ΔΕΚΟ δέχονται μόνο μετρητά για πληρωμή λογαριασμών

ΔΕΚΟ δέχονται μόνο μετρητά για πληρωμή λογαριασμών

2' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η κυβέρνηση προσπαθεί να προωθήσει την υποχρεωτική χρήση καρτών και ηλεκτρονικών συναλλαγών, προκειμένου να περιοριστεί η φοροδιαφυγή. Και καλά κάνει. Μάλιστα, εξετάζει σενάρια για τα κίνητρα που πρέπει να δοθούν, όπως, για παράδειγμα, η σύνδεση της χρήσης καρτών με το αφορολόγητο όριο. Την ίδια ώρα, όμως, πληθαίνουν καταγγελίες πολιτών που πήγαν να πληρώσουν λογαριασμούς ρεύματος στη ΔΕΗ ή του νερού στην ΕΥΔΑΠ και διαπίστωσαν ότι τα ταμεία δεν δέχονται πληρωμές με χρεωστικές ή πιστωτικές κάρτες. Ο καταναλωτής μπορεί να πληρώσει μέσω τραπεζών ή ebanking. Αλλά στα ταμεία, μόνο μετρητά! Μήπως θα ήταν καλό, πριν περάσουμε στο επόμενο βήμα, των υποχρεωτικών συναλλαγών με κάρτες, το κράτος να οργανώσει τις ΔΕΚΟ και να δέχονται πιστωτικές ή χρεωστικές κάρτες; Ετσι, θα γίνει και πιο πειστικό για να επιβάλει τα «μηχανάκια» για κάρτες, σε ταβέρνες, περίπτερα κ.λπ.

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, μέχρι τη μεθεπόμενη Δευτέρα 31 Αυγούστου 2015 θα πρέπει να ληφθεί απόφαση για την επαναφορά των ανοικτών πωλήσεων (short selling). Επίσης, στους στόχους της Ε.Κ. είναι να αρθούν και οι περιορισμοί για τους Ελληνες επενδυτές, οι οποίοι πρέπει να καταθέτουν μόνο νέο χρήμα για να συμμετέχουν στις συναλλαγές. Η καθίζηση των ημερήσιων συναλλαγών κάτω των 30 εκατ. ευρώ είναι ενδεικτική της απουσίας των εγχωρίων χαρτοφυλακίων. Πάντως όλα θα εξαρτηθούν από τη γενικότερη εικόνα που υπάρχει στους περιορισμούς των συναλλαγών, προκειμένου να καθορίσει η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς τα επόμενα βήματα.

Απαξιωμένα δικαιώματα

Προς το… μηδέν κινούνται τα δικαιώματα των τραπεζών, τα περίφημα warrants, που είχαν εκδοθεί στο πλαίσιο της πρώτης ανακεφαλαιοποίησης. Χθες, το warrant της Alpha Bank έκλεισε στα 0,026 ευρώ, καταγράφοντας πτώση κατά 33,3%, ενώ κατά 25,58% υποχώρησε το warrant της Εθνικής, που έκλεισε στα 0,032 ευρώ. Τέλος, το δικαίωμα της Πειραιώς έκλεισε χθες στα 0,011 ευρώ, υποχωρώντας σε ποσοστό 15,38%. Σύμφωνα με αναλυτές, πρακτικά τα warrants αλλά και οι υφιστάμενες μετοχές των τραπεζών κινδυνεύουν με πλήρη απαξίωση λόγω της νέας ανακεφαλαιοποίησης. Σημειώνεται ότι με τη νέα συμφωνία προβλέπεται ότι θα διατεθούν μέχρι 25 δισ. ευρώ για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.

Η Οία, τρίτη στη δεκάδα των ονειρικών ταξιδιών

H Σαντορίνη με το ηλιοβασίλεμά της περιλαμβάνεται μεταξύ των δέκα προορισμών στον κόσμο για ονειρικά ταξίδια. Τη σχετική λίστα δημοσιοποίησε η TripAdvisor, κορυφαία ταξιδιωτική ιστοσελίδα διεθνώς, με βάση τις προτιμήσεις των χρηστών της. Η Σαντορίνη καταλαμβάνει την τρίτη θέση στη λίστα της TripAdvisor. Στη λίστα των προορισμών ανά τον κόσμο που προσφέρονται για ονειρικά ταξίδια περιλαμβάνονται επίσης η Ισλανδία για το Βόρειο Σέλας, το Περού για το μονοπάτι των Ινκας στο Μάτσου Πίτσου, το Εκουαδόρ για τα νησιά Γκαλάπαγκος και η Ανταρκτική.

4 ημέρες εργασία, 3 ρεπό χωρίς μείωση μισθού

Η ιαπωνική αλυσίδα ένδυσης Uniqlo σκοπεύει να προτείνει σε μερίδα των υπαλλήλων της στην Ιαπωνία να εργάζονται μόνο τέσσερις ημέρες την εβδομάδα, ώστε να μπορούν να αφιερώνουν τις υπόλοιπες τρεις στα μικρά παιδιά τους ή στους ηλικιωμένους γονείς τους, ανέφερε σήμερα ένας εκπρόσωπος του ομίλου. «Ο στόχος μας είναι να προσελκύσουμε προσωπικό και να το κρατήσουμε», εξήγησε μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο. Ο τομέας του εμπορίου στην Ιαπωνία αντιμετωπίζει σοβαρές δυσκολίες στην εξεύρεση υπαλλήλων και η ζήτηση είναι πολύ μεγάλη. Πολλά καταστήματα αναρτούν στις βιτρίνες τους αγγελίες με τις οποίες ζητούν προσωπικό. Σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας, τον Ιούνιο (μήνα για τον οποίο υπάρχουν διαθέσιμα στοιχεία) η αναλογία προσφοράς εργασίας προς τη ζήτηση ήταν 119 προς 100, κάτι πρωτοφανές εδώ και δύο δεκαετίες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT