Αναζητείται ακόμη ο διάδοχος του Π. Τσακλόγλου στο ΣΟΕ

Αναζητείται ακόμη ο διάδοχος του Π. Τσακλόγλου στο ΣΟΕ

2' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε αναζήτηση νέου προέδρου του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων (ΣΟΕ) του υπουργείου Οικονομικών τελεί το οικονομικό επιτελείο. Πρόκειται για το «δεξί» χέρι του εκάστοτε υπουργού Οικονομικών και του ανθρώπου που προετοιμάζει όλα τα θέματα του Eurogroup. Σήμερα στη θέση αυτή βρίσκεται ο κ. Π. Τσακλόγλου, αλλά όλα δείχνουν ότι το Εurogroup της ερχόμενης Πέμπτης θα είναι το τελευταίο στο οποίο θα συμμετάσχει. Αρχικά είχε προταθεί να αναλάβει τη θέση ο καθηγητής Οικονομικών στο Πανεπιστήμιο του Σάσεξ κ. Εμμανουήλ Μαματζάκης, ο οποίος είχε διατελέσει μέλος του ΣΟΕ επί υπουργίας Γιώργου Αλογοσκούφη, ενώ ήταν επίκουρος καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Πειραιά, όπου είναι καθηγητής ο νέος υπουργός Οικονομικών, Γκ. Χαρδούβελης (φωτ.). Μάλιστα, πήγε με τον κ. Τσακλόγλου στο τελευταίο Euroworking Group της Λισσαβώνας. Ωστόσο, τα σχέδια φαίνεται πως άλλαξαν τις τελευταίες ημέρες και ο νέος υπουργός αναζητεί άλλο πρόσωπο για να πληρώσει την κρίσιμη αυτή θέση στο επιτελείο του.

Περί τα 35.000 μέλη κατάφερε να εγγράψει ο νεοσύστατος Πανελλήνιος Σύλλογος Φωτοβολταϊκών Στέγης (ΠΑΣΥΦΩΣ) και ετοιμάζεται να εξαπολύσει νομικό πόλεμο κατά του ΥΠΕΚΑ, της ΔΕΗ και της ΡΑΕ. Οπως ανακοίνωσε χθες, τις επόμενες ημέρες θα κατατεθούν εξώδικα 35.000 ιδιοκτητών για τις «παράνομες πολιτικές του ΥΠΕΚΑ και καλεί και τους υπόλοιπους ιδιοκτήτες να ενταχθούν στον σύλλογό τους ώστε να επιτευχθεί μεγαλύτερη μαζικότητα. Με τον όρο «παράνομες πολιτικές» ο ΠΑΣΥΦΩΣ αναφέρεται στο Ν 4254/2014 που τροποποίησε τις συμβάσεις των φωτοβολταϊκών περιορίζοντας τις υψηλές εγγυημένες τιμές.

Σχέδια για νέα έξοδο στις αγορές

Σκέψεις για νέα ομολογιακή έκδοση μέχρι τον Σεπτέμβριο υπάρχουν στο οικονομικό επιτελείο. Εφόσον το καλό κλίμα για την ελληνική οικονομία διατηρηθεί και ο ενδιάμεσος έλεγχος της τρόικας, που έχει προγραμματιστεί για τα μέσα Ιουλίου, κυλήσει ομαλά οδηγώντας στην εκταμίευση των δύο υποδόσεων ύψους 2 δισ ευρώ, τότε είναι πολύ πιθανό το υπουργείο Οικονομικών να προχωρήσει σε μια νέα ομολογιακή έκδοση 7ετούς –ενδεχομένως– διάρκειας. Μάλιστα, στο γενικότερο πλαίσιο της συνεχούς ενημέρωσης των επενδυτών για την πορεία της ελληνικής οικονομίας, κυβερνητικά στελέχη έχουν επισκεφθεί τον τελευταίο μήνα το Παρίσι και τη Ρώμη. Ολα, όμως, θα εξαρτηθούν από τις εξελίξεις του επόμενου μήνα.

«Φαρμακεία» τα κυλικεία στα αεροδρόμια της χώρας

Ανεξέλεγκτες είναι οι τιμές στα καταστήματα εστίασης με έτοιμο φαγητό που λειτουργούν χωρίς ανταγωνισμό σε αρκετά σημεία τουριστικού ενδιαφέροντος. Για παράδειγμα, οι τουρίστες σε ορισμένα περιφερειακά αεροδρόμια έρχονται αντιμέτωποι με υπερβολικά υψηλές τιμές, ιδίως στα καταστήματα που λειτουργούν μονοπωλιακά στις αίθουσες αναμονής μετά τη ζώνη ελέγχου. Και αυτή, δυστυχώς, είναι η τελευταία εμπειρία πριν αναχωρήσουν για την πατρίδα τους, ένα απλό σάντουιτς να το πληρώνουν στην τριπλάσια πολλές φορές τιμή από την αντίστοιχη που το είχαν πληρώσει λίγες ώρες πριν στον προορισμό όπου διανυκτέρευαν.

Ολυμπιακό Μουσείο στο Costa Navarino

Ανήμερα τον εορτασμό της «Ολυμπιακής Ημέρας» στις 23 Ιουνίου θα υπογραφεί η έναρξη της συνεργασίας της Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας με το Costa Navarino. Οπως γνωστοποιήθηκε χθες, η συμφωνία περιλαμβάνει τη φιλοξενία στο τουριστικό συγκρότημα της Μεσσηνίας έκθεσης ολυμπιακών ενθυμημάτων και του τέταρτου εκπαιδευτικού κέντρου ολυμπιακής παιδείας στην Ελλάδα. Στις 23 Ιουνίου παιδιά κάθε ηλικίας θα έρθουν στα γήπεδα γκολφ του συγκροτήματος για να εκπαιδευτούν στο εκ νέου ολυμπιακό άθλημα αλλά και σε μη διαδεδομένα αθλήματα στην Ελλάδα όπως είναι η τοξοβολία, η ξιφασκία κ.ά. Το πρόγραμμα τελεί υπό την αιγίδα της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, ενώ αναμένεται να συμμετάσχουν και στελέχη της ολυμπιακής οικογένειας. Ο διεθνής εορτασμός της «Ολυμπιακής Ημέρας» γίνεται κάθε χρόνο αυτήν την ημερομηνία οπότε ιδρύθηκε η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή το 1894 στο Παρίσι.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT