Ελληνας ο νέος επικεφαλής της T-Mobile Πολωνίας

Ελληνας ο νέος επικεφαλής της T-Mobile Πολωνίας

2' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επικεφαλής της T-Mobile Πολωνίας αναλαμβάνει προσωρινά ο εκτελεστικός γενικός διευθυντής του ομίλου ΟΤΕ, Ζαχαρίας Πιπερίδης, διατηρώντας παράλληλα τα σημερινά του καθήκοντα στον όμιλο ΟΤΕ. Ειδικότερα από 1ης Νοεμβρίου θα οριστεί προσωρινός διευθύνων σύμβουλος, μέχρι να βρεθεί ο νέος CEO της επιχείρησης. Οπως αναφέρει η ανακοίνωση της πολωνικής εταιρείας, η εκτεταμένη εμπειρία που διαθέτει ο κ. Πιπερίδης τόσο από τον κλάδο των τηλεπικοινωνιών, όσο και από την πολωνική αγορά ως μέλος του Συμβουλίου Διεύθυνσης (Supervisory Board) της T-Mobile Polska, θα βοηθήσουν σημαντικά στην αντιμετώπιση των προκλήσεων της αγοράς.

Τελικά, τα κοινωνικά επιδόματα δεν θα λαμβάνονται υπόψη στον υπολογισμό των εισοδηματικών ορίων για την έκπτωση ή την απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ, διευκρίνισε χθες το υπ. Οικονομικών. Προβλέπεται η πλήρης απαλλαγή για φορολογούμενους με αναπηρία και με οικογενειακό εισόδημα μέχρι 12.000 ευρώ, για οικογένειες με τρία ή περισσότερα παιδιά, αλλά και έκπτωση 50% σε φορολογούμενους με οικογενειακό εισόδημα μέχρι 9.000 ευρώ. Τα εισοδηματικά όρια προσαυξάνονται για σύζυγο και προστατευόμενα μέλη.

Αναλύοντας την έξοδο από την Ευρωζώνη

Θα βίωνε η Ελλάδα 6 έτη συνεχούς ύφεσης και ανεργίας που αγγίζει το 30% αν είχε το δικό της νόμισμα; Μπορεί η Ελλάδα να πετύχει βιώσιμη ανάπτυξη όσο παραμένει στην Ευρωζώνη; Γιατί οι γίγαντες της οικονομικής σκέψης (Μίλτον Φρίντμαν, Αμάρτια Σεν, Κένεθ Αροου, Γκάρι Μπέκερ, Πολ Κρούγκμαν, κ.ά.) πιστεύουν ότι η Ελλάδα δεν έχει θέση στην Ευρωζώνη; Αυτά τα ερωτήματα – ταμπού θα συζητήσουν οι καθηγητές οικονομικών Γιώργος Μπήτρος και Κώστας Λαπαβίτσας σε εκδήλωση του Ιnstitute of Diplomacy του ACG, την Πέμπτη, 30 Οκτωβρίου, 18.30 (Ηπιτου 17Β, Πλάκα). Για πρώτη φορά δύο διακεκριμένοι οικονομολόγοι από τον χώρο της φιλελεύθερης δεξιάς και της σοσιαλιστικής αριστεράς θα επιχειρήσουν να δώσουν μία τεκμηριωμένη απάντηση σε αυτά ερωτήματα. Περισσότερες λεπτομέρειες για την εκδήλωση και ηλεκτρονική πρόσκληση θα βρείτε στο λινκ: http://www.acg.edu/ MassEmails/ Institute/ InstituteofDiplomacy28. Html

Tα διεθνή ιδιωτικά επενδυτικά κεφάλαια (privaty equity funds) που ανέλαβαν να διασώσουν πτωχευμένες επιχειρήσεις στο εξωτερικό, σήμερα ζητούν υψηλά τιμήματα για να πουλήσουν εργοστάσια στους κλάδους τσιμέντων, χάλυβα και μετάλλων. Το γεγονός στηλιτεύεται από Ελληνες επιχειρηματίες που αναζητούν εξαγορές σε Βαλκάνια και Ανατολική Ευρώπη.

Αυτονόμηση θέρμανσης στις πολυκατοικίες

Ανοιχτός στην κάθε πρόταση για την καλύτερη εφαρμογή του μέτρου της αυτονόμησης στην εγκατάσταση καυστήρα φυσικού αερίου, εμφανίσθηκε χθες ο υπουργός Γιάννης Μανιάτης. Η διαβούλευση με την κοινωνία και η συζήτηση με τα κόμματα στη Βουλή, θα επιτρέψουν σε όλους μας να νομοθετήσουμε την καλύτερη επιλογή για τα νοικοκυριά και την ποιότητα της ατμόσφαιρας, είπε ο υπουργός. Ιδωμεν… γιατί με τη ρύθμιση που κατέβασε στο νομοσχέδιο καταλάβαμε ότι τα «ξενοίκιαστα διαμερίσματα» της ΠΟΜΙΔΑ κυριάρχησαν έναντι των νοικοκυριών που θέλουν να ζεσταθούν με φθηνό και καθαρό καύσιμο…

Επιχείρηση προσέλκυσης Ινδών τουριστών στην Ελλάδα

Ινδούς τουρίστες θα επιχειρήσουν να προσελκύσουν τα ελληνικά ταξιδιωτικά γραφεία στην Ελλάδα. Αλλωστε, η ινδική ταξιδιωτική αγορά σύμφωνα με τους διεθνείς οργανισμούς τουρισμού θα είναι μία εκ των πλέον ανερχόμενων για τα επόμενα χρόνια σε παγκόσμιο επίπεδο.

Στο πλαίσιο αυτό ο Σύνδεσμος των εν Ελλάδι Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων φιλοξενεί στην Ελλάδα από αύριο έως τις 31 Οκτωβρίου μέλη του Συνδέσμου OTΟAI ο οποίος εκπροσωπεί 75 Tour Operators τουρισμού από την Ινδία. Οι Ινδοί ταξιδιωτικοί πράκτορες θα επισκεφθούν την Αττική και τη Σαντορίνη.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT