Η γκάφα με τη διαρροή της λίστας εσόδων από τις αποκρατικοποιήσεις

Η γκάφα με τη διαρροή της λίστας εσόδων από τις αποκρατικοποιήσεις

2' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για όλα υπάρχει πρώτη φορά. Και στην προκειμένη περίπτωση, για πρώτη φορά από το 2011, που ιδρύθηκε το ΤΑΙΠΕΔ και υλοποιείται το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων, διέρρευσε μια αναλυτική λίστα των αποκρατικοποιήσεων και τα αναμενόμενα έσοδά τους. Ετσι γνωρίζουν και οι ενδιαφερόμενοι το ύψος των εσόδων που αναμένουν κυβέρνηση και ΤΑΙΠΕΔ και αναμφίβολα θα προσαρμόσουν κατάλληλα τη στρατηγική τους. Στο παρελθόν, μία μόνο φορά διέρρευσε τέτοια λίστα, αλλά φαίνεται ότι δεν ήταν και τόσο αξιόπιστη. Οι ελληνικές κυβερνήσεις, αλλά και οι πιστωτές μας, φύλασσαν καλά τέτοιου είδους λίστες.

Ανεξέλεγκτες διαστάσεις αρχίζει να λαμβάνει η ζημία για τον τουρισμό στην Κω εξαιτίας της αδυναμίας των Αρχών να διαχειριστούν το θέμα των υψηλών μεταναστευτικών ροών στο νησί και της δημοσιότητας που έχει λάβει το θέμα σε διεθνή Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Ενδεικτική της κατάστασης είναι η εκτίμηση της προέδρου ξενοδόχων του νησιού, Ντίνας Σβύνου, πως μέχρι σήμερα λόγω του μεταναστευτικού ζητήματος έχουν χαθεί περί τις 2.500 διανυκτερεύσεις από τα ξενοδοχεία.

Η αλήθεια για το χρέος του Ταμείου της ΑΤΕ

Μια δυσάρεστη έκπληξη περιμένει τον σύλλογο συνταξιούχων της Αγροτικής Τράπεζας, που θορυβήθηκαν από το δημοσίευμα της «Κ», σύμφωνα με το οποίο ο Ειδικός Λογαριασμός Επικούρησης ΕΛΕΜ οφείλει στο ΕΤΕΑ 100 εκατ. ευρώ. Με επιστολή τους, οι εκπρόσωποι των συνταξιούχων έσπευσαν να ενημερώσουν πως το χρέος είναι ανύπαρκτο και η περιουσία του ΕΛΕΜ δεν θίγεται. Ωστόσο, στο άρθρο 27 του σχεδίου νόμου του υπουργείου Εργασίας, που δόθηκε χθες σε διαβούλευση, προβλέπεται ότι το σύνολο της κινητής και ακίνητης περιουσίας του ΕΛΕΜ τελικά όχι μόνο θίγεται, αλλά περιέρχεται εξ ολοκλήρου στο ΕΤΕΑ. Προφανώς, λοιπόν, η αναφορά της «Κ» δεν οφείλεται σε λάθος πληροφόρηση, αλλά στη μεταφορά μιας πληροφορίας που επιβεβαιώνεται πλήρως. Σύμφωνα βέβαια με τον σύλλογο, υπάρχει απόφαση της ολομέλειας του ΣτΕ και εγκύκλιος του πρώην υπ. Εργασίας που στηρίζουν τη θέση τους. Συνεπώς, το θέμα θα έχει και συνέχεια…

«Εχουμε λάβει τα αναγκαία μέτρα για να επιβιώσουμε είτε εντός είτε εκτός Ευρωζώνης, καθώς οι σημερινές ακραίες συνθήκες της οικονομίας είναι ακόμη χειρότερες του διμήνου Μαΐου-Ιουνίου 2012». Αυτό δηλώνουν τα μέλη των διοικητικών συμβουλίων των εισηγμένων στις ετήσιες γενικές συνελεύσεις, απαντώντας σε ερωτήσεις των μικρομετόχων.

Χωρίς τύχη η πορεία των warrants…

Για καθαρά τυπικούς λόγους θα «τρέξει» η 4η περίοδος άσκησης των δικαιωμάτων για την επαναγορά των τραπεζικών μετοχών που κατέχει το ΤΧΣ, καθώς θεωρείται απίθανο να ασκήσει κανείς warrants. Ο λόγος είναι ότι οι τιμές των μετοχών στο χρηματιστήριο είναι κατά πολύ χαμηλότερες των τιμών άσκησης των warrants. Συγκεκριμένα, χθες, η μετοχή της Alpha έκλεισε στο 0,301 ευρώ ή 36,7% χαμηλότερα της τιμής άσκησης των warrants (0,4796 ευρώ), της Εθνικής στο 1,10 ευρώ έναντι 4,6761 της τιμής άσκησης (-76,4%) ενώ της Πειραιώς η μετοχή βρίσκεται στο 0,45 ευρώ ή 75% χαμηλότερα από την τιμή άσκησης (1,853 ευρώ).

Ακυρώθηκε ο διαγωνισμός μίσθωσης της πλαζ Βουλιαγμένης

Aκυρώθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, ο διαγωνισμός για τη μακροχρόνια μίσθωση της πλαζ Βουλιαγμένης. Τη σχετική απόφαση έλαβε το διοικητικό συμβούλιο της Εταιρείας Ακινήτων του Δημοσίου, καθώς η σχετική διαδικασία είχε φθάσει πέρυσι μέχρι την κατάθεση προσφορών από τους ενδιαφερόμενους ομίλους κι έκτοτε είχε «παγώσει». Ο διαγωνισμός προέβλεπε τη μίσθωση της πλαζ με εμβαδόν 76 στρέμματα για διάστημα 15 ετών με δυνατότητα παράτασης για επιπλέον 5 χρόνια. Μετά την τελευταία εξέλιξη, η πλαζ θα λειτουργήσει και τη φετινή σεζόν υπό τη διαχείριση της ΕΤΑΔ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT