Μέσω Εθνικής η κατασκευή 14 νέων σχολείων στην Αττική

Μέσω Εθνικής η κατασκευή 14 νέων σχολείων στην Αττική

2' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το 81% των διαθέσιμων πόρων του Ταμείου Αστικής Ανάπτυξης Αττικής έχει ήδη τοποθετηθεί σε έργα με τη διαχείριση της Εθνικής Τράπεζας. Σημειώνεται ότι το Ταμείο Αστικής Ανάπτυξης χρηματοδοτεί την κατασκευή 14 σχολείων στην Αττική σε ποσοστό 50%. Tο έργο ενισχύει άμεσα τις υποδομές της παιδείας μας, δημιουργεί νέες θέσεις εργασίας και προάγει ευρύτερα την αειφόρο αστική ανάπτυξη. Το έργο υλοποιείται με τη μέθοδο του project finance, τομέα στον οποίο η ΕΤΕ διαθέτει μεγάλη εμπειρία, έχοντας χρηματοδοτήσει έργα υποδομών όπως το αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος», η Αττική Οδός, η γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου κ.ά.

Διαγωνισμό με προϋπολογισμό 920.000 ευρώ για την επιλογή αναδόχου που θα δημιουργήσει πλατφόρμα ηλεκτρονικών κρατήσεων, οργάνωσης ταξιδίων και ανάπτυξης επιχειρηματικών συνεργιών στον τομέα τουρισμού προκήρυξε το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος ενεργώντας ως αναθέτουσα αρχή. Ως ημερομηνία λήξης της προθεσμίας για την υποβολή των προσφορών από τους ενδιαφερομένους να συμμετάσχουν στον διαγωνισμό έχει ορισθεί η 10η Νοεμβρίου.

Σύνδεση έρευνας με επιχειρήσεις

Πρωτόκολλο στρατηγικής συνεργασίας με στόχο τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας των επιδόσεων του παραγωγικού δυναμικού της χώρας σε όρους καινοτομίας και τεχνολογίας υπέγραψε ο ΣΕΒ με τη Γενική Γραμματεία Ερευνας και Τεχνολογίας (ΓΓΕΤ). Οι δύο οργανισμοί επιβεβαίωσαν τη δέσμευσή τους να προωθήσουν νέα πρότυπα συνεργασίας και σύνδεσης της έρευνας με τις επιχειρήσεις, αναγνωρίζοντας τη σημασία της κινητοποίησης του ιδιωτικού τομέα, ως παράγοντα επιτυχίας της πολιτικής για την έρευνα, την τεχνολογική ανάπτυξη και την καινοτομία. Αναφερόμενος στη συνεργασία με τη ΓΓΕΤ, ο πρόεδρος του ΣΕΒ κ. Φέσσας επισήμανε, μεταξύ άλλων, ότι με τον τρόπο αυτό «μπορούμε να βάλουμε τη βάση για ένα βιώσιμο ανταγωνιστικό παραγωγικό πρότυπο, που επενδύει στο υψηλό επίπεδο μόρφωσης και κατάρτισης του ανθρώπινου δυναμικού μας και δημιουργεί ποιοτικές, διατηρήσιμες θέσεις εργασίας».

Η μεγαλύτερη τράπεζα της Ελβετίας μπορεί να κληθεί να πληρώσει πρόστιμο ώς και 5 δισ. ευρώ, αν κριθεί ένοχη στην έρευνα των γαλλικών αρχών για το αν βοήθησε πλούσιους πελάτες της να φοροδιαφύγουν. Το γαλλικό δικαστήριο έχει διατάξει τη UBS να καταθέσει εγγύηση 1,1 δισ., για να καλύψει το ενδεχόμενο πρόστιμο.

Στη θερινή ραστώνη και οι έλεγχοι…

«Επί συνόλου 24.079 επιχειρήσεων που ελέγχθηκαν διαπιστώθηκαν παραβάσεις σε 3.393 (ποσοστό 14%) με την παραβατικότητα να εντοπίζεται κατά κύριο λόγο στη μη έκδοση ή την ανακριβή έκδοση στοιχείων», αναφέρει η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων για τους ελέγχους της καλοκαιρινής περιόδου. Κατά τα ειωθότα, τα μεγαλύτερα ποσοστά παραβατικότητας καταγράφηκαν στις τουριστικές επιχειρήσεις. Αλλά και πάλι είναι χαμηλά. Δύο τινά συμβαίνουν: ή οι επιχειρήσεις συμμορφώθηκαν ή δεν γίνονται πραγματικοί έλεγχοι. Από εμπειρία, το δεύτερο είναι πιο πιθανό.

Τα «δώρα» της ανταλλαγής εντόκων γραμματίων με ομόλογα

Αρχισαν να φαίνονται τα πλεονεκτήματα της ανταλλαγής εντόκων γραμματίων με 3ετή και 5ετή ομόλογα. Την ερχόμενη εβδομάδα ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους (ΟΔΔΗΧ) θα προχωρήσει στη δημοπρασία εντόκων γραμματίων 6μηνης διάρκειας με στόχο να αντλήσει 1,4 δισ ευρώ. Ωστόσο το ποσό που θα πρέπει να αναχρηματοδοτήσει την ερχόμενη Παρασκευή, οπότε λήγουν έντοκα γραμμάτια, ανέρχεται σε 1,6 δισ ευρώ. Η διαφορά των 200 εκατ. ευρώ καλύπτεται εν μέρει από το γεγονός ότι στην ανταλλαγή εντόκων με ομόλογα οι επενδυτές έδωσαν 80 εκατ. ευρώ από τα έντοκα που λήγουν την Παρασκευή.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT