Η παράταση δόθηκε, αλλά δηλώσεις δεν υποβάλλονται

Η παράταση δόθηκε, αλλά δηλώσεις δεν υποβάλλονται

2' 40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η παράταση δόθηκε, αλλά δηλώσεις δεν υποβάλλονται

Σε 4.580.000 είχαν ανέλθει μέχρι χθες οι φορολογικές δηλώσεις που έχουν υποβληθεί, σε σύνολο 5,7 – 5,8 εκατομμυρίων που είναι οι υπόχρεοι, προκαλώντας την ανησυχία στο υπουργείο Οικονομικών για την τήρηση του χρονοδιαγράμματος που έχει τεθεί. Η νέα προθεσμία που ανακοινώθηκε την περασμένη εβδομάδα λήγει στις 14 Ιουλίου και στο διάστημα αυτό θα πρέπει να υποβληθούν περίπου 1.200.000 φορολογικές δηλώσεις. Στο υπουργείο Οικονομικών τονίζουν ότι δεν υπάρχουν περιθώρια για νέα παράταση στην προθεσμία και υπενθυμίζουν ότι η πρώτη δόση του φόρου θα πρέπει να καταβληθεί ώς 31 Ιουλίου.

Εχθρός

των τουριστικών επενδύσεων είναι η γραφειοκρατία. Αυτό σημειώνουν οι τουριστικοί επιχειρηματίες, παρότι τα τελευταία χρόνια έχει κάπως βελτιωθεί η κατάσταση. Η περίπτωση του Costa Navarino, που χρειάστηκε 3.000 υπογραφές αρμόδιων υπηρεσιακών παραγόντων του τομέα σε 13 χρόνια για να ολοκληρώσει την α΄ φάση του επενδυτικού προγράμματος, όπως είχε αποκαλύψει η «Κ» (23.05.2010), χρησιμοποιείται ακόμη και σήμερα ως χαρακτηριστικό παράδειγμα.

Απάντηση της υφυπ. Υγείας Κ. Παπακώστα

Απαντώντας σε σχόλιο της στήλης, η υφυπουργός Υγείας Κατερίνα Παπακώστα σημειώνει ότι η παρέμβασή της προς τον ΔΕΔΔΗΕ, ώστε να μη διακοπεί η ηλεκτροδότηση σε κατοικίες ατόμων που υποστηρίζονται μηχανικά, δεν έγινε για το θεαθήναι, αλλά επειδή έχει καθήκον να υπερασπίζεται τους ανθρώπους με βαριές αναπηρίες που δεν εκπροσωπούνται συντεχνιακά. Επίσης, τονίζει ότι «τεχνικώς ο ΔΕΔΔΗΕ έχει τη δυνατότητα να εξαιρεί από τις διακοπές ρεύματος οικοδομικά τετράγωνα, εφόσον στην περιοχή κατοικεί άτομο που υποστηρίζεται από ηλεκτρικά μηχανήματα και το έχει δηλώσει η οικογένειά του». Από την απάντηση της κ. Παπακώστα στη στήλη προκύπτει ότι η ΔΕΗ και ο ΔΕΔΔΗΕ και ξέρουν και μπορούν. Συνεπώς, χρησιμότερη από την επιστολή προς τον ΔΕΔΔΗΕ κι ακόμη περισσότερο από τη δημοσιοποίησή της θα ήταν μια έκκληση προς όσους φιλοξενούν άτομα με μηχανική υποστήριξη να σπεύσουν να το δηλώσουν στη ΔΕΗ.

Δυστυχώς

υπάρχουν κι άλλα παραδείγματα γραφειοκρατικής τρέλας. Ο όμιλος Dolphin υπολόγισε ότι για να ξεκινήσει το σύνολο των τουριστικών επενδύσεων θα χρειασθεί 5.700 υπογραφές από το Δημόσιο. Το ίδιο θέμα αντιμετωπίζει και η εταιρεία Λοκρός, που θα φθάσει τις 2.000 υπογραφές για την έναρξη της επένδυσης στην Αταλάντη.

Ενα νέο κεφάλαιο για τον αγροτουρισμό

Νέο κεφάλαιο, σύμφωνα με πληροφορίες, θα προστεθεί στο σχέδιο νόμου για τον τουρισμό, το οποίο ψηφίσθηκε χθες κατ’ αρχήν και κατ’ άρθρον στη Διαρκή Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής. Στο σχέδιο νόμου που θα εισαχθεί το αμέσως επόμενο διάστημα στο θερινό τμήμα της Βουλής, θα προστεθεί μια σειρά ρυθμίσεων για τον αγροτουρισμό με βάση σχετική τροπολογία που κατέθεσε ομάδα βουλευτών. Πρόθεση του υπουργείου Τουρισμού είναι να ολοκληρωθεί το νομοθετικό έργο και γι’ αυτό το τμήμα της τουριστικής αγοράς, που έχει σημαντικές προοπτικές ανάπτυξης στην περιφέρεια.

Μείωση αποδοχών εργαζομένων στην πρώην Εμπορική Τράπεζα

Την αντίδραση των εργαζομένων της πρώην Εμπορικής Τράπεζας, η οποία έχει απορροφηθεί από την Alpha Bank, προκάλεσε η απόφαση για την εξομοίωση των αποδοχών. Σύμφωνα με τους εκπροσώπους των εργαζομένων, η μείωση αυτό τον μήνα θα ξεκινάει από τα 100 ευρώ και θα φτάνει τα 400 ευρώ για όσους έχουν πολλά έτη υπηρεσίας και κατέχουν θέση ευθύνης. Η μείωση των αποδοχών των εργαζομένων στην πρώην Εμπορική θα γίνει σταδιακά. Με την απόφαση αυτή όλοι οι εργαζόμενοι του ομίλου Alpha Bank θα αμείβονται με τον ίδιο τρόπο και με τα ίδια κριτήρια.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT