Τι θα ζητήσει ο ΣΕΒ από τους επιτρόπους

Τι θα ζητήσει ο ΣΕΒ από τους επιτρόπους

2' 49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το αίτημα των επιχειρήσεων για άμεση αποκατάσταση της σταθερότητας και την ανάγκη να βρεθεί το συντομότερο δυνατόν μια αμοιβαία αποδεκτή λύση στην τρέχουσα διαπραγμάτευση με τις ελληνικές αρχές αναμένεται να θέσει η διοίκηση του ΣΕΒ στις διαδοχικές επαφές που θα έχει το διήμερο 24 και 25 Μαρτίου με εκπροσώπους της Ε.Ε. στις Βρυξέλλες. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του ΣΕΒ, στόχος είναι επίσης να τεθεί το πλαίσιο για τη μέγιστη δυνατή αξιοποίηση του Πακέτου Γιουνκέρ από πλευράς του ελληνικού ιδιωτικού τομέα. Η ελληνική αντιπροσωπεία θα έχει σήμερα διαδοχικές συναντήσεις με τους αντιπροέδρους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Β. Ντομπρόφσκις, αρμόδιο για το Ευρώ και τον Κοινωνικό Διάλογο και Γ. Κατάινεν, αρμόδιο για τον τομέα Απασχόλησης, Ανάπτυξης, Επενδύσεων και Ανταγωνιστικότητας, τον Ελληνα επίτροπο Δημ. Αβραμόπουλο (φωτ.), αρμόδιο για τον τομέα Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγενείας και τον Ν. Ριστορί, γενικό διευθυντή Ενέργειας.|

Ευτυχώς που διοργανώνουν δείπνα εργασίας διάφοροι συλλογικοί φορείς εκπροσώπησης επιχειρήσεων και βρίσκουν την ευκαιρία να συναντήσουν τους αρμόδιους υπουργούς οι εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον κλάδο αλκοολούχων ποτών. Οπως μαθαίνουμε, οι εν λόγω εταιρείες έχουν ζητήσει συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών, τον υπουργό Οικονομίας, αλλά και τον υπουργό Υγείας, αλλά δεν έχουν λάβει καμία απάντηση. Ετσι, χθες βρήκαν την ευκαιρία να ρωτήσουν τον κ. Βαρουφάκη για τη φορολογία στα ποτά, στη διάρκεια του δείπνου εργασίας του ΣΕΒ. Το ίδιο συνέβη πριν από λίγες ημέρες, όταν συνάντησαν σε εκδήλωση του ΕΣΒΕΠ τον κ. Γ. Σταθάκη.

Αλλαγές στο ΤΧΣ

Αμεση ήταν η αντίδραση της διοίκησης του ΤΧΣ στο θέμα της επιστροφής του 1,2 δισ. ευρώ από τον EFSF, μόλις διαπιστώθηκε το σχετικό νομικό έρεισμα, με τη διοίκηση του Ταμείου να κινητοποιεί τις σχετικές διαδικασίες. Σημειώνεται ότι παρά τις αλλαγές που δρομολογούνται στη διοικητική πυραμίδα του ΤΧΣ, μετά την παραίτηση του προέδρου Χρ. Σκλαβούνη, η συνέχεια στη διοίκηση του ταμείου διασφαλίζεται, καθώς η κ. Αναστασία Σακελλαρίου παραμένει στην κομβική θέση της διευθύνουσας συμβούλου. Εν τω μεταξύ, χθες είχαμε άλλη μια παραίτηση στο ΤΧΣ. Πρόκειται για τον κ. Στέφαν Βίλκε, μη εκτελεστικό μέλος του Γενικού Συμβουλίου. Η παραίτηση έγινε δεκτή από τον υπουργό Οικονομικών.

Υπέρ της νέας λιγνιτικής μονάδας στην Πτολεμαΐδα

Την πλήρη στήριξη της κυβέρνησης στη νέα λιγνιτική μονάδα της ΔΕΗ, στην Πτολεμαΐδα, εξέφρασε ο υπουργός Περιβάλλοντος Παναγιώτης Λαφαζάνης, ανακοινώνοντας μάλιστα ότι πριν από λίγες ημέρες υπέγραψε και τις πρώτες άδειες για την κατασκευή της. Από την Κοζάνη, όπου πραγματοποιεί διήμερη επίσκεψη, ο κ. Λαφαζάνης σημείωσε ότι η κυβέρνηση θα καταβάλει προσπάθειες για ολοκλήρωση της μονάδας το συντομότερο δυνατόν. Παράλληλα, είπε ότι η κυβέρνηση θα επαναδιαπραγματευθεί το τίμημα, για να μειωθεί όσο γίνεται, υπογραμμίζοντας ότι στη σημερινή κατάσταση που βρίσκεται η χώρα έχει αξία και το κάθε ευρώ.

Στο 50% οι πιθανότητες του Grexit, εκτιμά ο Σόρος

Οι πιθανότητες εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη είναι τώρα 50-50, δήλωσε ο μεγαλοεπενδυτής Τζορτζ Σόρος σε συνέντευξη που έδωσε στην τηλεόραση του πρακτορείου Bloomberg. «Τώρα έχουμε μια κατάσταση, από την οποία θα χάνουν όλοι, και το καλύτερο που μπορεί να συμβεί είναι κάτι μεσοβέζικο», δήλωσε ο Σόρος, προσθέτοντας: «Η Ελλάδα είναι ένα μακροχρόνιο πρόβλημα που γιγαντώνεται και έχει αντιμετωπιστεί με κακό τρόπο από όλες τις πλευρές». Οι διαπραγματεύσεις μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και των θεσμών που βοηθούν στη χρηματοδότηση της ελληνικής οικονομίας θα μπορούσαν να καταρρεύσουν, οδηγώντας τη χώρα να φύγει από την Ευρωζώνη, δήλωσε ο Σόρος. «Μπορεί να απωθείς (σ.σ.: το χρέος) συνεχώς, πληρώνοντας τους τόκους χωρίς διαγραφή χρέους», σημείωσε, αλλά εν τω μεταξύ δεν θα υπάρχει πρωτογενές πλεόνασμα, επειδή η Ελλάδα θα οδηγείται σε τέλμα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT