Σημαντικές διακρίσεις για την Alpha Bank

2' 50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μία πολύ σημαντική διάκριση εξασφάλισε η Alpha Bank στο πλαίσιο της ετήσιας δημοσκόπησης που πραγματοποιεί η εταιρεία Extel για να αναδείξει τους καλύτερους επαγγελματίες στον χρηματοοικονομικό κλάδο σε όλη την Ευρώπη. Οπως προέκυψε από τη δημοσκόπηση –στην οποία έλαβαν μέρος περίπου 18.000 αναλυτές– ο διευθύνων σύμβουλος της Alpha Bank, Δημήτριος Μαντζούνης (φωτ.), ψηφίστηκε ως 2ος καλύτερος CEO στην Ελλάδα και 26ος πανευρωπαϊκά, σε σύνολο 94 CEO ευρωπαϊκών τραπεζών. Τη 2η καλύτερη θέση στην Ελλάδα έλαβε και ο γενικός διευθυντής – CFO του ομίλου κ. Β. Ψάλτης, ενώ κατέλαβε τη 12η θέση πανευρωπαϊκά (σε σύνολο 93). Σημαντική ήταν η διάκριση και για τον τομέα του Investor Relations της τράπεζας, που κατετάγη για δεύτερη συνεχή χρονιά 1ος στην Ελλάδα σε σύνολο 30 εταιρειών και στη 12η καλύτερη θέση σε σύνολο 100 ευρωπαϊκών τραπεζών (από 19η πέρυσι).

Σύμβουλος της αναπληρώτριας υπουργού Οικονομικών Νάντιας Βαλαβάνης αναμένεται να τοποθετηθεί επικεφαλής στην Εταιρεία Ακινήτων του Δημοσίου (ΕΤΑΔ) Α.Ε. Πρόκειται για τον Γιώργο Τερζάκη, ο οποίος βρίσκεται στο γραφείο της κ. Βαλαβάνη από την πρώτη στιγμή που η ίδια υπουργοποιήθηκε. Ο ίδιος χειρίστηκε την υπόθεση αποκρατικοποίησης του ΟΔΙΕ και του ιπποδρομιακού στοιχήματος. Σημειώνεται ότι η ΕΤΑΔ θα απορροφήσει τα περιουσιακά στοιχεία της «Παραλιακό Αττικό Μέτωπο Α.Ε.», χωρίς ωστόσο αυτό να έχει υλοποιηθεί έως σήμερα. Επίσης τα συγκεκριμένα περιουσιακά στοιχεία μαζί με άλλα θα εισφέρονταν στο Ταμείο Δημοσίου Πλούτου, απ’ όπου η κυβέρνηση θα χρηματοδοτούσε το κοινωνικό κράτος.

Ρύθμιση για νέα παράταση

Εκπνέει στις 30 Ιουνίου η παράταση που είχε δοθεί με νομοθετική ρύθμιση στην ισχύ της Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, και μπροστά στον κίνδυνο να βρεθεί στον αέρα το επίδομα γάμου και μια σειρά άλλων θεσμικών θεμάτων, η ΓΣΕΕ έστειλε χθες επιστολή στον αρμόδιο υπουργό Πάνο Σκουρλέτη. Με αυτήν, ζητεί νέα νομοθετική πρωτοβουλία που θα κατοχυρώνει την ισχύ της Σύμβασης μέχρι την ψήφιση του νόμου για τα εργασιακά. Σύμφωνα βέβαια με πληροφορίες, η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας εμφανίζεται βέβαιη ότι πριν από τη λήξη της παράτασης θα υπάρξει λύση στη διαπραγμάτευση και θα κατατεθεί στη Βουλή το νομοσχέδιο για τα εργασιακά.

ΣΕΒ: To ΠΑΜΕ μπερδεύει το πρόβλημα με τη λύση

«Είναι φθηνό επικοινωνιακό τέχνασμα να παρουσιάζεται ο ΣΕΒ ως εχθρός του λαού, όταν οι επιχειρήσεις-μέλη του παρέχουν τις καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας, στηρίζουν τα ασφαλιστικά ταμεία, τις συντάξεις και τα δημόσια έσοδα, σε όλη τη διάρκεια της κρίσης», αναφέρει ο ΣΕΒ σε ανακοίνωση που εξέδωσε, με αφορμή το πανό που ανήρτησε το ΠΑΜΕ στο Σύνταγμα. «Μετά έξι χρόνια κρίσης και ύφεσης, το ΠΑΜΕ δεν έχει συνειδητοποιήσει ακόμη ότι η επιχειρηματικότητα είναι η λύση και όχι το πρόβλημα για τα δεινά της Ελλάδος», σημειώνει ο ΣΕΒ.

Θέληση υπάρχει, αλλά οι υπογραφές καθυστερούν

Παρά την ισχυρή πολιτική βούληση που έχει εκφραστεί από τους ομολόγους υπουργούς Ενέργειας Ελλάδας Π. Λαφαζάνη και Βουλγαρίας Τ. Πετκόβα, για την επίσπευση των διαδικασιών προώθησης του διασυνδετήριου αγωγού φυσικού αερίου IGB, οι κωλυσιεργίες συνεχίζονται. Η προγραμματισμένη για σήμερα απόφαση της οριστικής επενδυτικής απόφασης της εταιρείας που έχει αναλάβει την κατασκευή του έργου (ICGB EAD) αναβλήθηκε και τέθηκε νέο ορόσημο για την 1η Ιουλίου. Το έργο θα συνδέει το ελληνικό τμήμα του TΑΡ με τη Βουλγαρία, δίνοντας τη δυνατότητα εναλλακτικής της Ρωσίας τροφοδοσίας, από πηγές της Κασπίας. Την εξέλιξη του έργου παρακολουθούν στενά οι ΗΠΑ στηρίζοντας τη διαφοροποίηση πηγών της Ε.Ε., γι’ αυτό και βρίσκεται από χθες στη Σόφια ο ειδικός απεσταλμένος για διεθνείς ενεργειακές υποθέσεις του υπουργείου Εξωτερικών, Αμος Χόκσταϊν. Σε τεχνικές εκκρεμότητες αποδίδουν στενοί συνεργάτες του υπουργού την αναβολή της οριστικής απόφασης για το έργο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT