Θέλουν δημόσιο και τον Ιππόδρομο οι υποψήφιοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

Θέλουν δημόσιο και τον Ιππόδρομο οι υποψήφιοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

2' 37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μόνο θάλασσα δεν υποσχέθηκαν να φέρουν στον Ιππόδρομο οι τρεις υποψήφιοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που επισκέφθηκαν χθες τον Οργανισμό Διεξαγωγής Ιπποδρομιών Ελλάδος. Κι ενώ η Ε.Ε. έχει δώσει περιθώριο μέχρι 31 Μαρτίου 2015 για την εκκαθάριση του καταχρεωμένου οργανισμού που βαρύνεται με κρατική ενίσχυση, οι υποψήφιοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Αθανασίου, Α. Μητρόπουλος και Γ. Πάντζας ζήτησαν από τους εργαζομένους του Ιππποδρόμου να αποφασίσουν τι θέλουν να γίνει με τον ΟΔΙΕ και ο ΣΥΡΙΖΑ, αμέσως μετά τις εκλογές, θα το υλοποιήσει. Οπως φάνηκε, οι υποψήφιοι βουλευτές τάχτηκαν υπέρ της παραμονής του ΟΔΙΕ στο Δημόσιο…

Ισχυρές πιέσεις δέχθηκαν και χθες, για δεύτερη συνεχόμενη συνεδρίαση, οι μετοχές των τραπεζών στον απόηχο της είδησης για τα πρώτα αιτήματα τραπεζών να αποκτήσουν πρόσβαση στον έκτακτο μηχανισμό ρευστότητας, Emergency Liquidity Assistance (ELA), της ΕΚΤ. Ωστόσο, οι ρευστοποιήσεις δεν έχουν να κάνουν μόνο με την κατάσταση ρευστότητας, αλλά και την απογοήτευση θεσμικών επενδυτών που συμμετείχαν στις αυξήσεις κεφαλαίου των τραπεζών την περασμένη άνοιξη.

Η ΕΛΣΤΑΤ και οι αντιδράσεις

Αναφορά στα ευρήματα της έκθεσης για το Ελληνικό Στατιστικό Σύστημα, που εκπονήθηκε από την ανεξάρτητη Συμβουλευτική Επιτροπή Ορθής Πρακτικής (ΣΕΟΠ), κάνει το Διεθνές Στατιστικό Ινστιτούτο (ISI). Το Ινστιτούτο εστιάζει την προσοχή του στις ανησυχίες που διατυπώνει η ΣΕΟΠ για τις δικαστικές διαμάχες στις οποίες έχει εμπλακεί ο πρόεδρος της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ). Υπενθυμίζεται πως πρόκειται για την έκθεση που, εκτός από τον προβληματισμό της Επιτροπής για τις δικαστικές διαμάχες, διατυπωνόταν και προβληματισμός για το γεγονός ότι υπάρχουν ακόμα προσπάθειες παρέμβασης στο έργο της ΕΛΣΤΑΤ από στελέχη του Δημοσίου. Την ώρα, πάντως, που η αξιοπιστία της ΕΛΣΤΑΤ τίθεται εν αμφιβόλω, οι εργαζόμενοί της αποφάσισαν να προχωρήσουν σε στάση εργασίας την ερχόμενη Δευτέρα, «αντιδρώντας στον αυταρχισμό» του προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ, όπως αναφέρουν. Η μεγαλύτερη οπαδός της λιτότητας, η Γερμανία, κατάφερε για πρώτη φορά ύστερα από 50 χρόνια να ισοσκελίσει τον προϋπολογισμό της το 2014. Σημαντική συνδρομή στην επίτευξη του στόχου δόθηκε από τα αυξημένα φορολογικά έσοδα και τα χαμηλότατα επιτόκια, τα οποία βρίσκονται σε ιστορικά επίπεδα ναδίρ.

Ξεχνούν τα ελλείμματα μπροστά στην κάλπη

Βελτίωση των αποζημιώσεων των παραγωγών ενέργειας από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ), με προτεραιότητα μάλιστα στα οικιακά φωτοβολταϊκά, προανήγγειλε ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Ασημάκης Παπαγεωργίου, που μπορούν μάλιστα να φτάσουν το 2016 στο 50%! Είναι βέβαιο ότι ο υφυπουργός, που δοκιμάστηκε πράγματι με την εξυγίανση της αγοράς των ΑΠΕ και έφερε αποτέλεσμα, γνωρίζει πολύ καλά ότι τα ελλείμματα επανήλθαν. Αλλά όταν μεσολαβούν εκλογές, προφανώς δεν μπορεί εύκολα ένας πολιτικός να αγνοήσει τους τουλάχιστον 120.000 ψηφοφόρους των οικιακών φωτοβολταϊκών…

Ντιμπέιτ πολιτικών κομμάτων για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις

Ντιμπέιτ για την πολιτική των κομμάτων όσον αφορά τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις διοργανώνει τη Δευτέρα 19 Ιανουαρίου, στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία, το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών. Στη συζήτηση θα συμμετάσχουν η κ. Ντ. Μπακογιάννη από τη Ν.Δ., ο κ. Γ. Σταθάκης από τον ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Γ. Φλωρίδης από το ΠΑΣΟΚ, ο κ. Β. Μαμάης από το ΚΚΕ, ο κ. Δ. Καμμένος από τους ΑΝΕΛ, ο κ. Αθ. Σκόκος από το «Ποτάμι» και ο κ. Ηλ. Κικίλιας από το ΚΙΔΗΣΟ. Η συζήτηση αναμένεται αν μη τι άλλο ενδιαφέρουσα, τόσο λόγω των συμμετεχόντων όσο και λόγω του γεγονότος ότι η λεγόμενη «ραχοκοκαλιά της οικονομίας» έχει υποστεί βαρύ πλήγμα.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT