Συναγερμός στις εταιρείες κινητής για τις «ψηφιακές» συχνότητες

Συναγερμός στις εταιρείες κινητής για τις «ψηφιακές» συχνότητες

2' 43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την ερχόμενη Δευτέρα στις 9 το πρωί οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας θα είναι υπ’ ατμόν. Τότε θα ξεκινήσει η δημοπρασία των συχνοτήτων του ψηφιακού μερίσματος στην Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών & Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) με βασική τιμή εκκίνησης τα 309 εκατ. ευρώ. Παράλληλα, το ελληνικό Δημόσιο θα διαθέσει πάλι με τη διαδικασίας της δημοπρασίας άλλες συχνότητες του φάσματος αξίας τουλάχιστον 70 εκατ. ευρώ. Και παρ’ όλο που οι εταιρείες δεν αναμένεται να διαγκωνιστούν για τις συχνότητες, μόνον το ύψος του συνολικού διακυβεύματος, που ανέρχεται σε 380 εκατ. ευρώ, δικαιολογεί το άγχος και την αγωνία.

Μεθαύριο Δευτέρα πραγματοποιείται η κρίσιμη γενική συνέλευση των μετόχων της Attica Bank προκειμένου να αποφασιστεί το πώς θα πραγματοποιηθεί η αύξηση κεφαλαίου, ύψους 434 εκατ. Ολα δείχνουν ότι δύσκολα θα καταφέρει να παρουσιάσει στη συνέλευση αξιόπιστη πρόταση η διοίκηση και το πιθανότερο είναι να ενεργοποιηθεί το σχέδιο Β, που έχει ζητηθεί από την ΤτΕ. Το σχέδιο Β προβλέπει την αναζήτηση επενδυτών, που θα αναλάβουν τον μετοχικό και διοικητικό έλεγχο της τράπεζας.

Αποδίδουν τα μέτρα στα φωτοβολταϊκά

Αποτελεσματικά αποδεικνύονται τα μέτρα περιορισμού των εγγυημένων τιμών στα φωτοβολταϊκά, όπως προκύπτει από τα επίσημα στοιχεία του Λειτουργού Αγοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΛΑΓΗΕ) για τον ειδικό λογαριασμό Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ). Τον Αύγουστο του 2015 ο λογαριασμός θα παρουσιάσει πλεόνασμα ύψους 9,31 εκατ., ενώ συνολικά για το 2015 προβλέπεται να κλείσει με πλεόνασμα που θα φτάσει τα 50,77 εκατ. Για το 2016, ο ΛΑΓΗΕ προβλέπει ότι η χρονιά θα ξεκινήσει με πλεόνασμα 86,16 εκατ. ευρώ και θα φτάσει τον Αύγουστο της ίδιας χρονιάς στα 109,76 εκατ. ευρώ. Αυτά είναι τα καλά νέα για το… μέλλον. Προς το παρόν, τα ελλείμματα συνεχίζονται και, όπως προβλέπει ο ΛΑΓΗΕ, τον Σεπτέμβριο το έλλειμμα θα αυξηθεί στα 189,81 εκατ. ευρώ, τον Οκτώβριο στα 210,39 εκατ. ευρώ, τον Νοέμβριο θα μειωθεί στα 199,36 εκατ. ευρώ και θα κλείσει τον Δεκέμβριο στα 165,25 εκατ. ευρώ.

Για δεύτερη συνεχή χρονιά ο Παγκόσμιος Οργανισμός Τελωνείων βραβεύει τη γενική διεύθυνση τελωνείων και ειδικών φόρων κατανάλωσης της χώρας μας στην προσπάθεια που γίνεται για την προώθηση των εξαγωγών και τη βελτίωση των ελέγχων προς όφελος των δημοσίων εσόδων. Επικεφαλής είναι η κυρία Ειρήνη Γιαλούρη με σημαντική εμπειρία.

Στα δικαστήρια το μέλλον εταιρειών

Tην ερχόμενη Τετάρτη 15 Οκτωβρίου εκδικάζεται το αίτημα της εταιρείας Δίας Ιχθυοκαλλιέργειες για την υπαγωγή στο άρθρο 99. Ακολουθεί την Τετάρτη 5 Νοεμβρίου η εκδίκαση της αίτησης επικύρωσης των συμφωνιών εξυγίανσης για την εταιρεία Μπάμπης Βωβός. Οι μεγάλοι πιστωτές της εταιρείας συμφώνησαν στο σχέδιο εξυγίανσης. Εκτός από το ημιτελές εμπορικό κέντρο του Βοτανικού, το οποίο μεταβιβάζεται στους πιστωτές (Alpha και Πειραιώς) έναντι διαγραφής χρεών ύψους 120 εκατ., θα μεταβιβαστούν στις τράπεζες η έκταση-φιλέτο στο Σούνιο, έναντι 10 εκατ., και το συγκρότημα κατοικιών στη Νέα Ερυθραία, έναντι 8,84 εκατ.

Στη Γερμανία δεν περνούν όλες οι αυξήσεις στον καταναλωτή

Ο ανταγωνισμός δεν φέρνει πάντα μειώσεις στις τιμές. Αυτό επιβεβαιώνουν τα στοιχεία της Στατιστικής Αρχής της Γερμανίας για την πορεία των τιμολογίων ηλεκτρικού ρεύματος. Από το 2000 μέχρι σήμερα τα τιμολόγια ηλεκτρικού ρεύματος στη Γερμανία αυξήθηκαν κατά 92%, ενώ οι αντίστοιχες ανατιμήσεις για τους εμπορικούς καταναλωτές φτάνουν στο 79% και για τους βιομηχανικούς στο 76%. Από τα στοιχεία της ίδιας Αρχής προκύπτει επίσης ότι, στο πλαίσιο των ανταγωνιστικών αγορών, και στα ευνομούμενα κράτη ακόμη και όταν υπάρχουν μειώσεις στη χονδρεμπορική αγορά, δεν φτάνουν στο σύνολό τους στον καταναλωτή.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT