Αμισθί προσφέρει τις υπηρεσίες της η Lazard στο υπoυργείο Οικονομικών

Αμισθί προσφέρει τις υπηρεσίες της η Lazard στο υπoυργείο Οικονομικών

2' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Διευκρινίσεις για τη συνεργασία του υπουργείου Οικονομικών με τη Lazard έδωσε χθες το υπουργείο, αναφέροντας ότι η εταιρεία παρέχει τις συμβουλές της «αμισθί και ατελώς». Ωστόσο, εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι μία εταιρεία, και ειδικά τέτοιου βεληνεκούς, αποφάσισε να δώσει συμβουλές και να διαθέσει στελέχη της (τουλάχιστον 4) σε μία χώρα, χωρίς να έχει κάποιο χρηματικό αντάλλαγμα. Παράλληλα, το υπουργείο διέψευσε χθες δημοσιεύματα που ανέφεραν ότι ο υπουργός Οικονομικών Γ. Βαρουφάκης, προσέλαβε «δύο κόρες φίλων του». Κάτι το οποίο είχε δηλώσει ο επικεφαλής της Lazard, Μ. Πιγκάς.

Αναβλήθηκε για τις 24 Φεβρουαρίου η έκτακτη γενική συνέλευση της MLS Πληροφορική με θέμα την έκδοση ομολογιακών δανείων μέχρι 5 εκατ. ευρώ, προκειμένου η εισηγμένη να υποστηρίξει τα επενδυτικά της προγράμματα. Υψηλόβαθμο στέλεχος της εταιρείας, μιλώντας στην «Κ», υποστήριξε ότι η εταιρεία παραμένει σε θετική επιφυλακή γι’ αυτή την περίοδο. Παράλληλα, αποκαλύπτει ότι τα κέρδη και ο τζίρος για το 2014 θα κινηθούν σε υψηλότερα επίπεδα από τα μεγέθη του 2013.

Αλλαγή φρουράς στα Ταμεία

Χωρίς βιασύνες προχωρεί το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης στην αλλαγή των διοικητών στα ασφαλιστικά ταμεία. Αλλωστε, προέχουν η υπογραφή νέου Προεδρικού Διατάγματος που θα επαναφέρει τη Γενική Γραμματεία Κοινωνικών Ασφαλίσεων στο υπουργείο Εργασίας από το Υγείας, η επιλογή γενικών γραμματέων (έχει τοποθετηθεί μόνο ο Γιώργος Ρωμανιάς, στη θέση του Παναγιώτη Κοκκόρη, ο οποίος είχε παραιτηθεί πριν από τις εκλογές για να πολιτευθεί) και στη συνέχεια η αλλαγή των διοικητών στα Ταμεία. Δεν αποκλείεται, μάλιστα, σε κάποιες περιπτώσεις να υπάρξει αλλαγή μετά τη λήξη της θητείας των σημερινών διοικητικών συμβουλίων. Εκτός από κάποιες εξαιρέσεις, που οι παραιτήσεις θα ζητηθούν νωρίτερα. Προς το παρόν, άλλωστε, περιπτώσεις διοικητών που δεν δέχονται να παραιτηθούν δεν έχουν εμφανιστεί στο υπουργείο. Υπάρχουν βέβαια κάποιοι, που απλώς ελπίζουν ότι θα καταφέρουν να παραμείνουν…

To 79,56% των συναλλαγών του Ιανουαρίου πραγματοποίησαν οι 10 μεγαλύτερες χρηματιστηριακές. Στην πρώτη θέση της κατάταξης των χρηματιστηριακών βρέθηκε η Euroxx τον Ιανουάριο, με ποσοστό 16,59% έναντι 19,37% τον προηγούμενο μήνα. Στη δεύτερη ακολούθησε η Eurobank Equities (15,03%) και στην τρίτη ήταν η Τράπεζα Πειραιώς με 7,53%.

«Ψηφιακό» κουπόνι έχουν 160.000 άτομα

Πάνω από τους μισούς δικαιούχους της «Ψηφιακής Αλληλεγγύης» έχουν ενεργοποιήσει το κουπόνι αξίας 400 ευρώ. Από το σύνολο των 290.000, οι 160.000 έχουν ενεργοποιήσει το κουπόνι και σύντομα αναμένεται να το εξαργυρώσουν. Μέχρι στιγμής περίπου 16.000 το έχουν εξαργυρώσει, δαπανώντας περισσότερα από 6 εκατ. ευρώ. Οι 290.000 δικαιούχοι έχουν δικαίωμα ενεργοποίησης και εξαργύρωσης του κουπονιού έως 30 Ιουνίου 2015. Υπενθυμίζεται ότι η δράση θα «ρίξει» στην αγορά των Τεχνολογιών Πληροφορικής & Επικοινωνιών (ΤΠΕ) περίπου 100 εκατ. ευρώ.

Διατήρηση των θέσεων εργασίας χωρίς αλλαγές στις αμοιβές

Διατήρηση του συνόλου των θέσεων εργασίας με τους υφιστάμενους όρους αμοιβής συμφωνήθηκε κατά τη διάρκεια τριμερούς συνάντησης που πραγματοποιήθηκε χθες στο υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, με τη συμμετοχή εκπροσώπων των εργαζομένων και της επιχείρησης Nestle. Από την πλευρά του υπουργείου, τονίστηκε ιδιαίτερα η αναγκαιότητα της συλλογικής εκπροσώπησης των εργαζομένων στην οποιαδήποτε συζήτηση για αποφάσεις που σχετίζονται με μεταβολές στις εργασιακές σχέσεις και στους μισθούς.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT