Οι Κινέζοι αγόρασαν έντοκα 100 εκατ. ευρώ

Οι Κινέζοι αγόρασαν έντοκα 100 εκατ. ευρώ

2' 37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Παρόντες δήλωσαν στην έκδοση εντόκων γραμματίων της Τετάρτης Κινέζοι επενδυτές, ακόμα μια φορά. Σύμφωνα με πληροφορίες, το ενδιαφέρον των Κινέζων συνεχίστηκε και αυτό το μήνα, αλλά παρέμεινε στα πολύ χαμηλά επίπεδα της τάξης των 100 εκατ. ευρώ, όταν το Δημόσιο ζητούσε 1 δισ. ευρώ στην τελευταία δημοπρασία εντόκων γραμματίων. Το θέμα είναι ότι οι κινήσεις αυτές δεν αξιολογούνται σχεδόν καθόλου από τις αγορές. Θεωρούν ότι είναι πολύ μικρής εμβέλειας και δεν σηματοδοτούν κάποια «στήριξη» της Κίνας στις προσπάθειες της Αθήνας. Πολύ περισσότερο, δεν αποτελούν χρηματοδοτική ένεση, καθώς οι ανάγκες του Δημοσίου είναι πολύ μεγαλύτερες από ποσά της τάξης των 100 εκατ. ευρώ. Σε κάθε περίπτωση, όμως, είναι άξιο επισήμανσης το γεγονός ότι, τους τελευταίους τρεις μήνες, Κινέζοι επενδυτές παρουσιάζονται στις ελληνικές εκδόσεις.

Τον ορισμό της κ. Ευαγγελίας Τσιτσογιαννοπούλου ως εντεταλμένης συμβούλου για την ακίνητη περιουσία ανακοίνωσε, χθες, το ΤΑΪΠΕΔ. Η κ. Τσιτσογιαννοπούλου είναι πτυχιούχος και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου από το City University of London. Εχει εκτεταμένη εμπειρία στη διαχείριση και εκτίμηση ακινήτων στην Ελλάδα και το Ηνωμένο Βασίλειο. Εχει εργαστεί ως σύμβουλος ανάπτυξης στη Lamda Development S.A. και ως υπεύθυνη τμήματος εκτιμήσεων στη Lambert SmithHampton Hellas S.A., ενώ από το 2008 έως πρόσφατα εργαζόταν ως υπεύθυνη του τμήματος εκτιμήσεων στην Cushman & Wakefield S.A./Proprius. Aπό τον περασμένο Φεβρουάριο είναι μέλος του διοικητικού συμβουλίου του ΤΑΪΠΕΔ.

Ενημέρωσε για τον αγωγό

Το έργο του νέου αγωγού μεταφοράς ρωσικού αερίου από τα ελληνοτουρκικά σύνορα ώς τα σύνορα με την ΠΓΔΜ προέταξε στην ομιλία του, στο άτυπο Συμβούλιο Υπουργών Ενέργειας που διεξάγεται στη Ρίγα Λετονίας, με θέμα «Περιφερειακή Συνεργασία στον Τομέα της Ενέργειας», ο υπουργός Περιβάλλοντος, Π. Λαφαζάνης. Ενημέρωσε, μάλιστα, τους ομολόγους του ότι η Ελλάδα επιδιώκει να συνυπογράψει το συντομότερο δυνατόν για την κατασκευή του νέου αυτού αγωγού, η κατασκευή του οποίου –όπως είπε– θα ενισχύσει συμπληρωματικά με τον βόρειο αγωγό φυσικού αερίου την ασφάλεια τροφοδοσίας της Ε.Ε. και τη διαφοροποίηση των δρόμων διέλευσής του.

Η δυσφήμηση της χώρας φέρνει… «αλληλέγγυους»

Υπάρχουν και ορισμένες θετικές… παρενέργειες από την αρνητική προβολή που δέχεται η χώρα στα διεθνή Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης λόγω των εξελίξεων στην ελληνική οικονομία, υποστήριξε χθες ο πρόεδρος των εν Ελλάδι Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων, Λύσανδρος Τσιλίδης. Στο πλαίσιο αυτό, μετέφερε ως παράδειγμα αναφορές Γερμανών που επέλεξαν την Ελλάδα για τις διακοπές τους με το επιχείρημα ότι «έρχονται σε μία χώρα στην οποία έχουν υποχρέωση να είναι κοντά της». Εδώ, προφανώς, ταιριάζει απόλυτα η αρχαιοελληνική παροιμία «Ουδέν κακόν αμιγές καλού»…

Αναστολή διαπραγμάτευσης για Finansbank στην Τουρκία

Αναστολή, προσωρινά, της διαπραγμάτευση της μετοχής της Finansbank στο Χρηματιστήριο της Κωνσταντινούπολης, αποφάσισαν οι τουρκικές αρχές. Οπως έγινε γνωστό, η αναστολή αποφασίστηκε μετά τον ασυνήθιστα υψηλό όγκο συναλλαγών στη μετοχή της τουρκικής τράπεζας. Υπενθυμίζεται ότι στο τέλος Μαρτίου η Εθνική Τράπεζα ανακοίνωσε την αναβολή της διαδικασίας για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου και τη διάθεση υφιστάμενων μετοχών της Finansbank στην Τουρκία λόγω των δυσμενών συνθηκών στην κεφαλαιαγορά. Σύμφωνα με κύκλους της Εθνικής Τράπεζας, οι σύμβουλοι έκδοσης από τις επαφές που είχαν με επενδυτές διαπίστωσαν ότι οι προσφορές δεν πληρούσαν τις απαιτήσεις της Εθνικής. Η Εθνική θα εξετάσει τη σκοπιμότητα να επαναλάβει το εγχείρημα στο β΄ τρίμηνο. Σύμφωνα με τον σχεδιασμό, θα διέθετε μέσω αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου, αλλά και υφισταμένων μετοχών, τίτλους που αντιστοιχούν στο 26,9% της τράπεζας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT