ΟΤΕ: 2.500 αιτήσεις για προσλήψεις στελεχών

ΟΤΕ: 2.500 αιτήσεις για προσλήψεις στελεχών

2' 40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πάνω από 2.500 ήταν οι υποψηφιότητες για το πρόγραμμα «Graduate Trainee Program» που πραγματοποιεί ο όμιλος ΟΤΕ. Στόχος του προγράμματος είναι η επιλογή δέκα εξ αυτών, οι οποίοι θα συμμετάσχουν σε αμειβόμενο πρόγραμμα 18μηνης κατάρτισης με προοπτική ύστερα από αυτό να εργαστούν σε θέσεις ευθύνης στον ΟΤΕ. Σημειώνεται ότι το πρόγραμμα απευθύνεται αποκλειστικά σε νέους κάτω των 28 ετών, που φέρουν μεταπτυχιακούς τίτλους σπουδών. Σύμφωνα με τον ΟΤΕ, από τους 2.500, ήδη έχουν προεπιλεγεί 500 από τους οποίους στη συνέχεια θα επιλεγούν εκείνοι που θα αποτελέσουν, όπως αναφέρει ο οργανισμός, «τους αυριανούς “ηγέτες” του οργανισμού».

Κοσμοσυρροή σημειώθηκε στον ΟΠΑΠ από ιδιώτες για την απόκτηση gaming halls που θα στεγάσουν τα νέα παιγνιομηχανήματα (VLTs). Σύμφωνα με πληροφορίες, η ζήτηση ξεπερνάει τις 3.000 gaming halls, όταν ο ΟΠΑΠ θέλει να δημιουργήσει περί τα 660. Συνολικά οι ενδιαφερόμενοι ανήλθαν σε περίπου 1.700, αλλά πολλοί εξ αυτών, όπως προβλεπόταν στην πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος, αιτήθηκαν τη διαχείριση περισσότερων του ενός gaming hall.

Περισσότεροι Γερμανοί τουρίστες

Aν διατηρηθεί το ποσοστό αύξησης των τουριστικών κρατήσεων (περίπου στο 10%) που καταγράφεται αυτή τη στιγμή από τη Γερμανία προς την Ελλάδα όλη τη χρονιά, τότε ο επιπλέον αριθμός των Γερμανών τουριστών που θα επισκεφθεί φέτος τη χώρα μας θα φθάσει τις 250.000. Ετσι, στην καλύτερη περίπτωση και με την προϋπόθεση ότι οι πολιτικές και οικονομικές εξελίξεις στη χώρα δεν θα επηρεάσουν την τουριστική δραστηριότητα, οι αφίξεις των Γερμανών θα κυμανθεί πέριξ των 2,7 εκατ. Ακόμη όμως και με αυτές τις αφίξεις, η Ελλάδα θα απέχει και πάλι πολύ από την Ισπανία που προσελκύει -με βάση τα περυσινά στοιχεία- σε ετήσια βάση 10,4 εκατ. Γερμανούς τουρίστες και την Τουρκία που προσελκύει 5,2 εκατ. Να σημειωθεί ότι οι αφίξεις από τη Γερμανία για τον Ιανουάριο στην Τουρκία αυξήθηκαν κατά 19% φθάνοντας σε 115.993 και στην Ισπανία κατά 3,3% φθάνοντας σε 458.105.

H EBZ αποτελεί την 46η εισηγμένη που εισήλθε σε καθεστώς επιτήρησης. Οι εταιρείες σε επιτήρηση αποτελούν μία ξεχωριστή κατηγορία στο χρηματιστήριο, αφού εκπροσωπούν το 19,86% των εισηγμένων. Δηλαδή 1 στις 5 εισηγμένες πραγματοποιούν πράξεις μόλις 4 φορές στη διάρκεια της συνεδρίασης και μόνο εφόσον υπάρχουν εντολές.

Ο ΟΛΠ έπιασε τον εργολάβο

Υπόθεση η οποία έχει ολοκληρωθεί θετικά για τον ΟΛΠ, χαρακτηρίζει η διοίκηση του οργανισμού την υπερκοστολόγηση ύψους 8 εκατ. ευρώ που προέκυψε το 2012, όταν και παραδόθηκε το έργο της Προβλήτας Ι. Ο εργολάβος αναγνώρισε εξωδίκως την υπερκοστολόγηση, με αποτέλεσμα να λήξει θετικά το ζήτημα και να μην ζημιωθεί ο ΟΛΠ. Η νυν διοίκηση έχει στείλει ήδη από το 2013 στη δικαιοσύνη το πόρισμα σχετικής ΕΔΕ που πραγματοποιήθηκε για το ζήτημα, ώστε να αναγνωριστούν τυχόν περαιτέρω ευθύνες. Πλέον, το ζήτημα ενδεχομένως να έχει εξέλιξη, καθώς υπάρχουν πληροφορίες ακόμα και για εικονικά τιμολόγια με τα οποία έγιναν οι υπερτιμολογήσεις.

Ηρθε η ώρα των αποτελεσμάτων για τις τράπεζες

Στη σκιά της ραγδαίας επιδείνωσης του οικονομικού περιβάλλοντος ξεκινά την επόμενη εβδομάδα η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των τραπεζών για τη χρήση του 2014. Ο όμιλος Eurobank θα ανακοινώσει τις οικονομικές επιδόσεις του για το προηγούμενο έτος την επόμενη Τετάρτη 11 Μαρτίου, ενώ περίπου μια εβδομάδα μετά, την Πέμπτη 19 Μαρτίου, θα δημοσιοποιήσουν τα αποτελέσματα του 2014 η Alpha Bank και η Τράπεζα Πειραιώς. Η Εθνική δεν έχει ακόμα ορίσει την ημερομηνία παρουσίασης των αποτελεσμάτων έτους, ωστόσο, η σχετική προθεσμία ολοκληρώνεται την Τρίτη 31 Μαρτίου.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT