Οχι σε φωτογραφίες με τη χρήση tablet

2' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τα φλας της δημοσιότητας συγκέντρωσε για μία ακόμα φορά ο υπουργός Οικονομικών, Γ. Βαρουφάκης, τόσο πριν όσο κυρίως μετά την ολοκλήρωση του Eurogroup. Δημοσιογράφοι και φωτορεπόρτερ ήθελαν μία δήλωση και μία καλή φωτογραφία, αντιστοίχως, από τον πλέον δημοφιλή υπουργό Οικονομικών της Ευρώπης αυτή την περίοδο. Υπήρχαν, όμως, και δημοσιογράφοι οι οποίοι χρησιμοποιούσαν τα tablets τους για να απαθανατίσουν τη στιγμή που ο κ. Βαρουφάκης έκανε δηλώσεις. Ωστόσο, για έναν περίεργο λόγο, ο Ελληνας υπουργός ενοχλήθηκε από τη χρήση των tablets ως φωτογραφικών μηχανών και ζήτησε -ευγενικά όπως πάντα- να σταματήσει η φωτογράφιση μέσω tablets. Οι λόγοι γι’ αυτό του το αίτημα παραμένουν αδιευκρίνιστοι, αν και ο ίδιος είναι άνθρωπος της τεχνολογίας και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Tευτλοπαραγωγοί και αντιπροσωπεία των εργαζομένων της ΕΒΖ θα συναντηθούν σήμερα το μεσημέρι στην Αθήνα με τον αναπληρωτή υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλη Αποστόλου και τον υφυπουργό Παναγιώτη Σγουρίδη. Στη συνάντηση από πλευράς διοίκησης της ΕΒΖ θα παρευρεθούν και οι διευθυντές των 3 εργοστασίων, στο Πλατύ Ημαθίας (λειτουργεί), στην Ορεστιάδα και στις Σέρρες, που έχουν αναστείλει τη λειτουργία τους από το περασμένο καλοκαίρι. Οι τευτλοπαραγωγοί διεκδικούν την άμεση αποπληρωμή των περίπου 6,8 εκατ. ευρώ που απομένουν να δοθούν στους αγρότες για την πρώτη ύλη που παρέδωσαν στη βιομηχανία το 2014.

Αλλάζουν διαρκώς οι… σφραγίδες

Ποιοι είναι αυτοί που κερδίζουν από τις αλλαγές ονομασιών των υπουργείων; Οι σφραγιδοποιοί! Οπως μαθαίνουμε από τη «Διαύγεια», το υπουργείο Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού θα δαπανήσει 1.500 ευρώ για την προμήθεια νέων σφραγίδων και την αλλαγή λάστιχων αποτύπωσης στις ήδη υπάρχουσες. Και αυτό διότι από το 2009, οπότε το υπουργείο Ανάπτυξης μετονομάστηκε σε υπουργείο Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, η ονομασία άλλαξε μέχρι σήμερα άλλες πέντε φορές. Ευτυχώς από το 2009 δεν έχουν αλλάξει την ταμπέλα στο κτίριο της οδού Νίκης. Αλλωστε, 5,5 χρόνια μετά επανήλθαμε σε ονομασία που περιλαμβάνει και την Οικονομία και τη Ναυτιλία.

Μέρισμα από τον ΟΤΕ ύστερα από τρία χρόνια

Μέρισμα θα διανείμει ο ΟΤΕ το 2015 για τα κέρδη της περασμένης χρήσης του. Η εταιρεία ανακοίνωσε χθες ότι θα παρουσιάσει τα αποτελέσματα του 2014 την Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου και ότι έχει ορίσει ως ημερομηνία αποκοπής του μερίσματος την Πέμπτη 25 Ιουνίου 2015. Η διοίκηση του οργανισμού δεν ανακοίνωσε το ύψος του διανεμόμενου μερίσματος. Σημειώνεται ότι ο ΟΤΕ έχει να διανείμει μέρισμα στους μετόχους του από το 2011. Τότε είχε διανείμει 11,79 λεπτά ανά μετοχή για τα κέρδη της χρήσης του 2010 και σύμφωνα με τα αρχεία του ΟΤΕ ήταν το χαμηλότερο που είχε διανεμηθεί την περίοδο 1999-2010.

Δεκτές οι εγγυητικές από ξένους λόγω ΕΚΤ

Χωρίςμέχρι στιγμής προβλήματα γίνονται αποδεκτές οι εγγυητικές επιστολές που εκδίδουν οι ελληνικές τράπεζες για τη χρήση τους από επιχειρηματίες που έχουν συναλλαγές με το εξωτερικό. Παρά την ομοβροντία υποβαθμίσεων από τους ξένους οίκους τις τελευταίες ημέρες λόγω της γενικευμένης αβεβαιότητας, δεν υπήρξαν όπως σημειώνουν προβλήματα στις σχέσεις τους με τις ξένες τράπεζες. Εγγυητής της ψυχραιμίας δεν είναι παρά η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Ευρωσύστημα. Σε αυτό το πλαίσιο λειτουργεί, άλλωστε, ως καταφύγιο και ο μηχανισμός εγγύησης της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, που παρέχει εγγυήσεις ύψους έως 500 εκατ. ευρώ σε ξένες τράπεζες, στις συναλλαγές τους με το ελληνικό τραπεζικό σύστημα. Ο μηχανισμός που παρέχει κάλυψη κατά 85%, έχει περιορισμένη χρήση, καθώς το οικονομικό κλίμα το 2014 είχε αποκατασταθεί σε μεγάλο βαθμό, αλλά η ύπαρξή του ακόμη και αχρείαστη, δεν είναι παρά ένα ακόμη ασφαλές καταφύγιο.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT