοσίως για διάφορα θέματα. Αλλά όπως λέει ο τέως πλέον υπουργός Οικονομικών, «ο Χρήστος φοράει παντελόνια. Κάθε φορά που ήθελε να πει κάτι διαφορετικό, ερχόταν προηγουμένως και μου το έλεγε: Θα πω αυτό, να το ξέρεις. Η στάση του ήταν έντιμη και πάντα στήριζε σε όλα τα δύσκολα».

Το τελευταίο διάστημα, όταν το όνομα του κ. Σταϊκούρα ήταν μεταξύ αυτών που ακούγονταν για τη θέση του υπουργού, ο κ. Στουρνάρας διαβεβαίωνε ότι έχει και την ικανότητα και την εμπειρία να είναι ο επικεφαλής του ΥΠΟΙΚ.

Ερχεται η σειρά της Folli Follie από τις εταιρείες της υψηλής κεφαλαιοποίησης του Χρηματιστηρίου να προχωρήσει στην έκδοση διεθνούς ομολογιακού δανείου αλλά και την επιστροφή κεφαλαίου προς τους μετόχους. Ειδικότερα, η συνέλευση των μετόχων τη μεθεπόμενη Παρασκευή 20 Ιουνίου, θα αποφασίσει την έκδοση μετατρέψιμου ομολογιακού δανείου έως του ποσού των 250 εκατ. Η γενική συνέλευση θα αποφασίσει, επίσης, σχετικά με την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου με κεφαλαιοποίηση μέρους του αποθεματικού της διαφοράς υπέρ το άρτιον, με αύξηση της ονομαστικής αξίας της μετοχής και την ισόποση μείωση του μετοχικού κεφαλαίου, επιστροφή μετρητών στους μετόχους και μείωση της ονομαστικής αξίας της μετοχής.

Εντονο ενδιαφέρον

Εξαιρετικά θετική, όπως μαθαίνουμε, είναι η ανταπόκριση των ξένων επενδυτών στην ομολογιακή έκδοση της Alpha Bank. Επιτελείο της τράπεζας που αποτελείται από δύο ομάδες βρίσκεται από προχθές στο εξωτερικό, και θα παρουσιάσουν σε Βρετανία, Ιταλία και Γαλλία την ομολογιακή έκδοση. Στόχος είναι να αντλήσει τουλάχιστον 500 εκατ., ωστόσο λόγω του μεγάλου επενδυτικού ενδιαφέροντος εξετάζεται το ενδεχόμενο η έκδοση να διαμορφωθεί σε υψηλότερα επίπεδα. Οι άνθρωποι της Alpha δεν κρύβουν την ικανοποίησή τους από την ανταπόκριση των θεσμικών και αισιοδοξούν ότι η τιμολόγηση της έκδοσης θα διαμορφωθεί σε ελκυστικά επίπεδα. Μάλιστα πολλοί αναλυτές κάνουν λόγο για πολύ χαμηλό επιτόκιο.

Αναδιάρθρωση χωρίς συνεισφορά εργαζομένων

Η διοίκηση της εισηγμένης «Ηλεκτρονική Αθηνών» απέσυρε τελικά την υλοποίηση πρότασης που είχε απευθύνει στους εργαζόμενους της για παρακράτηση αποδοχών προς όφελος της ρευστότητας του ομίλου. Οπως ειπώθηκε από τη διοίκηση στην έκτακτη συνέλευση των μετόχων, αν και η πλειονότητα των εργαζομένων ανταποκρίθηκε θετικά στο αίτημα, η διοίκηση του ομίλου αποφάσισε να μην προχωρήσει σε μια τέτοια κίνηση. Αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, πρόσθετη χρηματοδότηση για κεφάλαια κίνησης και στο βάθος αναδιάρθρωση δανεισμού, περιλαμβάνονται στα σχέδια της εισηγμένης Ηλεκτρονικής Αθηνών.

Εγιναν στενοί φίλοι παρά το πρωινό… στόλισμα

«Oφείλω από το βήμα αυτό να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά. Δεν γνωριζόμασταν πριν έρθω εδώ, παρά πολύ λίγο, μία ή δύο φορές είχαμε ιδωθεί σε έναν κινηματογράφο της Κηφισιάς», ανέφερε χθες ο τέως υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας, παραδίδοντας τα κλειδιά του υπουργείου στον κ. Γκίκα Χαρδούβελη. Ο κ. Στουρνάρας σημείωσε ότι «ύστερα από δύο χρόνια στενής συνεργασίας με τον πρωθυπουργό, μπορώ να ομολογήσω ότι στο πρόσωπό του βρήκα έναν ειλικρινή και στενότατο φίλο, παρά το “στόλισμα” που μου επιφύλασσε αρκετές φορές τα πρωινά διαβάζοντας τις εφημερίδες. Φεύγω ιδιαίτερα συγκινημένος από αυτό το υπουργείο», υπογράμμισε ο τέως υπουργός. «Αυτό το υπουργείο ήταν το σπίτι μου, σε αυτό τον χώρο δεν εργάστηκα απλώς, αλλά έζησα κυριολεκτικά τα τελευταία δύο χρόνια, περνώντας καθημερινά 14, 15, 16 ώρες και ορισμένες φορές και ολόκληρα 24ωρα», τόνισε ο κ. Στουρνάρας.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT