Διαψεύδουν παράταση για την έκτακτη εισφορά

Διαψεύδουν παράταση για την έκτακτη εισφορά

2' 48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Διαψεύδουν παράταση για την έκτακτη εισφορά

Διέψευσε χθες το υπουργείο Οικονομικών δημοσιεύματα που θέλουν την κυβέρνηση να εξετάζει παράταση της εφαρμογής της έκτακτης εισφοράς αλληλεγγύης, ώστε να καλυφθεί το δημοσιονομικό κενό που θα προκαλέσει η αποζημίωση των ενστόλων εξαιτίας της εφαρμογής των σχετικών δικαστικών αποφάσεων.

«Από το υπουργείο Οικονομικών ανακοινώνεται ότι τα δημοσιεύματα περί πρόθεσης της κυβέρνησης για παράταση της έκτακτης εισφοράς δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα», ανέφερε η χθεσινή ανακοίνωση.

Ωστόσο, θα πρέπει να υπενθυμίσουμε -προς όλους- ότι στην τελευταία επικαιροποίηση του Μνημονίου η κυβέρνηση έχει αναλάβει τη δέσμευση της παράτασης ορισμένων μέτρων, μεταξύ των οποίων και η έκτακτη εισφορά για να καλυφθούν τα όποια κενά υπάρχουν στον προϋπολογισμό, ανεξαρτήτως των δικαστικών αποφάσεων για τις αποδοχές των ενστόλων.

«Παρελθέτω απ’ εμού το ποτήριον τούτο». Κάπως έτσι φαίνεται ότι σκέφτηκε ο υπουργός Ανάπτυξης Ν. Δένδιας και εκχώρησε την αρμοδιότητα για τη λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων τις Κυριακές στον υφυπουργό Ανάπτυξης Γ. Γιακουμάτο. Ετσι, το θέμα που κάθε φορά που τίθεται προκαλεί ουκ ολίγες αντιπαραθέσεις συζητήθηκε ελάχιστα τόσο στη συνάντηση που είχε ο κ. Δένδιας με τη ΓΣΕΒΕΕ όσο και σε αυτή που είχε με την ΕΣΕΕ. Ο κ. Γιακουμάτος ολοκληρώνει τον κύκλο επαφών για το θέμα αύριο, και την επόμενη εβδομάδα θα εκδώσει τη σχετική υπουργική απόφαση. Μένει να δούμε τι αντιδράσεις θα προκαλέσει αυτή και αν αποδείχθηκε σοφή η επιλογή του κ. Δένδια. 

Κρίση και στις γαμήλιες δεξιώσεις 

Ολα του γάμου δύσκολα, αλλά κυρίως οι χρεώσεις για τις δεξιώσεις στα κτήματα εν μέσω κρίσης. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ενωσης Ιδιοκτητών Κτημάτων και Ιδιοκτητών Catering (ΕΝΙΚΚ) κ. Γ. Αγγελόπουλο, ο κλάδος βρισκόταν, πριν από το ξέσπασμα της κρίσης, σε ανάπτυξη, αλλά τα τελευταία χρόνια εξαιτίας της κρίσης προκύπτει μείωση του αριθμού των εκδηλώσεων κατά 35% έως 40%, μείωση του αριθμού των καλεσμένων κατά 30% ανά εκδήλωση και μείωση κατά 50% στον τζίρο. Φαινόμενο που «φούντωσε» μες στην κρίση είναι οι παράνομοι χώροι εκδηλώσεων (κτήματα) και γι’ αυτό τον λόγο η ΕΝΙΚΚ έχει ζητήσει από τους δήμους να ενημερώσουν την Ενωση για τη νομιμότητα της λειτουργίας τους.

Σε γνώριμα λημέρια ο νέος διοικητής της ΤτΕ 

Στη Φρανκφούρτη, την έδρα της ΕΚΤ, βρίσκεται από χθες ο νέος διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος (ΤτΕ) Γιάννης Στουρνάρας. Ο κ. Στουρνάρας είχε συναντήσεις με επιτελικά στελέχη της ΕΚΤ. Οι συναντήσεις έγιναν σε πολύ θερμό κλίμα, ενώ ο νέος διοικητής είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με πολλούς παλιούς γνώριμούς του. Σημειώνεται ότι σήμερα θα συμμετάσχει στη συνεδριάση του διοικητικού συμβουλίου της ΕΚΤ, την πρώτη μετά την ανάληψη των καθηκόντων του. Σημειώνεται ότι ο κ. Στουρνάρας έχει επισημάνει την ανάγκη μέτρων για τη διάχυση της ρευστότητας της ΕΚΤ στην πραγματική οικονομία. 

Ξεκινά καμπάνια για τις αποταμιεύσεις 

Με διαφημιστική καμπάνια που παραπέμπει στην παραδοσιακή φυσιογνωμία του, στήριξης των οικογενειακών αναγκών χρηματοδότησης, επανέρχεται το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο. Η διοίκηση του ομίλου της Eurobank, στην οποία έχει περάσει το Ταμιευτήριο, στοχεύει στην αξιοποίηση του brand name του Τ.Τ. που συνδέεται με την ικανοποίηση των αποταμιευτικών και χρηματοδοτικών αναγκών των νοικοκυριών μεσαίας εισοδηματικής τάξης, προωθώντας ειδικά προϊόντα που σχεδιάστηκαν για το δίκτυο του Ταμιευτηρίου. Παρά την εταιρική διαφοροποίηση σε επίπεδο μάρκετινγκ, ο όμιλος της Εurobank έχει απορροφήσει πλήρως το Ταμιευτήριο και έχει ολοκληρώσει τη λειτουργική συγχώνευση. Ετσι παρά το γεγονός ότι τόσο οι διευθύνσεις και τα συστήματα όσο και τα προϊόντα είναι πλήρως κεντροποιημένα, ο σχεδιασμός προβλέπει τη συνέχιση της αυτόνομης προωθητικής πολιτικής προς όφελος τελικά και των πελατών του Ταμιευτηρίου.

 

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT