Η παρεξήγηση έγινε παρά την προειδοποίηση

Η παρεξήγηση έγινε παρά την προειδοποίηση

2' 51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το είπε κι έγινε. Ο λόγος για τον διοικητή του ΙΚΑ, Ροβέρτο Σπυρόπουλο, ο οποίος πριν θέσει τα 8 καίρια ερωτήματά του, μεταξύ των οποίων και το εάν πρέπει ένας ασφαλισμένος με 50 ένσημα να έχει τις ίδιες παροχές υγείας με έναν που έχει 300, είχε ζητήσει «να μην παρεξηγηθούν τα λόγια του». Τελικά, η… παρεξήγηση έφθασε μέχρι τον πολιτικό του προϊστάμενο, Γ. Βρούτση, ο οποίος έσπευσε να δηλώσει πως ο διοικητής εξέφρασε «προσωπικές απόψεις» και δεν τίθεται τέτοιο θέμα. Ο διοικητής με νέες του δηλώσεις πάντως, αφού ξεκαθάρισε ότι πράγματι πρόκειται για «απολύτως προσωπικές απόψεις», υποστήριξε ότι οι εκτιμήσεις του «δεν διαφέρουν από τον πυρήνα των απόψεων του κ. Βρούτση». Υποστήριξε, δε, ότι το ερώτημά του αποσκοπούσε στη διάκριση μιας δαπάνης, είτε ως ασφαλιστική είτε ως προνοιακή. Το ίδιο, όχι ως ερώτημα αλλά ως απαίτηση, έχει θέσει και η τρόικα των δανειστών προς το υπουργείο Εργασίας.

H ιταλικών συμφερόντων G-Tech θα είναι η πρώτη από μια μικρή ομάδα κατασκευαστών παιγνιομηχανών (VLTs) που θα προμηθεύσουν τον ΟΠΑΠ στο σχέδιο αξιοποίησης των 16.500 μηχανών από τη δική του πλευρά. Αυτό ανακοίνωσε χθες ο επικεφαλής της GTech, Μάρκο Σάλα, μιλώντας στους αναλυτές με την ευκαιρία της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων γ΄ τριμήνου 2014 της ιταλικής εταιρείας. Σύμφωνα με τον Σάλα, η G-Tech έχει ειδοποιηθεί από τον ΟΠΑΠ ότι είναι μεταξύ εκείνων που θα αναλάβουν την προμήθεια των VLTs για λογαριασμό του οργανισμού. Πρόσθεσε, πάντως, πως οι διαπραγματεύσεις βρίσκονται σε εξέλιξη και γι’ αυτό απέφυγε να δώσει λεπτομέρειες.

Μεγαλύτερη εξάρτηση από ΕΚΤ

Ενα ακόμη καμπανάκι για την επιδείνωση των οικονομικών συνθηκών χτύπησε χθες. Αυτή τη φορά από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, η οποία ανακοίνωσε ότι τον Οκτώβριο η εξάρτηση των εγχώριων τραπεζών από τη χρηματοδότηση του ευρωσυστήματος αυξήθηκε κατά περίπου 3% και ανήλθε στα 43,85 δισ. ευρώ, από 42,56 δισ. ευρώ που ήταν τον περασμένο Σεπτέμβριο. Πρόκειται για την πρώτη αύξηση ύστερα από μεγάλο διάστημα μείωσης της χρηματοδότησης από την ΕΚΤ, αποτέλεσμα της γενικότερης βελτίωσης της κατάστασης της χώρας και της ρευστότητας. Παρά την άνοδο, πάντως, η εξάρτηση των εγχώριων τραπεζών από την ΕΚΤ παραμένει στα χαμηλότερα επίπεδα μετά το ξέσπασμα της κρίσης.

Η ελληνοτουρκική φιλία περνά από την οικονομία

Εκτός συνόρων έκανε το ντεμπούτο του ως ομιλητής με την ιδιότητα του υπουργού Ανάπτυξης ο κ. Κ. Σκρέκας. Ο νέος υπουργός Ανάπτυξης βρέθηκε χθες στη Σμύρνη προκειμένου να μιλήσει στο Ελληνοτουρκικό Επιχειρηματικό Φόρουμ. Στην ομιλία του τόνισε το γεγονός ότι ενώνουν παρά πολλά τους Ελληνες με τους Τούρκους, επισημαίνοντας ότι η ελληνοτουρκική φιλία περνά μέσα από τη διεύρυνση των οικονομικών σχέσεων ανάμεσα στα δύο κράτη. Αναφερόμενος στον τουρισμό, ο κ. Σκρέκας εκτίμησε ότι έως το τέλος του 2014 αναμένεται να επισκεφθούν την Ελλάδα πάνω από 1 εκατ. Τούρκοι τουρίστες.

Η λειτουργία της αγοράς τους φέρνει πιο κοντά

Εναν απροσδόκητο σύμμαχο στο πρόσωπο του πρώην υπουργού Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη φαίνεται ότι βρήκε ο σημερινός υφυπουργός Ανάπτυξης, Γεράσιμος Γιακουμάτος. Αν και ανήκουν σε διαφορετικές σχολές της «Δεξιάς», έχουν τις ίδιες απόψεις για μείζονος σημασίας θέματα που αφορούν τη λειτουργία της αγοράς. Το πρώτο χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων τις Κυριακές, με τον κ. Κ. Χατζηδάκη να μη χάνει ευκαιρία να αποδοκιμάζει όσους αντιδρούν στην υπουργική απόφαση Γιακουμάτου. Δεύτερο και πλέον πρόσφατο παράδειγμα αποτελεί η απόφαση Γιακουμάτου για την πλήρη απελευθέρωση των προσφορών. Μιλώντας χθες στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ ο πρώην υπουργός Ανάπτυξης υποστήριξε ότι η απελευθέρωση των προσφορών είναι προς τη θετική κατεύθυνση, προσθέτοντας χαρακτηριστικά: «Μόνο στις σοβιετικές οικονομίες ρυθμίζονταν τα πάντα».

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT