Νέος διευθύνων σύμβουλος στη ΔΕΠΑ

2' 47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο κ. Θεόδωρος Κιτσάκος, χημικός μηχανικός με ειδίκευση στη βιομηχανική χημεία και διεθνή επαγγελματική σταδιοδρομία άνω των 35 ετών σε πολυεθνικές και άλλες μεγάλες εταιρείες, αναλαμβάνει καθήκοντα διευθύνοντος συμβούλου στη ΔΕΠΑ στη θέση του κ. Σπύρου Παλαιογιάννη, που απομακρύνθηκε. Αντίθετα, αμετακίνητος στη θέση του παραμένει ο πρόεδρος της εταιρείας Γιώργος Σπανούδης, ενώ τη θέση του αντιπροέδρου, που κατείχε ο κ. Κωνσταντίνος Ανδριοσόπουλος, αναλαμβάνει ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων της ΔΕΠΑ Δημήτρης Δημητριάδης, πολιτικός μηχανικός του ΕΜΠ, ο οποίος μέχρι σήμερα κατείχε τη θέση του διευθυντή Διαχείρισης Συμβάσεων και Διοίκησης Εργων. Χθες συγκροτήθηκε σε σώμα το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας, στο οποίο τα ΕΛΠΕ εκπροσωπούνται από την κ. Ελλη Διγενή (οικονομολόγος) και τον κ. Διομήδη Σταμούλη (χημικός μηχανικός).

Αλλα λόγια ν’ αγαπιόμαστε ήταν χθες ο υπουργός Υποδομών Χρ. Σπίρτζης, κατά την ομιλία του στη Βουλή, μετά την γκάφα του διορισμού έξι στελεχών σε τρεις (κοινές) θέσεις των προέδρων και διευθυνόντων συμβούλων σε ΟΑΣΑ, ΟΣΥ και ΣΤΑΣΥ. Ούτε λίγο ούτε πολύ, ο κ. Σπίρτζης κατηγόρησε την αξιωματική αντιπολίτευση ότι τον παρέσυρε στο να πραγματοποιήσει την πρόταση αυτή, γιατί κάτι τέτοιο θα ήταν πιο δημοκρατικό, παρότι μη οικονομικό. Επίσης, αναφέρθηκε σε ανομολόγητες συμφωνίες της προηγούμενης διοίκησης του ΟΑΣΑ και των θεσμών που θα αποκαλυφθούν σύντομα. Για την παραβίαση του νόμου που επιχείρησε, είτε από άγνοια είτε από σκοπιμότητα, δεν είπε κουβέντα.

Ζητούνται εκτιμητές

Το «πόθεν έσχες» θα συμπληρώνεται ηλεκτρονικά από τους υπόχρεους μέσω του taxisnet από τον Ιανουάριο του 2016. Ουσιαστικά πρόκειται για πρόβα ενόψει του νέου περιουσιολογίου το οποίο, σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Τρ. Αλεξιάδη, θα συμπληρώσουν όλοι οι Ελληνες φορολογούμενοι μετά το τέλος των φορολογικών δηλώσεων. Δηλαδή θα δηλώσουν ό,τι έχουν στις θυρίδες τους, τα χρήματα κάτω από το στρώμα και κοσμήματα και διάφορα πολύτιμα αντικείμενα. Το ερώτημα, όμως, που γεννάται είναι ποιος θα εκτιμήσει τα τιμαλφή. Δηλαδή, οι φορολογούμενοι θα πρέπει να προσλάβουν εκτιμητή πολύτιμων λίθων και κοσμημάτων ή θα διαθέσει εκτιμητές το υπουργείο Οικονομικών;

Ταξίδι στη Μόσχα για έναν πολύ αμφίβολο αγωγό

Στη Μόσχα μεταβαίνει αύριο, μετά από πρόσκληση του υπουργού Ενέργειας της Ρωσικής Ομοσπονδίας A. Νόβακ, ο υπουργός Ενέργειας Π. Σκουρλέτης. Ο Ελληνας υπουργός θα έχει επίσης συναντήσεις με υψηλόβαθμα στελέχη της Gazprom και της εταιρείας VEB Capital, η οποία είναι θυγατρική της Τράπεζας Ανάπτυξης και Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων της Ρωσίας. Βασικό θέμα στην ατζέντα, που είχε όμως καθοριστεί πριν από την ένταση στις σχέσεις Ρωσίας-Τουρκίας, είναι ο αγωγός Turkish Stream και η αναθέρμανση του ενδιαφέροντος που, σύμφωνα με τον κ. Σκουρλέτη, εκφράστηκε αυτήν τη φορά από ευρωπαϊκές εταιρείες.

Μάχη για τον πρόεδρο και τη σημασία των όρων

Στο πρόσωπο του προέδρου της επιτροπής που θα συγκροτηθεί για να συζητήσει τις βέλτιστες πρακτικές στα εργασιακά θα περιοριστεί η μάχη της ελληνικής κυβέρνησης με τους θεσμούς για το 2015. Τα δύσκολα, μεταξύ των οποίων να προσδιοριστεί και το τι σημαίνει «βέλτιστες πρακτικές» στις συλλογικές διαπραγματεύσεις, τις ομαδικές απολύσεις και τον συνδικαλιστικό νόμο, παραπέμπονται για μετά την ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης, δηλαδή στα τέλη Ιανουαρίου, αρχές Φεβρουαρίου. Οι θεσμοί φαίνεται ότι επιθυμούν τον Κύπριο νομπελίστα Χριστόφορο Πισσαρίδη (φωτ.), και η ελληνική πλευρά αντιδρά και ζητεί τον ορισμό του από την Επιτροπή Απασχόλησης του Ευρωκοινοβουλίου που, όπως φάνηκε και από την πρόσφατη επίσκεψή της στη χώρα μας, βρίσκεται πιο κοντά στις ελληνικές επιδιώξεις. Αρκεί πάντως να θυμάται ότι όση στήριξη κι αν έχει από το Ευρωκοινοβούλιο, οι αποφάσεις στην Ευρωζώνη λαμβάνονται ακόμη από τις κυβερνήσεις.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT