Με… κωδικό η ενημέρωση στο υπουργείο Υποδομών

Με… κωδικό η ενημέρωση στο υπουργείο Υποδομών

2' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νέα ήθη στον κυβερνοχώρο. Το αρμόδιο υπουργείο για τη διάδοση της Κοινωνίας της Πληροφορίας, ζητεί ταυτοποίηση πριν κάποιος προσπελάσει το γραφείο Τύπου στον δικτυακό του τόπο (www.yme.gr). Ετσι, ο ενδιαφερόμενος για τις ανακοινώσεις που αφορούν τις μεταφορές και επικοινωνίες, θα πρέπει να διαθέτει όνομα χρήστη και κωδικό πρόσβασης. Η αλλαγή αποδίδεται στην έλευση του νέου αναπληρωτή υπουργού Υποδομών Χρ. Σπίρτζη, με αρμοδιότητα στις μεταφορές. Στον ίδιο επίσης αποδίδεται η νέα διακόσμηση του γραφείου στο υπουργείο. Οσοι το έχουν επισκεφθεί έχουν εντυπωσιαστεί από τη δεσπόζουσα φωτογραφία του Αρη Βελουχιώτη.

Ζεστό χρήμα της τάξης των 16 εκατ. ευρώ εισέρρευσε στα ασφαλιστικά ταμεία μέσα στις πρώτες επτά μέρες που «τρέχει» η νέα ρύθμιση οφειλών των 100 δόσεων, με το υπ. Εργασίας να εκτιμά τη συμμετοχή των οφειλετών ως ιδιαίτερα ενθαρρυντική. Από τις 26 Μαρτίου έως χθες, κατατέθηκαν στα κατά τόπους καταστήματα των ταμείων ΙΚΑ, ΟΑΕΕ και ΕΤΑΑ ή του Κέντρου Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (ΚΕΑΟ) και εγκρίθηκαν 11.006 αιτήσεις.

Δρομολογείται ενίσχυση του ΕΤΕΑ

Την ενίσχυση του Ενιαίου Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης (ΕΤΕΑ) «είτε μέσω της διαδικασίας των ανεξόφλητων, όπως έκανε η προηγούμενη κυβέρνηση, είτε μέσα από τη διαδικασία αναγνώρισης των τεράστιων απωλειών που είχαν, περίπου στα 2 δισ. συνολικά τα αποθεματικά του, από το PSI» εξήγγειλε ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Δ. Στρατούλης. Οι δηλώσεις έγιναν κατά τη συνεδρίαση της αρμόδιας επιτροπής της Βουλής, κατά την οποία εγκρίθηκαν κατά πλειοψηφία οι διορισμοί νέων διοικητών στα ταμεία. Συγκεκριμένα, η επιτροπή αποδέχθηκε τον διορισμό του Θανάση Καποτά στη θέση του προέδρου του Ενιαίου Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης (ΕΤΕΑ), του Στέλιου Πλιάκη στη θέση του προέδρου του Δ.Σ. του Ενιαίου Ταμείου Ανεξάρτητα Απασχολούμενων (ΕΤΑΑ), του Τάσου Πετρόπουλου στη θέση του διοικητή του ΟΑΕΕ και του Ανδρέα Κομματά για τη θέση του προέδρου του ΝΑΤ.

Το 2019 αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί η ενοποίηση των ευρωπαϊκών κεφαλαιαγορών. Στόχος της Ε.Ε. είναι οι ευρωπαϊκές επιχειρήσεις να απογαλακτιστούν από τις τράπεζες και να μπορούν να δανείζονται από ιδιωτικά κεφάλαια. Σήμερα στην Ευρώπη το 75% του δανεισμού των επιχειρήσεων προέρχεται από τις τράπεζες και το 25% είναι εξωτραπεζική χρηματοδότηση.

Οι φήμες και η αλήθεια για τις τράπεζες

Πολλές συζητήσεις προκάλεσε το γεγονός ότι χθες Παρασκευή τα συστήματα ηλεκτρονικών συναλλαγών των εγχώριων τραπεζών δεν λειτουργούσαν όπως το αυτό θα ισχύσει και τη Μ. Δευτέρα. Οι τράπεζες είναι μεν ανοιχτές αλλά διεκπεραιώνουν περιορισμένες συναλλαγές. Με την αβεβαιότητα να κυριαρχεί -για άλλη μια φορά- πολλοί άρχισαν να προβλέπουν… καταστροφές. Δηλαδή, ότι προετοιμάζεται η επιβολή περιορισμών στην κίνηση κεφαλαίων. Ωστόσο, η μη λειτουργία των συστημάτων αυτές τις ημέρες δεν είναι έκτακτη: οφείλεται στο Πάσχα των Καθολικών και είναι κάτι που συμβαίνει κάθε χρόνο.

Νέος αντιπρόεδρος στη ΔΕΗ με «μεταγραφή» από τον ΑΔΜΗΕ

Με καθυστέρηση μιας ημέρας, σε σχέση με τα υπόλοιπα προτεινόμενα μέλη του δ.σ. ανακοινώθηκε ο αντιπρόεδρος και αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ κ. Μανώλης Κορωνιωτάκης. Δεν είναι που έψαχναν να βρουν τον σούπερ μάνατζερ και τους πήρε χρόνο. Απλώς, ο κ. Κορωνιωτάκης έπρεπε πρώτα να παραιτηθεί από τον ΑΔΜΗΕ (διαχειριστής μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας), καθώς υπάρχει εκ του νόμου ασυμβίβαστο. Στέλεχος του ΑΔΜΗΕ δεν μπορεί να αναλάβει διευθυντικά καθήκοντα και στη ΔΕΗ. Ετσι, παραιτήθηκε πρώτα και μετά ανακοινώθηκε η υποψηφιότητά του.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT