Νέος πρόεδρος του ΔΕΔΔΗΕ ο καθηγητής Ν. Χατζηαργυρίου

Νέος πρόεδρος του ΔΕΔΔΗΕ ο καθηγητής Ν. Χατζηαργυρίου

2' 47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο καθηγητής Νικόλαος Χατζηαργυρίου αναλαμβάνει καθήκοντα προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου στη θυγατρική της ΔΕΗ, ΔΕΔΔΗΕ (Διαχειριστής Δικτύου). Η έκτακτη γενική συνέλευση της ΔΕΗ ενέκρινε χθες το νέο διοικητικό συμβούλιο του ΔΕΔΔΗΕ, η θητεία του οποίου λήγει στις 20 Απριλίου 2018. Ο κ. Χατζηαργυρίου από το 2007 έως τον Ιανουάριο του 2010 ήταν αντιπρόεδρος του Δ.Σ. της ΔΕΗ και από τον Ιούλιο του 2007 έως τον Σεπτέμβριο του 2012 αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος, υπεύθυνος για τις μονοπωλιακές δραστηριότητες της επιχείρησης. Εχει επίσης διατελέσει πρόεδρος της ΔΕΗ Τηλεπικοινωνίες και της ΔΕΗ Ανανεώσιμες από το 2007 έως το 2010. Ο κ. Χατζηαργυρίου ανέλαβε με δηλώσεις του τη δέσμευση απέναντι στον μέτοχο και στην ελληνική κοινωνία, όπως είπε, να οδηγήσει «με αποφασιστικότητα, υπευθυνότητα και διαφάνεια τον ΔΕΔΔΗΕ σε μια νέα εποχή ανάπτυξης».

«Κάθε μήνας που πέρασε από τον περασμένο Οκτώβριο έως και σήμερα είμαστε σε καθημερινό αγώνα για να εξασφαλίσουμε ρευστότητα προκειμένου να πληρώσουμε τις υποχρεώσεις της επιχείρησης, που είναι με σειρά προτεραιότητας οι εξής: α) Η πληρωμή των δόσεων προς τις τράπεζες, β) η αγορά πρώτων υλών και γ) η μισθοδοσία των εργαζομένων». Αυτό δηλώνουν στην «Κ» οι πρόεδροι εισηγμένων από διάφορους κλάδους όπως είναι η μεταλλουργία, το αλουμίνιο, τα τσιγάρα, οι κλωστές κ.ά. Ταυτόχρονα ο χρόνος που απαιτούν να αποπληρωθούν τα εμπορεύματά τους από τους πελάτες τους έχει περιοριστεί στις 15 ημέρες, όταν πριν από 12 μήνες ο χρόνος αποπληρωμής έφθανε τις 45 με 60 ημέρες.

Aργή απονομή δικαιοσύνης

Αποτελεί μία από τις σημαντικότερες μεταρρυθμίσεις, η οποία όμως δεν υλοποιήθηκε, αν και αφορά τόσο τους πολίτες όσο και τις επιχειρήσεις. Η απουσία της θεωρείται ένας από τους βασικούς λόγους για τους οποίους το επιχειρηματικό περιβάλλον στην Ελλάδα είναι μάλλον εχθρικό. Ο λόγος για την ταχύτητα στην απονομή δικαιοσύνης. Τα προβλήματα στο ελληνικό δικαστικό σύστημα, ειδικά σε ό,τι αφορά τις επιχειρήσεις, αλλά και οι βέλτιστες πρακτικές που εφαρμόζονται σε άλλες χώρες, θα παρουσιαστούν στο διήμερο συνέδριο που διοργανώνει στην Αθήνα το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο στις 16-17 Ιουνίου 2015 σε συνεργασία με την Αμερικανική Ενωση Δικηγόρων (American Bar Association).

Ανακοίνωση που θα έπρεπε να γίνει από τη ΓΓΔΕ

Για αναστολή των αναγκαστικών μέτρων είσπραξης κατά όσων οφείλουν στο ελληνικό Δημόσιο για το διάστημα που είναι ανοιχτή η ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών έκανε χθες λόγο η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών, Νάντια Βαλαβάνη. Ασχετα από το εάν είναι σωστή ή όχι η πρόθεσή της, η αναπληρώτρια υπουργός δεν έχει καμία αρμοδιότητα σχετικά με το ελεγκτικό και επιχειρησιακό τμήμα του υπουργείου Οικονομικών. Ο ρόλος αυτός έχει ανατεθεί στην κ. Κατερίνα Σαββαΐδου, γενική γραμματέα Δημοσίων Εσόδων. Εκτός και αν η κ. Βαλαβάνη προτίθεται να υποκαταστήσει την κ. Σαββαΐδου.

«Η έλλειψη συναίνεσης, αιτία των δεινών μας»

Την ανάγκη να αναγνωρίσουμε ως κοινωνία τις ευθύνες μας για την κατάσταση στην οποία έχουμε περιέλθει, υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΙΟΒΕ, Τάκης Αθανασόπουλος (φωτ.), μιλώντας σε εκδήλωση του ιδρύματος. Πρέπει να αποδεχθούμε, τόνισε, ότι η οικονομική κρίση είναι η έκφραση, ο τρόπος που εκδηλώνονται τα δομικά προβλήματα που ταλαιπωρούν τη χώρα μας. «Η αδυναμία μας ως κοινωνία να κάνουμε διάλογο που να οδηγεί σε συναίνεση, είναι η γενεσιουργός αιτία όλων των προβλημάτων που μαστίζουν την κοινωνία μας. Κάνουμε συγκρουσιακό διάλογο, από τον τρόπο που διαχειριζόμαστε τα οικονομικά μας μέχρι τον τρόπο που διαχειριζόμαστε τα σκουπίδια μας. Πρέπει να προσπαθήσουμε όλοι μας για μια χρηστή διακυβέρνηση, για να γίνουμε μια κοινωνία με κοινώς αποδεκτές αξίες και συντεταγμένες, που αποτελούν βασικές προϋποθέσεις για την εύρυθμη λειτουργία και της οικονομίας».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT