«Η ΔΕΗ θα εισπράξει όσα της οφείλουν»

«Η ΔΕΗ θα εισπράξει όσα της οφείλουν»

2' 37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Υπέρ της σύναψης αντίστοιχων συλλογικών συμβάσεων με αυτή που υπέγραψε η ΓΕΝΟΠ με τη μητρική ΔΕΗ και περιλαμβάνει και το επίμαχο «τροφείο» και με τις θυγατρικές εταιρείες (ΑΔΜΗΕ και ΔΕΔΔΗΕ) τάχθηκε ο κ. Εμμανουήλ Παναγιωτάκης κατά την τοποθέτησή του στην Επιτροπή ΔΕΚΟ της Βουλής που συνεδρίασε χθες για την έγκριση του διορισμού του στη θέση του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της επιχείρησης. Αναφορικά με την εισπραξιμότητα των οφειλών προς τη ΔΕΗ ύψους 1,8 δισ. ευρώ, ο κ. Παναγιωτάκης τόνισε ότι σχεδόν στο σύνολό τους είναι διεκδικήσιμα. Οπως διευκρίνισε τα 250 εκατ. της χαμηλής τάσης και 65 εκατ. της μέσης τάσης αφορούν σε πελάτες ληξιπρόθεσμους για πρώτη φορά και αναμένεται να εξοφληθούν, ενώ τα υπόλοιπα η επιχείρηση θα τα διεκδικήσει με κάθε νόμιμο μέσο, συμπεριλαμβανομένου και του μέτρου των αποκοπών, σε συνάρτηση με την οικονομική και κοινωνική κατάσταση των οφειλετών.

Ενα ακόμη στέλεχος που προέρχεται από τη Δημοκρατική Αριστερά ανέλαβε θέση στον κρατικό μηχανισμό. Ο λόγος για τον κ. Γιώργο Ιωαννίδη, ο οποίος στις περυσινές ευρωεκλογές ήταν υποψήφιος ευρωβουλευτής της ΔΗΜΑΡ. Ο κ. Γ. Ιωαννίδης διορίστηκε στη θέση του μετακλητού Ειδικού Γραμματέα της Ειδικής Γραμματείας Διαχείρισης Τομεακών Επιχειρησιακών Προγραμμάτων του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου (ΕΚΤ). Η σχετική απόφαση που υπογράφεται από τον πρωθυπουργό, Αλ. Τσίπρα και τον υπουργό Οικονομίας, Υποδομών, Τουρισμού και Ναυτιλίας, Γ. Σταθάκη δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως πριν από λίγες ημέρες.

Εκτακτη γενική συνέλευση

Τη σύγκληση έκτακτης γενικής συνέλευσης των μετόχων της ανακοίνωσε η Eurobank. Η συνέλευση θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 28 Απριλίου και όπως έχει προγραμματιστεί θα ανακοινωθούν η εκλογή νέων μελών του Διοικητικού Συμβουλίου σε αντικατάσταση παραιτηθέντων, καθώς και η αύξηση του αριθμού των μελών του Δ.Σ. της τράπεζας. Σε περίπτωση που δεν επιτευχθεί η απαιτούμενη απαρτία, θα ακολουθήσει επαναληπτική συνεδρίαση της συνέλευσης τη Δευτέρα 11 Μαΐου. Σημειώνεται ότι τις τελευταίες εβδομάδες η Fairfax, στρατηγικός μέτοχος της Eurobank, έχει προχωρήσει σε σημαντικές αγορές μετοχών της Eurobank, αυξάνοντας το ποσοστό συμμετοχής της στο 18,907%.

Νομοθετική ρύθμιση για κατασχέσεις ακινήτων

«Επίκειται νομοθετική ρύθμιση για το θέμα των κατασχέσεων της ακίνητης περιουσίας». Αυτό απάντησε, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Οικονομίας, Γιώργος Σταθάκης σε σχετική ερώτηση βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ με έγγραφό του που διαβιβάστηκε στη Βουλή την 1η Απριλίου. Και εν προκειμένω, όντως, η απάντηση του υπουργού μοιάζει με πρωταπριλιάτικο αστείο, αφού το περιβόητο νομοσχέδιο για το «πάγωμα» των πλειστηριασμών α΄ κατοικίας, ακόμη δεν έχει κατατεθεί στη Βουλή, αν και κατά δήλωση του ίδιου του πρωθυπουργού θα ήταν από τα πρώτα νομοσχέδια της νέας κυβέρνησης.

Κομμένες οι αργίες λόγω… κρίσης

Για μία ακόμα φορά αποδεικνύεται ότι η αντιμετώπιση της κρίσης δεν έχει ούτε γιορτές ούτε άδειες. Την Κυριακή που πέρασε, ο υπουργός Οικονομικών, Γ. Βαρουφάκης, μετέβη στην Ουάσιγκτον για να συναντηθεί με την επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ), κ. Κριστίν Λαγκάρντ. Για την κ. Λαγκάρντ, αλλά και για ολόκληρη την Ουάσιγκτον ήταν ημέρα αργίας και μάλιστα ήταν η Κυριακή του Πάσχα για τους Καθολικούς. Με το ίδιο νόμισμα, όμως, φαίνεται ότι θα πληρώσει και ο κ. Βαρουφάκης. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός Οικονομικών είναι πολύ πιθανό να χρειαστεί να μεταβεί τη Μεγάλη Παρασκευή στο Παρίσι για να παρευρεθεί σε κάποια εκδήλωση, ενώ δεν αποκλείεται να κανονιστεί και κάποιο ραντεβού με Ευρωπαίους αξιωματούχους, δεδομένου ότι για εκείνους η ερχόμενη Παρασκευή δεν είναι αργία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT