Μένει στο Εργασίας η κοινωνική ασφάλιση

Μένει στο Εργασίας η κοινωνική ασφάλιση

2' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Προς εξομάλυνση φαίνεται πως οδηγείται η κατάσταση στο υπουργείο Εργασίας, καθώς τόσο ο υπουργός Εργασίας Π. Σκουρλέτης (φωτ.) όσο και ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων Δ. Στρατούλης δεσμεύθηκαν στους εκπροσώπους της Ομοσπονδίας των εργαζομένων ότι θα συνεχιστεί η άρρηκτη σχέση της εργασίας με την κοινωνική ασφάλιση. Σύμφωνος με τις εξελίξεις είναι και ο υπουργός Υγείας Π. Κουρουμπλής. Για πολλούς, αυτό σηματοδοτεί τη διατήρηση της δομής του υπουργείου Εργασίας, ενώ δεν αποκλείεται, εφόσον δεν δημιουργούνται αντίστοιχα διοικητικά προβλήματα, στο υπουργείο Υγείας να μετακομίσει τελικά η Πρόνοια. Να σημειωθεί πάντως, ότι ο σύλλογος εργαζομένων έχει ήδη λάβει εξουσιοδότηση για 48ωρη απεργία, παρότι πλέον αναγνωρίζουν ότι πίσω από την απόφαση μεταφοράς της Γενικής Γραμματείας Κοινωνικών Ασφαλίσεων στο υπουργείο Υγείας, δεν κρύβεται κάποια πολιτική σκοπιμότητα για το μέλλον της ασφάλισης. Αγνοια, ίσως…

Την πρόθεσή τους να παραμείνουν στο υπουργείο Οικονομίας, παρά την αλλαγή κυβέρνησης, μαθαίνουμε ότι έχουν εκδηλώσει κάποιοι εκ των γενικών γραμματέων. Κι αυτό διότι, όπως υποστηρίζουν, θεωρούν ότι από τα πρώτα δείγματα γραφής του κ. Γ. Σταθάκη, η συνεργασία μαζί του θα είναι εξαιρετική, όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν σε ιδιωτικές συζητήσεις. Στο εν λόγω υπουργείο ήταν, πάντως, αρκετά τα παραδείγματα γενικών γραμματέων που παρέμειναν στις θέσεις τους, παρά την αλλαγή υπουργών ή ακόμη και κυβερνήσεων. Τον τελευταίο λόγο, πάντως, έχει ο υπουργός Οικονομίας, ο οποίος μέσα στις επόμενες ημέρες θα καταλήξει στις σχετικές αποφάσεις.

Νέος πρόεδρος στο ΣΟΕ

Ο κ. Γιώργος Χουλιαράκης, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ, θα είναι ο νέος πρόεδρος του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων (ΣΟΕ) του υπουργείου Οικονομικών. Ο κ. Χουλιαράκης θα αντικαταστήσει τον κ. Τάσο Αναστασάτο, ο οποίος εκτελούσε χρέη ΣΟΕ και ήταν ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών. Ο κ. Χουλιαράκης αναλαμβάνει την πλέον νευραλγική θέση στο υπουργείο Οικονομικών, καθώς ο πρόεδρος του ΣΟΕ είναι εκείνος που προετοιμάζει από την ελληνική πλευρά την ατζέντα του Εurogroup. Και μπαίνει με το καλημέρα στα βαθιά, αφού την Πέμπτη συνεδριάζει η προπαρασκευαστική ομάδα του Eurogroup, το γνωστό Euroworking Group.

H Fairfax, επόμενος σταθμός για τον Χρήστο Μεγάλου

Συνήθως οι «χωρισμοί» έχουν μια πικρή γεύση, ωστόσο, όπως μαθαίνουμε, αυτό δεν ισχύει στην περίπτωση της Eurobank. Ο κ. Χρήστος Μεγάλου, μέχρι τώρα διευθύνων σύμβουλος του ομίλου, εμφανίζεται ικανοποιημένος και χαρούμενος, καθώς φαίνεται ότι η πρόταση που του έγινε από το αφεντικό της Fairfax είναι από αυτές που δεν μπορείς να αρνηθείς. Ο κ. Μεγάλου έχει πιστωθεί τη σταθεροποίηση της Eurobank σε μια πολύ δύσκολη συγκυρία και τη μεγάλη επιτυχία της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου την περασμένη άνοιξη, με την οποία πραγματοποιήθηκε η επιστροφή της Eurobank σε ιδιωτικά χέρια.

Στη Δικαιοσύνη προσφεύγει ο κ. Ευγ. Γιαννακόπουλος

Διέψευσε χθες ο πρόεδρος της Επιτροπής Εποπτείας & Ελέγχου Παιγνίων (ΕΕΕΠ), Ευγένιος Γαννακόπουλος, ανάρτηση κειμένου ενημερωτικού ιστότοπου που αναφερόταν σε συμμετοχή του ιδίου σε στοιχηματική εταιρεία. Ο κ. Γιαννακόπουλος χαρακτήρισε το περιεχόμενο της ανάρτησης «απολύτως ανυπόστατο, ψευδές και συκοφαντικό» και πρόσθεσε ότι προσφεύγει στη Δικαιοσύνη. «Δεν συμμετέχω, ούτε σχετίζομαι, άμεσα ή έμμεσα, με οποιαδήποτε εταιρεία στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό – πόσο μάλλον με εταιρείες τυχερών παιχνιδιών και στοιχημάτων, κάτι που, εκτός από προδήλως παράνομο, θα ήταν και εντελώς αδιανόητο», ανέφερε στη χθεσινή του ανακοίνωση ο κ. Γιαννακόπουλος. Ο ίδιος σημείωσε ότι το περιεχόμενο της ανάρτησης αναπαρήχθη από σειρά άλλων ιστοτόπων εν είδει λάσπης στον ανεμιστήρα.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT