Ανησυχία για την ασφάλεια των φορολογικών δεδομένων

Ανησυχία για την ασφάλεια των φορολογικών δεδομένων

2' 37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κάποιο πρόβλημα πρέπει να υπάρχει με τα ηλεκτρονικά συστήματα του υπουργείου Οικονομικών. Αλλιώς δεν εξηγούνται οι συνεχείς επισημάνσεις του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών για την ασφάλεια των φορολογικών δεδομένων. Μάλιστα, στη συνάντησή του με τους εκπροσώπους των εφοριακών, ο κ. Αλεξιάδης ανέφερε ότι το περιουσιολόγιο θα ολοκληρωθεί, αλλά πριν, θα διασφαλιστεί το απόρρητο, με κωδικούς προσβασιμότητας ανάλογα με την εντολή ελέγχου. Προφανώς ο υπουργός δεν είναι καθόλου σίγουρος, με τα σημερινά δεδομένα, ότι μπορεί να διασφαλισθεί το απόρρητο. Στους διαδρόμους του υπουργείου ακούγεται ότι όταν έπεσε το σύστημα taxis, ο κ. Αλεξιάδης ζήτησε εξηγήσεις από τους αρμοδίους. Το εντυπωσιακό είναι ότι διαφορετικούς λόγους επικαλέσθηκαν τα στελέχη της Γενικής Εσόδων και η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων.

Εστω και καθυστερημένα, ξεκίνησε η διαδικασία καταβολής των μισθών στους 32.433 ανέργους – ωφελουμένους που συμμετέχουν στο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας σε δήμους και περιφέρειες. Οι πληρωμές αφορούν τόσο τις αποδοχές των ωφελουμένων όσο και το σύνολο των ασφαλιστικών εισφορών. Υπό την προϋπόθεση, βεβαίως, ότι οι δήμοι έχουν αποστείλει προς τον ΟΑΕΔ τις καταστάσεις προσωπικού για τις ημέρες του Ιουλίου (που ξεκίνησαν οι προσλήψεις) και για τον μήνα Αύγουστο. Οσο για τις διαδικασίες της β΄ φάσης κοινωφελούς εργασίας, οι δικαιούχοι της οποίας δεν έχουν ακόμη τοποθετηθεί στις θέσεις τους, ο ΟΑΕΔ επισημαίνει ότι δεν θα υπάρξουν καθυστερήσεις στις πληρωμές, αφού προχώρησε σε αναβάθμιση των συστημάτων του…

«Η οικονομία έχει προοπτικές»

Στη δυνατότητα της μεγάλης ανατροπής, της δύσκολης κατάστασης στην οποία βρίσκεται η ελληνική οικονομία, αναφέρθηκε ο διευθύνων σύμβουλος της Eurobank κ. Φωκίων Καραβίας μιλώντας στην τελετή βράβευσης της Εθνικής Ομάδας Μπάσκετ Εφήβων. «Η επιτυχία σας, αποτελεί στη σημερινή συγκυρία και έναν ισχυρό συμβολισμό. Δείχνετε στην ελληνική νεολαία ότι υπάρχει δρόμος προς την κορυφή, με σκληρή δουλειά, με επιμονή, με ομαδική προσπάθεια, με πειθαρχία, με στόχους, όλα είναι δυνατά. Και εμείς στη Eurobank επιμένουμε πως η ελληνική οικονομία, παρά τα μεγάλα προβλήματα, έχει προοπτικές, αρκεί να το πιστέψουμε όλοι και να δουλέψουμε για να κάνουμε την ανατροπή».

Ο τουρισμός δύναμη για έναν καλύτερο κόσμο

Μία εβδομάδα μετά τις εθνικές εκλογές, στις 27 Σεπτεμβρίου εορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού και, ήδη, εκπρόσωποι διεθνών φορέων του τομέα, με αφορμή το γεγονός, επικοινωνούν τα μηνύματά τους. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Τουρισμού περνάει ως μήνυμα στη διεθνή κοινότητα τον αντίκτυπο που έχει για τις χώρες ο τουρισμός ως μια δύναμη που δημιουργεί έναν καλύτερο κόσμο για όλους. Οι διεθνείς αφίξεις θα διατηρηθούν και φέτος σε επίπεδα άνω του 1 δισεκατομμυρίου. Οπως αναφέρει ο γενικός γραμματέας του ΠΟΤ Ταλέμπ Ριφάι, ο τομέας προσφέρει 1 στις 11 θέσεις εργασίας διεθνώς και συνεισφέρει το 10% του παγκόσμιου ΑΕΠ. Το θέμα είναι κάποια στιγμή να συνειδητοποιήσουν και στην Ελλάδα οι κυβερνώντες τα οφέλη του εν λόγω τομέα στην οικονομία.

Το Εθνικό Κτηματολόγιο βάζει… υποψηφιότητα

Υπάρχουν και καλά νέα: 8 και 9 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκε στην Μπαγκαλόρ της Ινδίας η απονομή των βραβείων για τα καλύτερης αρχιτεκτονικής πληροφοριακά συστήματα σε δημόσιους φορείς. Μεταξύ των συμμετεχόντων είναι και το Εθνικό Κτηματολόγιο, που για πρώτη φορά έθεσε φέτος υποψηφιότητα για την αξιολόγηση του πληροφοριακού της συστήματος. Η ελληνική εταιρεία φαίνεται ότι πέρασε στις 50 καλύτερες (short listed) του κόσμου ύστερα από έλεγχο που της έγινε, ενώ ο επικεφαλής των πληροφοριακών συστημάτων της, Λευτέρης Λυκουρόπουλος, θέτει υποψηφιότητα για το βραβείο καλύτερου επικεφαλής Πληροφορικής (CIO).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT