Διπλοβάρδιες από διοίκηση και στελέχη της ΔΕΗ

Διπλοβάρδιες από διοίκηση και στελέχη της ΔΕΗ

3' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Διπλοβάρδιες από διοίκηση και στελέχη της ΔΕΗ

Δεύτερη νύχτα στα κεντρικά γραφεία της ΔΕΗ στη Χαλκοκονδύλη πέρασε χθες η διοίκηση και υψηλόβαθμα στελέχη της επιχείρησης. Είχαν φέρει μαζί τους ρούχα και ξηρά τροφή και πέρασαν τη νύχτα στις καρέκλες των γραφείων και στους καναπέδες. Ο λόγος που αποφάσισαν να μη φύγουν από το κτίριο είναι ο φόβος ότι εάν βγουν ίσως δεν κατορθώσουν να ξαναμπούν. Γύρω γύρω από το κτίριο υπάρχουν συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ, οι οποίοι είναι γνωστοί και για τις «μπούκες» αλλά και για τους αποκλεισμούς των γραφείων της διοίκησης. Πιο τυχεροί είναι τα λιγότερο γνωστά στελέχη, γιατί μπορούν να περνούν τον συνδικαλιστικό κλοιό απαρατήρητοι. Χθες κάποιος κατάφερε να βγει από το κτίριο, πήγε στο σπίτι του, έκανε μπάνιο, άλλαξε ρούχα και επέστρεψε φρεσκαρισμένος, προκαλώντας τον φθόνο άλλων που μετρούσαν ήδη περισσότερες από 24 ώρες μέσα…

Κυβερνητικός αξιωματούχος δήλωνε χθες από το Βερολίνο ότι «για την ελληνική κυβέρνηση ένα νέο κούρεμα χρέους ή ένα τρίτο πακέτο βοήθειας από τους διεθνείς δανειστές δεν αποτελεί πλέον θέμα», όπως ανέφερε η γερμανική οικονομική εφημερίδα «Handelsblatt». Πρόκειται για την πάγια ελληνική θέση τους τελευταίους μήνες. Το θέμα βέβαια είναι ότι η άλλη πλευρά του τραπεζιού (η Ευρωζώνη) δεν έχει πάρει ακόμα θέση ως προς το εάν χρειάζεται ή όχι νέο δάνειο η Ελλάδα με τον ίδιο απόλυτο τρόπο. Σε κάθε ευκαιρία, οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι παραπέμπουν στους επόμενους μήνες για την οριστική απόφαση και συγκεκριμένα για μετά τη λήξη των stress test που θα διενεργήσει η ΕΚΤ το φθινόπωρο.  

Παρέμβαση για το θεαθήναι   

Επιστολή στον διευθύνοντα σύμβουλο του ΔΕΔΔΗΕ απέστειλε η υφυπουργός Υγείας Κατερίνα Παπακώστα, με την οποία ζητεί να εξαιρέσει από τις προγραμματισμένες διακοπές ηλεκτροδότησης τους καταναλωτές εκείνους που έχουν δηλώσει ότι υποστηρίζονται από ηλεκτρικά μηχανήματα λόγω προβλημάτων υγείας. Κατά πάσα πιθανότητα ακόμη και η κ. Παπακώστα αντιλαμβάνεται πως κάτι τέτοιο –να διακοπεί το ρεύμα σε μια εκτεταμένη περιοχή, αλλά να συνεχίσει να ηλεκτροδοτείται ένα μόνο σπίτι εντός αυτής– είναι τεχνικώς αδύνατο. Μάλλον έστειλε την επιστολή στον ΔΕΔΔΗΕ για να την δώσει στη συνέχεια στη δημοσιότητα και να υπενθυμίσει την παρουσία της στο υπουργείο.   

Νέα συνάντηση με Κινέζους για τον Αερολιμένα Αθηνών

Εκ νέου οι Κινέζοι στον υφυπουργό Ανάπτυξης Νότη Μηταράκη για το θέμα του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών (ΔΑΑ). Αυτήν τη φορά στη συνάντηση συμμετείχε και ο αντιπρόεδρος της Ενωσης Κινεζικών Επιχειρηματικών Ομίλων καθ. Chongqing Zhang, ενώ στη συνάντηση συμμετείχαν ο γενικός διευθυντής της κοινοπραξίας Friedmann Pacific Asset Management Ltd. και Shenzhen Airport Ερικ Τσενγκ και ο εμπορικός σύμβουλος της κινεζικής πρεσβείας στην Αθήνα Sun Liwei. Ο κ. Zhang επαναβεβαίωσε το ενδιαφέρον της κινεζικής πλευράς για την εξαγορά της πλειοψηφίας των μετοχών του ΔΑΑ, σημειώνοντας παράλληλα ότι πρόθεση της αρμόδιας Εθνικής Υπηρεσίας Τουρισμού της Κίνας είναι να καταστήσει το αεροδρόμιο της Αθήνας μια σημαντική πύλη εισόδου από την Ασία στην Ευρώπη.  

Στον αφρό τα golden boys

Την εποχή των παχειών αγελάδων μπορεί να ήταν κάτι συνηθισμένο. Οταν όμως μια εταιρεία βρίσκεται ένα βήμα πριν από το πέρασμά της στα χέρια των τραπεζών, διότι αλλιώς θα αντιμετώπιζε πιθανώς την πτώχευση, η ύπαρξη αμοιβών για πέντε μέλη του διοικητικού συμβουλίου που αγγίζουν το ένα εκατομμύριο ευρώ ετησίως, μάλλον προκαλεί. Μπορεί οι αμοιβές που εγκρίθηκαν χθες στη γενική συνέλευση των μετόχων της Σελόντα για το 2014 να είναι χαμηλότερες από το 2013 (πέρυσι ανήλθαν σε 1,43 εκατ. ευρώ), όμως και πάλι μηνιαίες καθαρές αμοιβές που φτάνουν τα 13.000 ευρώ ευλόγως χαρακτηρίζονται υψηλές. Χθες οι εκπρόσωποι της Linnaeus που κατέχει το 19,02% της Σελόντα καταψήφισαν τις αμοιβές και αποζημιώσεις των μελών του διοικητικού συμβουλίου για το 2013 και το 2014. Ας σημειωθεί ότι λόγω ζημιών η διοίκηση της εταιρείας εισηγήθηκε τη μη διανομή μερίσματος για τη χρήση του 2013.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT