Εστειλε το ίδιο μήνυμα με πιο «κομψή» διατύπωση

Εστειλε το ίδιο μήνυμα με πιο «κομψή» διατύπωση

2' 54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το «καλό» του πρόσωπο προσπάθησε να δείξει χθες ο επικεφαλής του Εurogroup, κ. Γ. Ντάισελμπλουμ. Την περασμένη Πέμπτη και μετά τη συνεδρίαση του Εurogroup, ο κ. Ντάισελμπλουμ ήταν ο πρώτος που είχε δηλώσει πως την επόμενη ημέρα της Ελλάδας μετά την ολοκλήρωση του Μνημονίου, θα υπάρχει μία «πιστωτική γραμμή ενισχυμένων προϋποθέσεων». Δήλωση που δεν είχε ικανοποιήσει καθόλου την κυβέρνηση. Χθες μίλησε για την επόμενη ημέρα της χώρας με άλλα λόγια, που ακούγονταν πιο εύηχα. Οπως είπε, «αυτό που είναι σίγουρο είναι ότι το τρέχον πρόγραμμα, με σταθερά δάνεια και όρους, θα φτάσει στο τέλος του», αλλά σημείωσε πως δεν έχει ληφθεί κάποια απόφαση για το τι θα γίνει με την Ελλάδα μετά την 1η Ιανουαρίου. Ουσιαστικά δεν ανέτρεψε τις δηλώσεις της περασμένης Πέμπτης, αλλά τις ωραιοποίησε. Και, φυσικά, δεν ξέχασε να υπενθυμίσει πως η Ελλάδα έχει να κάνει πολλά ακόμη.

Ακόμα και σήμερα αν ανοίξει η εφαρμογή στο taxis net για την υποβολή των τροποποιητικών δηλώσεων του Ε9, οι φορολογούμενοι θα έχουν μόλις 18 ημέρες προθεσμία (η εφαρμογή θα κλείσει στις 30 Νοεμβρίου) για να κάνουν τις απαραίτητες διορθώσεις, ώστε να τύχουν των εκπτώσεων του ΕΝΦΙΑ. Μπορεί οι φορολογούμενοι να υποβάλλουν τις δηλώσεις την τελευταία ημέρα της προθεσμίας, αλλά και το υπουργείο Οικονομικών και δη η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων δεν πάει πίσω. Ακόμη δεν έχουν εκδοθεί οι αναλυτικές οδηγίες προκειμένου να ενημερωθούν οι λογιστές για το πώς θα διορθώσουν τα λάθη στο Ε9, ενώ είναι άγνωστο το πότε θα ανοίξει η ηλεκτρονική εφαρμογή.

Tους ζητάει τον λόγο

Την επιχείρηση του Γεράσιμου Γιακουμάτου «καταπολέμηση της ακρίβειας» φαίνεται ότι χαλάνε τα στοιχεία του γενικού δείκτη τιμών καταναλωτή που δείχνουν αύξηση των αεροπορικών εισιτηρίων κατά 13,8% και των εισιτηρίων των αστικών συγκοινωνιών κατά 10,6%. Ετσι, λοιπόν, ο υφυπουργός Ανάπτυξης αποφάσισε να… ζητήσει τον λόγο από τον υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, καθώς και από τον επικεφαλής του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Αθηνών (ΟΑΣΑ). Οπως αποκάλυψε χθες ο ίδιος ο κ. Γιακουμάτος ζήτησε τόσο από τον Μ. Χρυσοχοΐδη όσο και από τον Γρ. Δημητριάδη αναλυτικά στοιχεία που να δικαιολογούν την άνοδο των εισιτηρίων στις αεροπορικές μεταφορές και στις αστικές συγκοινωνίες.

Η Αegean Airlines έφερε το Αμπου Ντάμπι πιο κοντά

Ανάκαμψη σημειώνουν φέτος και οι αφίξεις τουριστών από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα τόσο για επαγγελματικούς όσο και για λόγους αναψυχής. Στο διάστημα Ιανουαρίου-Σεπτεμβρίου οι αφίξεις στο αεροδρόμιο της Αθήνας αυξήθηκαν κατά 27% σε σχέση με πέρυσι. Η Marketing Greece αποδίδει την αύξηση στο γεγονός ότι η Ελλάδα είναι ένας εύκολα προσβάσιμος προορισμός για τα ΗΑΕ προσφέροντας ευρύ φάσμα επιλογών για διακοπές. Οι αφίξεις από το Αμπου Ντάμπι σημείωσαν μεγάλη ανάπτυξη χάρις και στη συμφωνία για πτήσεις κοινού κωδικού μεταξύ Etihad Airways και Αegean Airlines.

Credit Suisse: Πολύ πιθανές οι πρόωρες εκλογές

Πιθανότητες άνω του 50% δίνει ο οίκος Credit Suisse στο ενδεχόμενο να πραγματοποιηθούν πρόωρες εκλογές στην Ελλάδα. Σε έκθεσή του τονίζει ότι η αξιωματική αντιπολίτευση έχει μετριάσει τη ρητορική της και εμφανίζεται λιγότερο ριζοσπαστική στις τοποθετήσεις της, κάτι που της δίνει πόντους στις δημοσκοπήσεις. Ταυτόχρονα, έχει καταφέρει να πολώσει το πολιτικό σκηνικό, με σύγκρουση μεταξύ μιας «νέας» αριστεράς και της «παλιάς» δεξιάς. Ο οίκος υποστηρίζει πως η αβεβαιότητα γύρω από την εκλογή νέου Προέδρου της Δημοκρατίας σε συνδυασμό με τη δημοσκοπική άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ είναι οι δύο παράγοντες για τους οποίους οδηγείται στην εκτίμηση πως οι πιθανότητες διενέργειας πρόωρων εκλογών στην Ελλάδα την ερχόμενη άνοιξη είναι υψηλότερες του 50% στην παρούσα φάση. Πάντως, σύμφωνα με τον οίκο, παρά το γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται στις δημοσκοπήσεις, δεν δείχνει να μπορεί να κυβερνήσει μόνος του.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT