Παραιτήθηκε ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Επενδύσεων ΕΣΠΑ

Παραιτήθηκε ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Επενδύσεων ΕΣΠΑ

2' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την παραίτησή του στον υπουργό Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας κ. Νίκο Δένδια, υπέβαλε ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Επενδύσεων / ΕΣΠΑ κ. Γιώργος Γιαννούσης, προκειμένου όπως σημειώνεται σε ανακοίνωση, να επιστρέψει στα κύρια καθήκοντά του στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Πρόκειται για δεύτερη φορά που ο κ. Γιαννούσης υποβάλει την παραίτησή του. Η πρώτη ήταν με τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης τον Ιούνιο και όπως τότε, έτσι και τώρα, θα παραμείνει στη θέση του ύστερα από παράκληση του υπουργού Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, μέχρι την ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης με την Ε.Ε. για την έγκαιρη έναρξη του νέου ΕΣΠΑ.

Δύσκολες εποχές για πρίγκιπες και πολλοί παίκτες στις τηλεπικοινωνίες, αναζητούν χρηματοδότη για να συμμετάσχουν στους διαγωνισμούς των δεκάδων εκατ. ευρώ (Συζευξις ΙΙ, Αγροτικά Δίκτυα κ.λπ.) της Κοινωνίας της Πληροφορίας. Οι πιο πιθανοί υποψήφιοι χρηματοδότες είναι -ποιοι άλλοι;- οι μεγάλοι Κινέζοι κατασκευαστές (ZTE, Huawei), οι οποίοι «διψούν» για νέες αγορές. Μαζί τους μπορεί να ξεδιψάσουν και ορισμένες ελληνικές επιχειρήσεις τηλεπικοινωνιών…

Το «Νήσος Μύκονος» σαλπάρει στο Β. Αιγαίο

Στη Hellenic Seaways αναμένεται να ανατεθεί, εκτός απροόπτου, η εξυπηρέτηση της άγονης γραμμής Καβάλας – Λήμνου – Μυτιλήνης – Χίου – Βαθέος Σάμου, καθώς η εν λόγω εταιρεία ήταν η μοναδική που κατέθεσε σχετικό αίτημα, στο πλαίσιο της σχετικής διαδικασίας πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος που διοργάνωσε το υπουργείο Ναυτιλίας, μετά την πρόσφατη απόφαση να κηρύξει έκπτωτη τη ΝΕΛ (Ναυτιλιακή Εταιρεία Λέσβου). Η Hellenic Seaways κατέθεσε αίτημα για την εκτέλεση δύο δρομολογίων εβδομαδιαίως με μίσθωμα ύψους 69.500, 86.875 ή 93.825 ευρώ ανάλογα με την κατηγορία του πλοίου. Το πλοίο που θα δρομολογηθεί αναμένεται ότι θα είναι το «Νήσος Μύκονος». Με τη σειρά της η ΝΕΛ, κατά δήλωση της διοίκησής της, πρόκειται να δρομολογήσει τα πλοία της σε άλλες γραμμές, ευελπιστώντας στο να αντισταθμίσει μέρος των απωλειών εσόδων που θα έχει από την αποχώρησή της από τις επιδοτούμενες γραμμές του Β. Αιγαίου.

Σε συνέχεια της σύσκεψης του πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα στο υπουργείο Ανάπτυξης για τις τιμές του φρέσκου γάλακτος, η αλυσίδα Σκλαβενίτης προχώρησε χθες σε μείωση της τιμής κατά 5%. Αναμένεται να ακολουθήσουν και άλλες αλυσίδες σούπερ μάρκετ, ενώ κάποιες θα επιμείνουν στη λογική των προσφορών κάποιες ημέρες την εβδομάδα.

ΗΠΑ-Ελλάδα μαζί για την καινοτομία

Ικανοποιημένος από τη βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος, καθώς και από τις προσπάθειες που είναι σε εξέλιξη για τη διευκόλυνση του επιχειρείν φέρεται να εμφανίστηκε χθες ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα κατά τη συνάντηση που είχε με τον υπουργό Ανάπτυξης. Οι κ. Δένδιας και Πιρς συμφώνησαν να συνεργαστούν προκειμένου οι ΗΠΑ να παρέχουν τεχνογνωσία στην Ελλάδα ειδικά σε θέματα καινοτομίας και νεανικής επιχειρηματικότητας, αλλά και για το ευαίσθητο θέμα της κατοχύρωσης ευρεσιτεχνίας. Συμφωνήθηκε, μάλιστα, η διοργάνωση κοινών workshops.

Βολές Ασμουσεν – Κερέ κατά της γερμανικής λιτότητας

Η Γερμανία θα έπρεπε να ενισχύσει τις επενδύσεις και να μειώσει τη φορολογία στην εργασία ώστε να υποστηρίξει την ανάκαμψη της οικονομίας της Ευρωζώνης, γράφουν χθες από κοινού στην «Berliner Zeitung» ο Γερμανός υφυπουργός Εργασίας κ. Γ. Ασμουσεν και το μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου της ΕΚΤ κ. Μπενουά Κερέ. Πρόκειται για ευθεία βολή του κ. Ασμουσεν, μέχρι τα τέλη του 2013 μέλους του εκτελεστικού συμβουλίου της ΕΚΤ και νωρίτερα δεξιού χεριού του κ. Σόιμπλε, κατά της γερμανικής συνταγής για την έξοδο από την κρίση. Φυσικά έχει δίκιο, αλλά αμφιβάλλουμε ότι θα πείσει τους Μέρκελ-Σόιμπλε.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT