Ανησυχίες στο υπ. Οικονομικών για νέο μπλακ άουτ στο Taxisnet

Ανησυχίες στο υπ. Οικονομικών για νέο μπλακ άουτ στο Taxisnet

2' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Φόβοι για νέο μπλακ άουτ στο Taxisnet εκφράζονται από στελέχη του υπουργείου Οικονομικών. Και αυτό διότι την ερχόμενη εβδομάδα –καλώς εχόντων των πραγμάτων– ανοίγουν δύο εφαρμογές. Η πρώτη αφορά εκατομμύρια ληξιπρόθεσμους οφειλέτες που θα «τρέξουν» να ρυθμίσουν τα χρέη τους ή τουλάχιστον να ενημερωθούν για το πώς μπορούν να υπαχθούν σε αυτήν. Η δεύτερη έχει να κάνει με 600 χιλιάδες και πλέον ιδιοκτήτες ακινήτων οι οποίοι πρέπει να διορθώσουν τα λάθη στο Ε9 και στο Ε2 για να τύχουν των εκπτώσεων του ΕΝΦΙΑ.

Με στόχο να μην ξεφύγει το επιτόκιο, ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους (ΟΔΔΗΧ) θα προχωρήσει την ερχόμενη Τετάρτη στη δημοπρασία εντόκων γραμματίων 3μηνης διάρκειας. Το Δημόσιο θα επιδιώξει να δανειστεί 1,4 δισ. ευρώ την επόμενη εβδομάδα για να καλύψει το μεγαλύτερο μέρος των λήξεων εντόκων γραμματίων της Παρασκευής. Ωστόσο, το στοίχημα είναι να μη διαμορφωθεί επιτόκιο μεγαλύτερο από εκείνο της αντίστοιχης έκδοσης του Οκτωβρίου, που είχε ανέλθει στο 1,70%.

Ενίσχυση μηχανισμών εποπτείας από την ΤτΕ

Τις επόμενες ημέρες θα δημοσιευθούν οι λεπτομέρειες για τον διαγωνισμό που θα πραγματοποιήσει η Τράπεζα της Ελλάδος όσον αφορά την πρόσληψη στελεχών για τους τομείς της εποπτείας. Σύμφωνα με πληροφορίες, σε πρώτη φάση ο διαγωνισμός θα αφορά 18 στελέχη, ενώ συνολικά η ΤτΕ σχεδιάζει να ενισχύσει τους κρίσιμους τομείς της εποπτείας με 65 άτομα. Πέραν της επιστημονικής επάρκειας –η κατοχή μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση– η ΤτΕ απαιτεί μεγάλη εμπειρία αγοράς. Εκτός της ενίσχυσης της ΤτΕ με νέο «αίμα» ο διοικητής Γ. Στουρνάρας επιδιώκει να ενισχύσει την εξωστρέφεια των στελεχών ώστε να αποκτήσουν, πέραν της εποπτικής διάστασης, και βαθιά γνώση των επιχειρηματικών συνθηκών. Τελικός στόχος είναι η ΤτΕ να λειτουργεί περισσότερο προληπτικά, προλαβαίνοντας τα προβλήματα εν τη γενέσει τους, και όχι να σπεύδει εκ των υστέρων να «σβήνει φωτιές».

Λίγες ημέρες πριν από την έλευση της τρόικας για τη δεύτερη φάση των διαπραγματεύσεων, ο υπ. Εργασίας κ. Βρούτσης θα έχει επαφές με στελέχη της γερμανικής κυβέρνησης, στο πλαίσιο της Ελληνογερμανικής Εταιρικής Σχέσης. Αύριο μεταβαίνει στο Βερολίνο για συναντήσεις με την ομόλογό του κ. Νάλες και τον Γερμανό υφυπουργό κ. Ασμουσεν.

Στην περιφέρεια στρέφεται ο ΟΤΕ

Eτοιμος είναι ο ΟΤΕ να υλοποιήσει τα έργα ανάπτυξης ευρυζωνικών υποδομών στην περιφέρεια που θα χρηματοδοτήσει το ΕΣΠΑ. Οπως ανακοίνωσε, στις 7 Οκτωβρίου 2014 συστάθηκαν οι κατά 100% θυγατρικές εταιρείες του, ΟΤΕ Rural North A.Ε. Ειδικού Σκοπού Ανάπτυξης και Διαχείρισης Ευρυζωνικών Υποδομών, με διακριτικό τίτλο OTE Rural North ΑΕΕΣ και η δεύτερη με την ίδια σχεδόν επωνυμία, ΟΤΕ Rural South ΑΕΕΣ. Ο ΟΤΕ αυτή τη φορά δεν έκανε το λάθος που είχε κάνει το 2007 να μη συμμετάσχει στον συγκεκριμένο διαγωνισμό. Εξάλλου, τα λεφτά είναι πολλά, αφού η υλοποίηση του έργου θα ανέλθει σε 100 εκατ. ευρώ (πλέον ΦΠΑ).

Ενα λάθος στο βίντεο για τα 100 χρόνια του ελληνικού τουρισμού

Εντονη κριτική δέχθηκε από τη βρετανική εφημερίδα Guardian o Eλληνικός Οργανισμός Τουρισμού για το πλάνο με τους Ολυμπιακούς Αγώνες της χιτλερικής εποχής του Βερολίνου το 1936 που συμπεριέλαβε στο επετειακό βίντεο για τα 100 χρόνια του ελληνικού τουρισμού. Από την πλευρά του ο ΕΟΤ εξέδωσε ανακοίνωση σημειώνοντας ότι το σφάλμα εντοπίστηκε και αφαιρέθηκε άμεσα το συγκεκριμένο πλάνο. Παράλληλα, τονίζει ότι το υλικό που χρησιμοποιήθηκε και αφορά την αφή της Ολυμπιακής Φλόγας προέρχεται από το επίσημο βίντεο της Οργανωτικής Επιτροπής των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου 2012.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT