Πανευρωπαϊκές διακρίσεις για την Alpha Bank

Πανευρωπαϊκές διακρίσεις για την Alpha Bank

2' 41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σημαντικές διακρίσεις απέσπασε η Alpha Bank, όχι μόνο για την Ελλάδα αλλά σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, στην ετήσια δημοσκόπηση που διοργανώνει η Thomson Reuters, με σκοπό να αναδείξει τους καλύτερους επαγγελματίες στον κλάδο των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών σε όλη την Ευρώπη. Σημειώνεται ότι στη φετινή δημοσκόπηση, πήραν μέρος πάνω από 16.000 επαγγελματίες από όλο τον κόσμο. Αναλυτικότερα, η Alpha Bank στον τομέα του Investor Relations κατετάγη 1η στην Ελλάδα (από 25 εταιρείες) και 19η από 105 ευρωπαϊκές τράπεζες, ενώ ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου κ. Δ. Μαντζούνης, ψηφίστηκε ως ο καλύτερος CEO στην Ελλάδα και 11ος πανευρωπαϊκά σε σύνολο 86 CEO ευρωπαϊκών Τραπεζών. Επιπλέον, ο γενικός διευθυντής της τράπεζας κ. Β. Ψάλτης, ψηφίστηκε ως ο καλύτερος CFO στην Ελλάδα και 7ος πανευρωπαϊκά σε σύνολο 93 CFO Ευρωπαϊκών.

Την ερχόμενη

εβδομάδα η Motor Oil θα υποβάλει στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς ενημερωτικό δελτίο που αφορά τη δημόσια πρόταση για την εξαγορά του 100% της εισηγμένης Cyclon. Η Motor Oil είναι υποχρεωμένη με βάση τη χρηματιστηριακή νομοθεσία να υποβάλει δημόσια πρόταση, αφού πρόσφατα απέκτησε το 11,2% της Cyclon μέσω του Χ.Α. και ελέγχει πλέον το 37,96% αυτής, υπερβαίνοντας το όριο του 33,33%. Πάντως, οι τελευταίες δημόσιες προτάσεις που έγιναν στο χρηματιστήριο στη διάρκεια του 2013, όπως για παράδειγμα στο Ιατρικό Κέντρο ή στην Iνφόρμ Λύκος, δεν ευδοκίμησαν εξαιτίας της άρνησης των μικροεπενδυτών να προσφέρουν τις μετοχές τους.

Χαμηλά ο πήχυς

Αφού ολοκληρώθηκε το έργο της συγκέντρωσης 761 τόμων αρχειακού υλικού που αφορά τις γερμανικές αποζημιώσεις, πλέον το υπουργείο Οικονομικών σε συνεργασία με το υπουργείο Εξωτερικών έχουν προχωρήσει ένα βήμα παραπέρα. Εχει ήδη συσταθεί Ειδική Επιτροπή για τον ποσοτικό προσδιορισμό των αξιώσεων του ελληνικού Δημοσίου από τις γερμανικές ελληνικές επανορθώσεις και το κατοχικό δάνειο. Ακόμα είναι άγνωστο το πότε θα ολοκληρώσει το έργο της η νέα Επιτροπή και δεδομένης της στάσης που έχει επισήμως τηρήσει έως σήμερα η γερμανική κυβέρνηση είναι ακόμα πιο αβέβαιο το εάν θα προχωρήσει η Ελλάδα στη διεκδίκηση των όποιων αποζημιώσεων προκύψουν.

Φλέβα χρυσού οι τουρίστες που παίζουν γκολφ

Ο αθλητικός τουρισμός στον τομέα του γκολφ προσελκύει τουρίστες υψηλού επιπέδου που δαπανούν πολλά χρήματα, ενισχύει την γκάμα και τη διαφοροποίηση των προορισμών και συμβάλλει στην επιμήκυνση της περιόδου ανέφερε ο πρόεδρος της Αegean Arilines Θεόδωρος Βασιλάκης (φωτ.) με την ολοκλήρωση του 9ου Aegean Αirlines Pro-Am στη Costa Navarino. Aπό τη πλευρά της η υπ. Τουρισμού Ολγα Κεφαλογιάννη υποσχέθηκε να διευκολυνθεί η προώθηση συγκροτημάτων γκολφ, συμπληρώνοντας ότι θα χορηγηθούν προνόμια για τη δημιουργία ικανού αριθμού γηπέδων σε συγκεκριμένες περιοχές.

Ο Πορτογάλος ήταν καλύτερα προπονημένος…

Το Μουντιάλ δεν θα μπορούσε να λείψει ούτε από ένα συνέδριο για τα εμπορικά σήματα, ειδικά εάν στο πάνελ των ομιλητών περιλαμβάνεται ο κ. Γ. Γιακουμάτος. Απευθυνόμενος στον Πορτογάλο Αντόνιο Καμπίνος, πρόεδρο του Γραφείου Εναρμόνισης στο Πλαίσιο της Εσωτερικής Αγοράς, o νέος υφυπουργός Ανάπτυξης είπε: «Μπορεί να είσαι Πορτογάλος, αλλά σήμερα έπαιξες μπάλα σαν Γερμανός και εγώ σαν Πορτογάλος. Εχω όμως μόλις πέντε ημέρες στο υπουργείο. Την επόμενη φορά θα δώσουμε ματς». Νωρίτερα ο κ. Καμπίνος είχε εκφράσει τη δυσαρέσκειά του για το γεγονός ότι η Ελλάδα δεν έχει δημιουργήσει έναν ενιαίο, σύγχρονο θεσμό για τα εμπορικά σήματα, αλλά η διαχείριση της διανοητικής ιδιοκτησίας είναι διασπασμένη στη Γενική Γραμματεία Εμπορίου και στον Οργανισμό Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας. Για τους μη ποδοσφαιρόφιλους να σημειώσουμε ότι ο αγώνας Γερμανία – Πορτογαλία έληξε 4-0.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT